merhaba msı b460m bazooka anakartı kullanıyorum. biosu kurcalarken bilgisayar birdaha açılmadı resimdeki secure boot mode yazan yer ile uğraştım. önüme çıkan ekranda restart a bas yazıyordu bastım. bios ekranı dondu. bende kaptıp açtım . bios pilini çıkardım yine olmadı. anakartta led üzerinde boot hatası diye yazıyor.ekrana hiç bir görüntü gelmiyor. yardımlarınızı rica ederim. ![]() |
bios ayarları ile uğraştım acil yardım

-
-
Arkadaşlar son çabalırım sonucunda pc açıldı ama bios ekranı gelmiyor. Deleteye basınca bilgisayar donuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1- Bios pilini çıkarıp takabilirsin.
2- Cmos jumper'ı olur, onu başta sağa doğru takıp, start verip sonrasında geri sol tarafa takabilirsin.
Bu iki yöntemde biosunu sıfırlar.
-
Sorun çözüldümü merak ettim.
-
işletim sistemini secure boot ile kurup güvenlik anahtarlarını sıfırladıysanız geçmiş olsun.
-
Bunu denedim olmadı. Anakart logosu falan hiç birşey gelmiyor. Direkt windows açılıyor. Delete ye basınca aslında açılıyor ama görüntü yok
Benim sorunum sadece bios ekranı .garantiye versem olmazmı.
Hayır. :(
sağlam bilgisayarı garantiye vermeyin. format atmayı biliyor musunuz? ayarları sıfırladıktan sonra atabiliyorsanız atın
-
Secure mode aktif ise F2 yada F9 yada F12 ile bios a erişe bilirsin ana kart modeline göre değişir ama sen açılışta tek tek söylediğim tuşları dene bios a girersen ayarları yükle diye bir şeçenek olur onu seç F10 a bas sonra "Y" tuşuna bas eski haline döner
Olmadı. Bilgisayarı Gelişmiş seçeneklerden uefı moddan başlattım yinede olmadı
bios gelmiyorken nasıl yapabildiniz?
bios jumper yaptınız mı?
-
Olmadı malesef
oynama cocugum yapma evladım
windowsa girebildiğinizi şimdi gördüm.
başlat'ta sysinfo32.exe yazdığınızda açılan yerde secure boot etkin mi?
şu ekrana girdiğinizde hızlı başlatma etkin mi?
monitörü hangi arayüzle bağlıyorsunuz? z490 msi ile dp üzerinden bağlanırken ben de bios'un beyaz olmasından kaynaklı ayar değiştiremiyordum. ekran kartına firmware update yaptıktan sonra görünür oldu. aynı sorun değil ama alakalı olabilir
-
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X