Şimdi Ara

bios çöktü çok acil yardıma ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle herkese kolay gelsin siteye yeni üye oldum ve konuma girmek istiyorum 5 gün önce farcry2 oyunu oynarken birden pc kapandı ve tekrar pc açıp girmek istedim fakat bios denilen illet parçacığı pc açmıyor ve hata veriyor.
    award boardblock bios v1.0
    bios rom checksum error
    dedecting floppy drive a media..
    drive a error system halt uyarısı!!
    ve bende bu hatayı bilgisayarcıya gösterdim senin bios çökmüş bilgisi aldım ve şuan çalışmadığım için durumum imkan vermiyor bende bios dışında kendi bilgisayarımın hatalarını düzelttiğim için servislere vermedim bugüne kadar ve kendi imkanlarımla yapmak istedim ve ilk defa böyle bir problemle karşı karşıya kaldım ve bios istediği drive a error.system halt yani bios yükleme kurtarma disketi takın demesi anlamına geliyorki bende anakart ımın sitesinden bios sürümünü indirdm ve diskete kopyaladım bir diğer diskette biosu boot edebilmek için komut dosyası yani ms-dos bu da sanırım windows98 başlangıç disketinden ibaret oluyor ama ben pc açıp biosun istediği disketi disk sürücüsüne takıyorum ve sanırım bios disketi okuyor gibi oluyor ama göremiyor ve tekrar insert disk system press enter uyarısı veriyor bu anlamda bu biosu bi türlü yükleyemiyorum ve bu arada biosa da giremiyorum hiçbir donanım çalışmıyor ama ekran var yani görüntü geliyor ram yerini değiştiriyorum hdd cd-rom ekran kartının kablolarını çıkarıp takıyorum bios pilini söküp takıyorum ama bi netice alamıyorum yani bitürlü diskten biosu boot edemiyorum bu nalet bios için nasıl bi disket hangi işletim sistemli bi disket sürücüsü ile boot edebileceğim bi arkadaşım çıkarsa çok sevinirim bu arada
    PC ÖZELLİKLERİ
    windowsxp pro sp3
    intel celeron 2ghz
    invidia gf 7300 7 series
    512 mb elixir ram
    80 gb hdd
    ANA KART MARKASI VE MODELİ
    mercury kob p4x400ndsx v1.0b chipset:via vt8235 0316cd taivan 23a3489921
    BİOS SÜRÜMÜ
    bios version 030714 award 2mb flash eeprom support plug and play 1.0a,pm 1.2 multiboot dmi full support for ACPİ revision 1.0 specification
    .
    yalnız arkadaşlar işin en garip tarafı ise benim bildiğim bütün ana kartların üstündeki bios çipi bellidir hemen kendini sırıtır ve kocaman bios yazar ama benim anakartın üstünde bios diye bişi göremedim ve farklı biosla alakası olmayan değişik isimler yer alıyor ben buna çok şaşıyorum bilmiyorum ama belki güleceksniz benim bu durumuma,ve 5 senedir sorunsuz çalışıyorum bu bilgisayarla ve bu donanım özelliklerle açamadığım oynamadığım oyun kalmadı dediğim gibi bios haricinde hiçbir zaman pc yi servise götürmedim herkes ben bilgisayar uzmanıyım diyor ama boş çıkıyor boşuna da para vermek istemiyorum bu bios la ilgili bana yardımcı olabilecek bi arkadaş çıkarsa sevinirim ve bu anakart melez olması gerek sanırım çünkü hangi firmaya ait olduğu bile anlaşılmıyor mercury diyor ama anakartta bi dünya farklı firmaların çipleri donanımları var ve bu da doğru biosu bulmam açısından işimi zorlaştırıyor ve yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim herkese.

• 1-anakartın resmini çekip koyabilirsen iyi olur
    2-eger daha once bios yukleme yapmadıysan senin için bıraz zor olacak ve baska bir anakarta takıp yukleme yapman gerekebilir bu işi yaparken biosu komple bozabilirsin
  • bu anakartın resmi ve bu anakartın resmi web sayfasına giriyorum sadece bios dosyası iniyor başka hiçbir dosya inmiyor kafamı krıştıran bu anakart intele mi ait yoksa mercury sitesinemi

bios çöktü çok acil yardıma ihtiyacım var.
  • Biosu nasil gormuyorsun... su resimde guc girisleri ile kuzey koprusu(sari demir olan yer) arasinda ite chipinin altindaki.. lehimli chip kullandiklari icin sokupte baska anakartta da kullanamazsin. o yuzden 98 disketinin icine anakartin biosunu su sekilde atmani oneririm. p4x400.bin seklinde degistir ismini anakartin ve o sekilde dene
  • sayın.exeter
    sizin dediğiniz gibi ite chipin altında bir tane chip var onun üstünde
    winbond w49f002up128 233316401 341ghsa yazıyor.
    ve benim yapmış olduğum windows98 ms-dos komut başlangıçlı disket normal çalışan başka bir pc de çalışıyor disketi takıyorum sistem başlangıç disketini okumaya başlıyor ve komut içinse 'dır' yazıyorum içindeki dosyalar çıkıyor ve autoexec.bat dosyasını komut veriyorum hemen bios yükleme penceresi çıkıyor ama benim bu arızalı pc de deniyorum dediğim dibi disketi okuyor gibi oluyor ve insert disk system press enter diyor bir daha enter'e bastığımda
    drive a error system halt hatası veriyor
    sürekli pc ötüyor.ve pc tamamen kilitlenmiş durumda bios'a giremiyorum klavye maus hiçbir donanım çalışmıyor sadece enter tuşu iş görüyor ve bios sadece floppy A diski görüyor bu anlamda biosa giremiyorum hani bios'a girmiş olsam arkadaşların dediği gibi ya usb den yada cd-rom dan başlatacam ama bu durumda öle bir seçeneğimde yok.

• Ben birsey yazmisim... demisim ki bios dosyasi atiyorum xxxxxxxx.xxx bunu p4x400.bin yapip oyle deneyin. belki model numarasi ariyor olabilir bios. bununla deneyin. ben size baska komut gireceksiniz demedim. Bios gerekli dosyayi gordugu anda otomatik kendini kurtarmaya alacaktir. Sadece biosu diskete atarakta bir deneyin sistem disketi olmasin bu disket.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Din Djarin -- 27 Kasım 2010; 12:59:18 >
  • peki dediğiniz gibi bi deniyeyim inşallah olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardıma ihtiyacım var
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhaba exeter arkadaşım
    maalesef dediğin gibi denedim bi sonuç alamadım gene aynı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.