Şimdi Ara

Binaya Gelen Hızı Alamıyorum Çözüm Öneri ve yorum istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gerçekten işi bilenlerden yorum ve öneri danışıyorum

Hat değerlerim görüntüdeki gibi. Kısa anlatarak çorba etmeden süreci anlatıcam size.

Kesin verilerle başlayayım.

1. Bina maksimum 70mbps alıyor
    2. paketim vdsl hipernet 50mbps e kadar
    3. bir sene önce 75mbps e kadar pakete sahiptim. 50ye kadar hız testlerinde sonuç alıyordum ama bir zaman sonra kopmalar sıklaşmaya başladı 50mbps e kadar olan pakete düşürdüm paketimi. İlk zamanlarda 45mbps civarı güzel bir sonuç alıyordum.
    4. 50 ye kadar olan pakete geçtikten sonraki süreçten bugüne kadar zaman geçtikçe artık o aldığım 45 mbps hızı da alamaz oldum. tesisat değişmedi, modem değilmedi. şartlar birebir aynı.
    5. Şu an aldığım maksimum hız 30mbps. çoğunlukla da 25-27mbps
    6. hız testini ethernet ile yapyorum.
    7. modem tp link ac1200 vr400 5ghz

3 defa müşteri hizmetleri ile görüştüm. bu durumları belirttim. klasik şekilde modem resetleme, modem marka modeli, kablolu bağlantı isteği, modeme bağlanan cihaz sayısı zırvalıkları derken artık bu aşamalardan çok sıkıldığımı hiçbir gelişme olmadığını belirttim son görüşmede. ertesi günü telekomda çalışan geldi. bina girişine baktı. 70 mbps hız geliyor binaya kadar dedi. bunda sorun yok. eve geldi. modemdem dsl kablosunu çıkararak elindeki cihaza taktı test etti. ne sonuç çıktı bilmem cihazını elime alıp da bakmadım. prize bakabilsem iyi olur dedi. ama önünde kütüphane olduğu için imkansızdı. bu imkansızlığı bildiği için de tek bir söz etmeden evden çıktı.

bundan birkaç sene önce kopmalar olduğunda yine telekomdan çalışan eve bakmaya gelmişti. prizi söküp bina içinden gelen kabloyu benim dsl kablosunun jakını çıkararak sadece kabloları temas ettirerek geçici çözüm ile evden ayrılmıştı elektrikçi bakması lazım demişti. şimdi orası o şekilde olduğu için hız düşüklüğü alıyorsunuz diyebilirsiniz ama bugün aklıma fikir geldi salondaki dsl prizi sağlam, oraya takarak denedim bir umut. ama orası da 30mbps verdi downloadı. bi değişiklik olmadı yani.

veriler görüntüdeki gibi. aynı şartlarda 45 te aldığım zaman oldu ama şimdi neden 30 alıyorum en fazla. ve aylardır da 50 ye kadar olan paketin ödemesini yapıyorum ve telekom paket değişikliği de yapmadığını belirtti son görüşmede. yani 50 ye kadar paket ücreti öderken 35 e kadar olan paketin hızını alıyorum işin gerçeğinde.

bina girişindeki maksimum hızı verdiğini söylemişti arkadaş yukarıda belirttiğim gibi. o halde bina girişinden eve gelen tesisatta mı sorun var ? aklıma sadece bu geliyor. ve arkadaş evden ayrıldan sonra bana gelen SMS te bina tesisatında sorun olduğu tespit edilmiştir diye sms gelmişti. sağlam prizde de aynı sonucu aldım hadi diyelim odamdaki giriş sakat. ama sonuç aynı. ne önerirsiniz ne yapmalıyım?

turknet gigafiber başvurusu mu yapsam belki getirirler mi diye düşünüyorum bir yandan. bilgi sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum.

Binaya Gelen Hızı Alamıyorum Çözüm Öneri ve yorum istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepBlue_ -- 19 Temmuz 2025; 21:4:0 >

• Binaya fazla gelip senin dairende düşük çıkıyorsa iç tesisatta bi yerlerde eziklik kopukluk vardır bunu en iyi anlamanın yolu bina girişindeki ankastreden kablonu biliyorsan modemle birlikte oraya inip hat değerlerine bakman ona göre kablo değişirsin.

• İmHyp3rioN kullanıcısına yanıt

bina girişindeki her dairenin kablosu birbirine grrmiş felaket vaziyette. oradaki kablo modemin dsl kısmına takılacak jaklı bir kablo mu? hiç bilgim yok. ayrıca modemi nasıl çalıştıracağım bina girişinde.

ayrıca bu işe telekom neden ilgilenmez anlamıyorum. örnek veriyorum ordan eve gelen kabloyu değiştirmek istedim diyelim bunu ülkede sadece elektriği mi yapıyor ISS yapacakken ?

• Binaya karışmıyorlar işin içinden çıkılmaz diye bilgin yoksa zaten hiç elleme komşular vs sıkıntı büyür. Elektriçi dışında pek çaren yok.

• DeepBlue_ kullanıcısına yanıt

Alt yapının desteklediği hızı alamıyyorum diyerek arıza kaydı bırakın, gelip ankastrede ve dairenizde ölçüm yaparlar, eğer bina girişindeki kutuya kadar desteklenen hız ulaşıyorsa iç tesisatta problem vardır ama üstte modem arayüzünde, modeme ulaşan hız 33/14mbps olarak görünü

yor, snr yani hat değerleride sınırda. ölçüm için geldiklerinde zaten bina girişinde size ait olan hatta etiket bırakıyorlar. iç tesisatta sorun varsa cat6 kablo çektirmeniz gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.Bozoğlu -- 19 Temmuz 2025; 23:25:26 >
  • Başka firmaya geçmeyi deneyebilirsin ben de binaya kadar 45mbit download, 5mbit upload alıyorum, eve de özel telekom kablosu çektirdim kalın olanlardan. turknet bana bu hızı verebiliyorken telekom o hızı veremedi hatta adsl sinyaline düşürmemiz gerekiyor dedi.

• snr margin değeri düşük, hat zayıflaması yüksek. apartman girişine modemi direkt takıp hat değerini ölç, benzer sonuç alırsan yapabileceğin bir şey yok demektir, yüksek hız ve snr margin çıkarsa bina içindeki kabloyu yenileyip dene.

başka firmaya geçsen de aynı bakır hattı üzerinden aynı hızı alırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • A.Bozoğlu kullanıcısına yanıt

İlk mesajımda belirtmiştim, binaya maksimum hızı verdiklerini söyledi gelen telekom çalışanı. sonra eve geldi modeme takılı olan dsl kablosunu cihazına taktı orda ne sonuç çıktı bilmiyorum ama duvardaki prize de baksam iyi olurdu dedi ben de haber verseydin gelmeden önce keşke önü kütüphane vs dolu dedim. o anda da yapamazdım alan dar çünkü. sonra evden ayrıldı. bina tesisatında sorun vardır elektrikçiye yaptırın diye sms geldi çalışan gittikten sonra.

ama sıkıntı tarafı şu salondaki prize bağladım modemi dsl hattına. orda da aynı sonucu aldım.

• emre1393 kullanıcısına yanıt

apartman girişindeki kabloyu modeme takmasını da bilmiyorum, binadaki tesisat girişten yukarıya 3 kat nasıl yenilenir onun hakkında da hiç bilgim yok. bu sebeple konu açmıştım burda.

• Benim de başıma geldi aynısı. Ben hızımı düşürdükçe onlar daha da az hız verdi. Gidin başka bir firmaya geçin. Düzelecek sorun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binaya temiz gelip modeme gürültülü geliyorsa sorun ev içi tesisattadır.

Sıfırdan tel kablosu çekerseniz büyük ihtimalle sorun çözülür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.