Şimdi Ara

binek olan pickup ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
17.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar pickup tarzı bir araç istiyorum ancak ticari olarak sayılmaları işi biraz bozuyor. binek araç sayılan hilux navara tarzı araçlar mevcut mudur ? dağa taşa çıkmak istiyorum bu araçla. 4x4 zorunlu değil ama olması tercihim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Binek Olan Pickup'lar: Kapsamlı Bir Kılavuz

Pickup'lar, hem kişisel hem de ticari kullanımlar için çok yönlü araçlardır. Ancak, bazı pickup'lar otomobil ruhsatı ile kaydedilirken, diğerleri ise ticari araç olarak kabul edilir. Bu farklılık, vergilendirme, sigorta ve kullanım kısıtlamaları açısından sonuçlar doğurur.

Otomobil Ruhsatlı Pikap'lar (Hususi Pikaplar)

• Hususi pikaplar, kişisel kullanım için tasarlanmış ve otomobil ruhsatı ile kaydedilmiş pickup'lardır.
    • Ticari amaçlı kullanımlarından dolayı ek vergi ve sigorta ücretlerine tabi değildirler.
    • Ticari olmayan pikaplar olarak da bilinirler.

Ticari Araç Olarak Kaydedilen Pikap'lar

• Ticari araç olarak kaydedilen pikaplar, iş amaçlı kullanım için tasarlanmıştır.
    • Ticari plaka ile kaydedilmeleri gerekir ve ticari amaçlı kullanımlarından dolayı ek vergi ve sigorta ücretlerine tabidirler.

Pikapların Ruhsatta Ne Geçer?

Hem otomobil ruhsatlı hem de ticari araç olarak kaydedilen pikapların ruhsatlarında aşağıdaki bilgiler yer alır:

• Aracın marka ve modeli
    • Motor hacmi
    • Güç
    • Aracın kullanım amacı (otomobil veya ticari)

Örnekler

• Toyota Hilux Otomobil Ruhsatlı: Toyota Hilux'un otomobil ruhsatı ile kaydedilmiş bir modelidir.
    • Toyota Hilux Ruhsatta Ne Geçer: Toyota Hilux'un ruhsatında "otomobil" kullanım amacı belirtilir.

Önemli Notlar

• Pickup'ın kullanım amacını değiştirmek isterseniz, ruhsatını buna göre değiştirmeniz gerekir.
    • Otomobil ruhsatlı bir pickup'ı ticari amaçlı kullanırsanız, ek vergi ve sigorta ücretlerine tabi olabilirsiniz.
    • Ticari araç olarak kaydedilmiş bir pickup'ı kişisel amaçlı kullanırsanız, vergiden muaf olabilirsiniz ancak ek sigorta ücretleri ödemeniz gerekebilir.

Tüm bu faktörleri göz önünde bulundurarak, ihtiyaçlarınıza en uygun pickup türünü seçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de niyetliydim ama pick-up'un otomobil ruhsatlısı yok. hepsi kamyonet yalnız 4x4'lerde vergi verirken arazi aracı sınıfından otomobille aynı vergiyi ödüyorsunuz.

böyle iş mi olur, araba ruhsatta kamyonet, otoyolda kamyonet, vergi dairesinde arazi aracı, muayenede kamyonet, sigortada kamyonet, köprüde kamyonet. Türkiye'de devlet bu tutumunu değiştirmedikçe 4x4 pick-up önermem.
  • Binekten kasıt eğer otomobil ruhsatı ise yok, 4x2 olanları kamyonet, 4x4 olanları arazi taşıtı olarak geçer. Şahıs adına kayıtlıysa ve şahsi işlere kullanılacaksa, ruhsatta YÜK NAKLİ-HUSUSİ yazar, SRC ve K2 belgeleri gerekmez. Ancak 1 yıllık periyotlarla muayene, İstanbulda 1. köprü yasağı, daha düşük hız limitleri gibi dezavantajı vardır.

İnsanımız sürekli Otomobil-Kamyonet-Panelvan farkını Hususi-Ticari farkıyla karıştırıyor. Bu araçlar ticari olmak zorunda değildir, hususi olarak da işletilip kullanılabilir ve bu durumda bahsettiğim gibi K2-SRC belgeleri gerekmez, sadece B sınıfı ehliyet ile kullanılabilir. Olası çevirmede absürt bir ticari mahiyette yük tespit edilmediği sürece de ceza falan uygulanmaz. Yaklaşık 3 yıl boyunca Ssangyong Korando Sports 2.0 4x2 pickup kullandım, genelde İstanbul şehiriçi, bazen şehirlerarası gittim, sahip olduğum süre boyunca kimse çevirip bagajı aç bakalım yük taşıyor musun diye sormadı, trafik polisleri genelde cam filmiyle ilgilenip bıraktılar.

Üstte arkadaşın belirttiği gibi, 4x4 olanları malesef tam bir Türkiye klasiği olarak otomobil gibi motor hacmi üzerinden vergilendirilir. En düşük hacimli pickup modelleri 1998cc yani 2.0 motordur, bu da son zamlarla beraber ciddi MTV çıkarır. 4x2 olanları ise kamyonet olarak nitelendirildiği için motor hacmine bakılmaz, 5000cc V8 motor da olsa azami yük haddi üzerinden hesaplanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 8 Aralık 2018; 21:1:10 >

• İnanilmaz bi arazi ihtiyaci yoksa 4*2 de iyi lastikle is görür vergisi fazladan yakit tuketimi vs vs binince 4*4 almak böyle araclarda mantiksiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski model bir Jeep al

• Niyeti iyice bozduysaniz; isuzu dmax vergi yonunden en avantajlisi, 1900cc motor hacmiyle; memlekete ev yapma isi cikinca bu hafta niyeti bozarak arastirdim bir miktar

Makasli suspansiyona, yakitina raziyim da derinlik ayarli direksiyonu neden koymazlar anlamis degilim. B sinifinda bile var artik

Diger yandan her yil muayene ve hiz limitleri de var tabi.

• Diablo kullanıcısına yanıt
    eski model jeep grand cherokee tarzı araçlar (4x4) nasıl bir durumdadır bilginiz var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • korayreyiz K kullanıcısına yanıt
    Sormammissin bana ama söyleyeyim gaz şu an 3 TL İstanbul trafiğinde 80 Kr yakıyor gc zj 5.2 . Parçaları ucuz yürütmesi kolay bakımı ucuz ilk alimda ucuz şanzımanı kaya gibi

• Hangi araç?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayreyiz

eski model jeep grand cherokee tarzı araçlar (4x4) nasıl bir durumdadır bilginiz var mı ?
    O araç hakkında malesef bilgim yok.
  • Jeep Grand Cherokee 5.2

Grand Cherokee 5.2 demiş arkadaş. 25 lira verenin elinde kalır ama bana sorarsan alma derim.
  • Eski Amerikan SUV'lerin çoğu otomobil olarak tescil edilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 8 Aralık 2018; 23:20:21 >
  • diatta1903 D kullanıcısına yanıt
    25 bin ? 50 bin civarı alsam 300bin km?

• quote:

25 bin ? 50 bin civarı alsam 300bin km?
    Anlayamadım.
    25 lira veren demiştiniz?

• quote:

25 lira veren demiştiniz?
    25 bin lira veren alır o arabalardan demek istemiştim :)
    Daha iyi durumdaki olanların alınması mantıklımı?

5.2 v8 motoru var, bu işler bütçe meselesi ama aracı bilene sormanız daha doğru olur. gezenbilir.com'a bakabilirsiniz mesela, off-road yapanların forumudur, forumda aracın kullanıcısı bulunur. Daha yüksek bütçeye dizelleri de var. Ben almam orası ayrı konu.

Bu arada tanıdığımda tertemiz bir adet 5.2 vardı yemin ederim 1 yıl satamadı arabayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diatta1903 -- 8 Aralık 2018; 23:40:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.