Şimdi Ara

Bina İçi Hat Bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Olayı en baştan anlatayım; şimdi biz öncelikle tt nin yalın internetine başvurduk. Tabi öncesinde ben ankestre kutusunun oradan cat 5e kablo çektirdim modemi koyacağım yere kadar. Sonra tt nin elemanları geldi seçtiğimiz tarife için ankestreye bağlantı yaptı bu arada evin içindeki kabloyada telefonun arkasına takılan kabloyu ek yaptı. Sonra seçtiğimiz tarifeye göre sinyal alamayınca bizim başvuru iptal oldu. Bizde başka iss lere bakmaya başladık ve türknette karar kıldık. Bugün ankestreye kadar hat çekmişler ve kabloların ucuna benim hizmet numaramı etiketlemiş. Aradım neden bağlantı yapmadıklarını bizim kapsamımızda değil dediler, elektrikçiyle yaptıracaksınız dediler. 3 yada 4 elektrikçi aradım onlarda telekom yapması lazım dediler.

Benim sorum şimdi; zaten hali hazırda cat 5e kablomda ankestrenin orada ben kendim nasıl bağlantı yapabilirim türknetin hattına?

Sorumu cevablarsanız çok sevinirim. İnanın insanın morali acaip bozuluyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cat5e den sağlam olduğunu bildiğin iki kablonun rengini alıp klemens ile ankastrede adına çıkmış iki kabloya gireceksin.

Aşağıdaki şekilde Örneğin:
    Cat5 -> TT ankastre
    Mavi -> Mavi
    Turuncu -> Beyaz

Sonra Evin içindeki cat5 kablosunu alıp ile Mavi ve Turuncu renkli kabloları RJ11 Soketinin ortadakilerine girip çakacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayV -- 8 Mayıs 2017; 21:21:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayV

Cat5e den sağlam olduğunu bildiğin iki kablonun rengini alıp klemens ile ankastrede adına çıkmış iki kabloya gireceksin.

Aşağıdaki şekilde Örneğin:
    Cat5 -> TT ankastre
    Mavi -> Mavi
    Turuncu -> Beyaz

Sonra Evin içindeki cat5 kablosunu alıp ile Mavi ve Turuncu renkli kabloları RJ11 Soketinin ortadakilerine girip çakacaksın

Hocam mesaj için çok teşekkür ederim. Yalnız birkaç sorum daha var. Cevaplarsan çok sevinirim. Şimdi ttnet önceden benim cat5e deki mavi-beyaz kabloları ankestreye çakmış. Ev içinde de resimdeki gibi bir düzenek yapmış. Bende ankestredeki cat5e kablomu ankestreden mavi beyazı söküp türknetin hattına mı bağlayayım? Bide normal kablonun dışını sıyırıp hem benim hemde türknetin kablosunun bakırlarımı birbirine tutturayım hocam? Sonrada izola bandla üzerinden geçeyim mi?

Bina İçi Hat Bağlantısı

Bina İçi Hat Bağlantısı

• myigitoguz M kullanıcısına yanıt
    Mavi ve mavi-beyaz kabloları ankastreye çakmış büyük ihtimal anladığım kadarı ile. Bu kabloları ankastreden söküp Turk.net kablolarına dediğiniz gibi bağlayabilirsiniz ama pek sağlıklı olmaz. Geçici olarak bu şekilde kullanabilirsiniz ama size tavsiyem 2 tane klemens alıp kabloları birbirine öyle bağlamanız.
  • quote:

Mavi ve mavi-beyaz kabloları ankastreye çakmış büyük ihtimal anladığım kadarı ile. Bu kabloları ankastreden söküp Turk.net kablolarına dediğiniz gibi bağlayabilirsiniz ama pek sağlıklı olmaz. Geçici olarak bu şekilde kullanabilirsiniz ama size tavsiyem 2 tane klemens alıp kabloları birbirine öyle bağlamanız.

Anladım hocam. Şöyle bişey işimi görür mü peki?

Bina İçi Hat Bağlantısı

• myigitoguz M kullanıcısına yanıt
    Büyük bir klemens gibi duruyor hocam deneyin kablolar bağladığınızda yerinden çıkmıyor ise işinizi görür. ;
    Tavsiyem bu iş için yapılmış aşağıdaki ürün olur.
    YAK 1 Konnektör (Boncuk) (Kablo birleştirici)
    Bina İçi Hat Bağlantısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayV -- 8 Mayıs 2017; 21:56:17 >
  • quote:

Büyük bir klemens gibi duruyor hocam deneyin kablolar bağladığınızda yerinden çıkmıyor ise işinizi görür. ;
    Bina İçi Hat Bağlantısı

Ondanda küçüğünü buldum hocam şimdi. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: myigitoguz

quote:

Bina İçi Hat Bağlantısı

Önemli değil hocam :)

• quote:

quote:

quote:

Bina İçi Hat Bağlantısı

Hocam şimdi bağlantıyı yaptım. Gerçektende bendeki en küçük bile aslında büyük geldi ama dediğiniz gibi denedim kablolar yerine oturmuş. Birde birşey soracağım gene affınıza sığınarak 😊 daha telefon ve internetim aktif olmadı ama eğer hatta sinyal olsaydı modemin adsl ışığı frlan yanardı değil mi? Yani klemens büyük geldiği için temassızlık yaşamıyorumdur diye düşünüyorum.

• nası sinirime dokunuyo şu kablo olayı varya adamın yapacaği tek şey var ankstreden eve kadar kablo kesmek bu kadar bunu elektrikçiye yaptırtıracaklar kullanıcyı mağdur etmekten başka birşey değil şu yapılan şey parası neyse alsın kablonun bu kadar pinti şirket görmedim ama konu para almaya gelince donunu alacaklar neredeyse
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bina İçi Hat Bağlantısı

Hocam şimdi bağlantıyı yaptım. Gerçektende bendeki en küçük bile aslında büyük geldi ama dediğiniz gibi denedim kablolar yerine oturmuş. Birde birşey soracağım gene affınıza sığınarak 😊 daha telefon ve internetim aktif olmadı ama eğer hatta sinyal olsaydı modemin adsl ışığı frlan yanardı değil mi? Yani klemens büyük geldiği için temassızlık yaşamıyorumdur diye düşünüyorum.

Kabloları soyup klemense oturtduysanız ve tam sıkıldı ise temassızlık yoktur. Uzun zamandır xdsl sistem kullanmıyorum emin değilim modem ışıklarından. Sistemi şöyle test edebilirsiniz kabloyu telfona takıp telefonu açtığınızda telefon sesi geliyor ise bağlantıda sorun yoktur

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bina İçi Hat Bağlantısı

Kabloları soyup klemense oturtduysanız ve tam sıkıldı ise temassızlık yoktur. Uzun zamandır xdsl sistem kullanmıyorum emin değilim modem ışıklarından. Sistemi şöyle test edebilirsiniz kabloyu telfona takıp telefonu açtığınızda telefon sesi geliyor ise bağlantıda sorun yoktur

Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Kabloları bayağı bi soyup öyle oturttum klemense her iki uç içinde. Cat 5e splite bağlı ordanda bir kablo telefona diğeri ise modeme. Türknetin online iikemlerinden baktığımda halen aktivasyon aşamasında gözüküyor. Mh yi aramıştım etiketleme bugün yapılmış büyük ihtinal yarın aktivasyon onayı verilir dedi. Klemens olayında sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum ama aktivasyon olduğunda gene modemde yada internette sıkıntı yaşarsam bu sefer direk kabloları birbirine sarıp bantlıyacağım artık.

• Merhaba,

Son durum nedir? Bağlantınız geldi mi? Özellikle hız konusunda bir sıkıntı yaşıyor musunuz?

• Bina girişinde daireye cat5 çekme işlemi nasıl oluyor? Kabloyu nereden çıkardınız daireye?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonysparkov

Merhaba,

Son durum nedir? Bağlantınız geldi mi? Özellikle hız konusunda bir sıkıntı yaşıyor musunuz?

Merhaba

Ankastreye etiketlemeden 1 gün sonra bağlantım geldi. 1 aydan fazla kullanıyorum bana göre ttnetin 50mbit tından turknetin 16mbit daha hızlı gibi 😁 bu süreçte birkez giremedim 1 gün boyunca konuda açmıştım modemde tüm ışıklar yanıyordu ama internete giremiyordum akşamı kayıt bırakmıştım sabahı düzelmişti. Şimdilik şeytan kulağına kurşun diyelim 😁

• quote:

Orijinalden alıntı: xSwindLer

Bina girişinde daireye cat5 çekme işlemi nasıl oluyor? Kabloyu nereden çıkardınız daireye?

Merhaba

Elektrikçi ankastreden bina içi kabloların dağıldığı guattan çekti ben önce merdivenleri dolanacak diye düşünmüştüm ama allahtan guattan rahatlıkla tam benim modemi koyacağım ara holdeki guatlardan birine verdi. Binanızda da illaki ankastre kutusunun oralarda bir guat vardır dairelere giden. Bir elektrikçi ile baktırsanız daha iyi olur. Benim son kattı birde 6.kat 😁

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xSwindLer

Bina girişinde daireye cat5 çekme işlemi nasıl oluyor? Kabloyu nereden çıkardınız daireye?

Merhaba

Elektrikçi ankastreden bina içi kabloların dağıldığı guattan çekti ben önce merdivenleri dolanacak diye düşünmüştüm ama allahtan guattan rahatlıkla tam benim modemi koyacağım ara holdeki guatlardan birine verdi. Binanızda da illaki ankastre kutusunun oralarda bir guat vardır dairelere giden. Bir elektrikçi ile baktırsanız daha iyi olur. Benim son kattı birde 6.kat &#128513;

Hocam, yanlış olmasın. Guat değil o BUAT. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • klemens kullanfıysanız tavsiyem onu söküp kabloları 1-1.5 cm soyup birbirine sıkı sıkı burun ve bir tarafa yatırıp üstünü bantlayın.. klemens elektrik için kullanılır..

net kablolarında klemens kullanılmaz birbirine ters yönde burmak iletim açısından daha avantajlıdır..

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo3182

klemens kullanfıysanız tavsiyem onu söküp kabloları 1-1.5 cm soyup birbirine sıkı sıkı burun ve bir tarafa yatırıp üstünü bantlayın.. klemens elektrik için kullanılır..

net kablolarında klemens kullanılmaz birbirine ters yönde burmak iletim açısından daha avantajlıdır..

Hocam ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Şuan 2 aydır klemens ile kullanıyorum. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Lakin dediğiniz gibi olursa bantlama yapacağım. Teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ibo3182

klemens kullanfıysanız tavsiyem onu söküp kabloları 1-1.5 cm soyup birbirine sıkı sıkı burun ve bir tarafa yatırıp üstünü bantlayın.. klemens elektrik için kullanılır..

Hocam ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Şuan 2 aydır klemens ile kullanıyorum. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Lakin dediğiniz gibi olursa bantlama yapacağım. Teşekkür ederim.

zaten tt ekipleri de klemens kullanmaz.. zamanla gevşeyebilir.. sıkımtı yaşarsanız ondan olduğu aklınıza gelsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.