slm arkadaşlar bios güncellemesi yapmam lazım ancak hiç bir bilgim yok bana bu şekilde yapmam dogrultusunda bir arkadaşımz bilgi verdi ancak tek başıma yapamıcam için bana telefom ile destek verecek bir arkadaşımız varmıdır aşagıdaki şekilde bana destek vermiştir (BİLGİSAYARCIYA GİTTİM BENDEN 20 TL TALEP EDİLDİ PARAMI ÇÖPE ATMAK İSTEMİYORUM) YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM
Bu arada gece yazmayı unutmuşum hocam. Yurtdışı sitelerden yapmıştım araştırmayı. Anakartınız için gayriresmi 3.19A sürümlü bios yayımlanmış. Bu bios ile hd4890'ın darboğaz (dediğiniz gibi performans düşüklüğü) sorununun kısmen aşıldığı söyleniyor. Bu güncelleme hd4870 için de yüksek ihtimalle iyileştirmeler getirecektir. İsterseniz bir deneyin. Şahsen deneyip göremediğim için kesin bir şey söyleyemeyeceğim. Ama okuduğum kadarıyla standart bioslara nazaran oldukça büyük performans farkları olduğu söyleniyor. (1-2 kişi tarafından değil. Kullanan herkes söylüyor. )
Bu güncellemeyi yapmak istemiyorsanız, ya da tedirginseniz, KESİNLİKLE yapmanızı önermem. Böyle bir yük altına giremem. Tamamiyle sizin sorumluluğunuzda olan bir eylemdir. Her bios güncelleme işleminde olduğu gibi bunda da anakartınızın çalışmaz hale gelmesi ihtimali vardır.
Uyarımı yapıp en basit yollu anlatıma geçeyim:
1- Gerekli dosyaları indirin.
Bios TIKLAYIN
Yükleme Aracı TIKLAYIN
2- İndirdiğiniz dosyaları winrar'dan bir klasöre çıkartın.
3- AFUWin.exe'yi ***Yönetici olarak*** çalıştırın. Sanırım tüm programları sonlandırmanız için bir uyarı çıkacak onaylayın. Açık kalan programlarınız varsa kendiniz kapatın.
4- Open ile indirdiğiniz ve ayıkladığınız bios dosyasını seçin. (75DVSTA3.19a)
5- Daha sonra üst menüden "Setup" kısmına gelin.
Ayarları bu şekilde ve *** Eksiksiz olarak *** yaptığınızdan emin olun.
6- Flash işlemini tamamlayın.
7- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve F2 ile bios'a girerek varsayılan ayarlara geri dönün.
Bu adım çok önemli. Varsayılan ayarları yükleme işlemini yapmazsanız hatalar ile karşılaşmanızın muhtemel olduğu söyleniyor.
8- Bilgisayarınız yeniden başlatın.
İşlem bu kadar. Umarım sorunsuz bir yükleme olur.
Uzaktan bağlanarak yapabiliriz ama windows üzerinden tehlikelidir. Bir de teamviewer çalışıyor olacak. Açıklama gayet net aslında. Nerede takıldınız?
afuwin kullanmaktansa biraz bekle biosta var mi update sekli ona bakalim ona gore anlatirim ben sana
ikinizede tşekkür ederim bekliyorum
malesef ki yokmus bios ustunden. ya disketten ya windows ustunden var. senin simdiki kartindan performans mi alamiyorsun? islemcin desteksiz ekran kartin desteksiz... 4870 alacagina anakart alman lazim. yazik ya bozacan anakarti 7400 destek listesinde bile yok. bugun birisi bozmus garantiye yollamis kartini. senin kartin garantiside yoktur...
resmi olmayan bios ile kullanıyorum anakartı yeni aldım zaten aldıgım arkadas bios güncellemesi yaptırmıs resmi olmayan bios bir alman sitesi destek veriyormus hd4830 ve 7400 ile kullanmış bende e7400 aldım gayet stabil çalışıyor vede serin oyunlardada hiç bir sorun yok agp ekran kartımı sattım şuan emanet kart ile yazıyorum sizlere yeni bios güncellemesi ile hd4870 ve hd4890 destekliyor 5xxx ve 6xxx serisinden de destekledigi ekran kartları var şimdi yeni anakart alırsam ekran kartı alamam zaten anakartım kendimce yeni bütcem kısıtlıdır
x4 ile calisacak karttan fayda gelmez ki... sen kendi ekran kartini hic x16 slotunda denedin mi? simdi birde su bios mod olayina gelelim. bios mod cok guzel birsey gibi de gorunse iyi birsey degil. sistemini zorluyorsun islemcin serin calisiyor peki gercekten performansli ve duzgun mu? ha su olur... atiyorum islemci ayni seridir onu destek cikarilir bios mod ile ona amenna. ama hem nm olarak hem teknoloji olarak daha farkli bir yapida verilen destek islemcilere gore.. 2 nesil daha yeni. gel sen beni dinle sat elindeki karti git g31 chipset bir anakart al. o bile senin bir cok isini cozer
evet hiç bir problem yok bende p4 3.00 775 socket 2mb 800mhz ht işlemci vardı crysisde kasmalar oluyordu şuan yoktur ve en önemlisi dolphin emülatörü vardı onda oyun oynarken karakter zor yürüyordu :) şuan su gibi akıcı şuan derken ekran kartımı satmadan önce :) aldıgım arkadas 4830 sorunsuz bir şekilde oynamış ve yeni anakart aldıgı için boştaydı zaten yeni anakartında denediginde 4830 u 3-5 fps arası bir düşüş yaşamış bende sorun olmayacagını düşündüm ve bunu aldım 4870 yada 4890 almak istiyorum sattıgım ekran kartı agp dir almak istedigim pcı express dir bayagı bi performans farkı olacagını düşünüyorum şuan kullandıgım bios 3.15 dir son çıkanı 3.19 dur linkde vardır eger yardım edersiniz sevinirim
Valla arkadasim ver su bios sitesini bide biz bakalim... yukarida yapman gerektigi anlatilmis. ben tavsiye etmiyorum. aklima yatmayan ve kişinin zarar gorecegi seyde de sana yardim etmek olmayacagini fark ediyorum. kusura bakma.
hocam kac para anakartin... g31 ler falan ikinci elde 50-70 arasina bulunuyor elindekini satip alabilirsin gayette 30 tl icin kendi parcalarini tehlikeye atiyorsun. benden soylemesi. ben bu riske hic girmem.
40-50tl falan heralde g31 in linki varmıdır sizde bi bakayım ona onu almam için elimdeki kartı falan satmam lazım bu iş iyice canımı sıktı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme