Şimdi Ara

Bios Ayarlarını Default yapıyorum ama hep aynı sorunu alıyorum!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar 2 gündür pc de mavi ekran sorunu vardı araştıra araştıra o sorunu açtım en başından anlatıyım format atmak istedim ama atamadım tam yüklemeye geçerken mavi ekran hatası verdi ram hdd veya ekran kartından kaynaklanırmış yazılanlara göre bende ramlarin yerini değiştirdim sorun ortdadan kalktı ama şimdide 2. hdd mi görmüyor ve her bilgisayar açıldığında f1 basmam gerekiyor biosa girip defaults yapıyorum buseferde NTRLDR eksik yeniden başlat diyor biostan onboard IDE operate moduna girip compatible mode yaptığımda pc açılıyor ama f1 e basamam gerekiyor bu arada f1 basamam yazan yerin üstünde şöyle bir yazı var nedir anlayamadım NO IDE MASTER H.D.D Detected' yazıyor yardımlarınızı bekliyorum.

• Sistem üzerinde bulunan HDD'leriniz Slave olarak bağlanmış. İşletim sistemin kurulu olduğu HDD'yi master olarak bağlayın. İnternette Master-Slave konusunda bir çok makale bulabilirsiniz.

İşletim sistemin kurulu olduğu HDD'yi master olarak bağladığınız zaman, NTLDR hatası ve "No ide master HDD detected" uyarısından da kurtulursunuz.
  • eyvellah hocam sağol düzelttim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonerdursun1

eyvellah hocam sağol düzelttim.

Yardımcı olabildiysek ne mutlu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ***BİOS NEDİR VE AYARLARI***
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.