Şimdi Ara

BIOS'DAN CPU RATIO 9.5X OLMUYOR YARDIM !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar.E7200 işlemcim var.2.53 ghz olması gereken işlemci bende 1600 ghz de calısıyor.Şimdi diceksinizki speedstep acıktır ya da c1e acıktır dıye.Speedstep bu anda disable durumunda.C1E secenegını ıse bı turlu bulamadım bıosdan ama pcwizard programından baktıgımda kapalı gozukuyor :S Geniş bi araştırma yaptıktan sonra cpu ratio diye çarpan katsayısı varmış biosda.Neyse girdim biosa kilidi actım cpu rationun.Ama soyle bı sorunum var rakam degısmıyor!!!unlocked yapıyorum altta bi secenek cıkıyor.sadece 9 rakamı var.9.5x yapsam 2.53 olcak ama 9 da hep degismiyor.Ya cpu ratio default kalcak (6x) yada 9x kalacak.Şunu bi 9.5x yapsam tum sorunum bitcek ama bi turlu yapamadım.Acaba bi secenek dahamı var anlamadım gitti.Çare kalmazsa son yol olarak bios update etmem gerekli olcak galiba

• load setup yapmayı denedinmi hiç bıostan bıosu fabrika ayarına çekmeyi yani
  • hayır denesem olurmu
  • bu arada aanakartım asus p5vd2-vm se
  • kardes denedim load defaults olmadı
  • cpu ratio yu elle ayarlayabılıyorum ama sadece 9 oluyor ve hiç degısmıyor o rakam unlocked demesıne ragmen.ratio default deyincede kendisi direkt 6x veriyo.Şunu bi 9.5x yapsam kurtulcam ya overclock falan istemiyorum
    birde bu cpu ratio işlemciylemi ilgili yoksa anakartın özellikleriyle ilgilimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoneCracker271 -- 21 Eylül 2008; 0:00:06 >
  • yardım edecek kimse yokmu yaaa????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ram x:m.p seçince pc donuyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • işlemcinin frekansı kaç olursa olsun, anakartın belli bir fsb çarpanının üstünü desteklemiyorsa işlemciyi tam verimli kullanamayabilirsin. anakartının özelliklerini iyice bir araştır, kitapçığı duruyorsa bak neyi destekleyip desteklemediğini öğren.
  • 1066 mhz e kadar desteklıyor
    işlemcide 1066 mhz fsb de sorun yok benım cpu ratio ile sorunum var arastırdım bıraz vcore ile ilgiliymiş sanırım site ingilizce oldugundan pek bişe anlamadım ama adamın sorunu benımkıyle aynıymıs ama en sonunda yapmıs adam vcore ile ilgili bişe yapmıs sanırım ınternet sıtesı=http://discuss.extremetech.com/forums/1/1004421681/ShowThread.aspx
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.