Şimdi Ara

bio dizel yeni nesil dizel arçlarda kullanılırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • forumda bu konuda ayrıntılı bilgi veren yok? geçen bi pompacıya sordum opeth de çalışan, ne zaman gelicek bio dizel die? oda gelsede bu arabaya konmaz dedi? bu işten tam anlayan yokmu konulur konulmaz desin avrupada 100 de 2 konuluyo sorunlu olsa avrupalı koymazdı heralde varsa bilgisi olan paylaşsın.

• başka bir topikten mesajımı tekrar yazayım;

-biyodizelin setan sayısı daha yüksektir,daha yüksek alevlenme noktasına sahip olunca da vuruntu oluşmadan kullanılmaya olanak verir.(dizellerde çok yüksek setan sayısı iyi değildir)
    -emisyonları daha iyidir
    -motorun güç azaltıcı birikintilerden temizler ve motorinden çok daha iyi yağlayıcılık özelliklerine sahiptir.
    -petrol kökenli motorin ile her oranda karışabilir ve onun kalitesini arıtırır.
    -daha yüksek tutuşma derecesine sahiptir taşıma ve depolamada daha güvenlidir.
    -motorun randımanı normal motorindeki gibidir.

biodizel kullanmaktan korkmayın...

ancak buna bazı markaların garanti vermediğiyle ilgili bir cevap geldi.garantiden düşecekse kullanılmamalı tabiki..

yine" Dizel arabasını ayçiçek yağıyla çalıştırıyor " bir mesajda akademisyen notu var..
  • ya bende de c3 92lik dizel var bende merak ediyorum kullanabilirmiyim diye litresini 1400 e veriyorlar 800 lira fark var çok fazla ya kullanabileceksek neden almayalım.

eski arabalarda çok rahat kullandıklarını söylüyorlar kamyoncular çok memnun adam senede 10 milyardan fazla kar ediyorlarmış zaten adamın kazandığı ne, ama biz nasıl yapcaz bilmiyorum
  • emre kardeş yazmışın eyvallahda ben daha hiç ben arabamın ırzına geçilmesi riskini göze aldım koydum memnunum diyen görmedim, veya ben renoult veya peugeot falan gibi bi yerde serviste ustayım gönül rahatlığı ile kullanın diyende görmedim. sanayide bi usta ve bi pompacı aman haaaaa dedi. şimdi napim kullanımmi? sakın yannış anlama sanki senin üstüne geliomuşum gibi gözüküosa kusura bakma ama kullanın demişin neye binayen dion? bide şeyi anlamadım biodizelin setan sayısı daha yüksektir ve setan sayısının yüksek olması ii değildir demişsin yannış mı yazdın? doru yazdıysan ve yüksek setan sayısı ii değilse arabaya zarar mı vermiş oluyoruz? şimdiden saolasın saygılar.

babolita kardeş bişi sorcam: hiç arabanın ne kdr yaktıını hesapladınmı mesela 20 milyonluk mazotla kaç km gidion?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord of chaos -- 28 Ocak 2006 4:58:38 >

• bu satılan biodizel mazotla karıştırılmış dizel değilmi?
  • Fordun kullanım kitapçığında kesinlikle bio dizel kullanmayın diye uyarılar vardı.
  • avrupada %20 oranında koyuluyo felan deniyo ama ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vw transporterin kullanım kitapçığında biodizel kullanılabilir diyor, ama urfa'da satan yok. Olsa ilk ben kullanacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lord of chaos

emre kardeş yazmışın eyvallahda ben daha hiç ben arabamın ırzına geçilmesi riskini göze aldım koydum memnunum diyen görmedim, veya ben renoult veya peugeot falan gibi bi yerde serviste ustayım gönül rahatlığı ile kullanın diyende görmedim. sanayide bi usta ve bi pompacı aman haaaaa dedi. şimdi napim kullanımmi? sakın yannış anlama sanki senin üstüne geliomuşum gibi gözüküosa kusura bakma ama kullanın demişin neye binayen dion? bide şeyi anlamadım biodizelin setan sayısı daha yüksektir ve setan sayısının yüksek olması ii değildir demişsin yannış mı yazdın? doru yazdıysan ve yüksek setan sayısı ii değilse arabaya zarar mı vermiş oluyoruz? şimdiden saolasın saygılar.

babolita kardeş bişi sorcam: hiç arabanın ne kdr yaktıını hesapladınmı mesela 20 milyonluk mazotla kaç km gidion?

-ustalar teknolojiye yeniliğe herzaman karşıdır,dünya ustalarla yönetilseydi teknoloji olmazdı..alternatif yakıtlar olmazdı.pompacı falansa birinden bişey duyar sonra onu söyler doğruluğu şüphelidir.

-ben bunları yabancı ve yerli kaynaklardan derledim.o topikte belirttim

-dezavantajı olarak donma noktası yüksek,soğuklarda katılaşıyor ayrıca %11 civarında güç kaybı var deniyor..

-dizeller ile ilgili topiklerde başka markaların garanti verdiğinden ford un vermediğinden bahsetmişler,garanti kapsamından çıkacaksa kullanmayın...bilgileri birleştirmek lazım..

-yanlış yazmadım,ayrıntı vermemek benim hatam...dizellerde setan sayısı oktan sayısı gibi değildir.yakıtın setan sayısı yüksek olması nedeniyle enjektör yakınlarında ateşlenmesi enjektörlere zarar verir.bu nedenle setan sayısı çok yükseltemezler..
    biodizelin yanıcılığı daha düşük olduğu için setan sayısı yüksek olmasına enjektörlere zarar vermeden izin verir.setan sayısının düşük olması ise vuruntu ihtimalini doğurur,genel verimi düşürür..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.