Şimdi Ara

Bimeks de mi batıyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
2
Favori
17.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunca yıl nasıl dayandı bimeks helal olsun vallaha....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GorThaurS

quote:

Orijinalden alıntı: montevo

milletin cebi boş .3 senedir pc yenilicem ama saolsun dolar bi türlü durmuyor.bi 5 sene daha bu pc ile devam edip çöpe atacam.zira ömrü bitmiş olacak

Sisteminizin ozellikleri nedir hocam ?

Bende merak ettim :)

• GorThaurS kullanıcısına yanıt
    core i5 2400 @4 ghz ,ısınmadan dolayı kapanma olmadı uzun süre video işlediğim halde
    xgimatek loki soğutucu 9cm çift fanlı
    12gb ddr3 1600 ve 1333 ram,işlemciden dolayı hepsi 1333 de
    msı p67 c43
    r9 270 2gb
    xgimatek 600watt
    aerocool xdpredator x kasa
    22'' ve 18,5'' monitör
    logitech kablosuz fare klavye
    creative 2+1 ve 5+1 ses sistemi
    skystar 2 pcı digital uydu alıcı kartı
    160 gb sistem hdd,elimdeki en hızlı hdd bu
    bi kaç tane depo amaçlı hdd

2011 de nisanda almıştım galiba.daha önce satışa koydum lütfedim 150 tl vermişlerdi forumda.azarda yemiştim 150 tl verdiği için adamdan.evet saçma ama öyle oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montevo -- 15 Mart 2017; 14:8:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EneSerhat

Vatan bilgisayar ne zaman batacak.

vatan bilgisayar özelliği farklı
    hep üst katlarında yemekhane var çay kahve günün menüsü yada siz ne istiyorsanız onu pişiriyorlar.
    gelen bir yukarı kata çıkıp keyif kahvesi içen var sonra alışverişe devam edenler çoğunlukta.
  • Ocak ayı başında bankalarla mutabakata giderek finansal borçlarını, 1 yılı ödemesiz 6 yıl vadeli olarak yapılandıran Bimeks'in 2016 sonunda 363 milyon TL borç pozisyonu bulunduğu görülüyor.
    Net borç 2015'te ise 294 milyon TL'ydi. (BusinessHT)

Haber içeriğinde 2015 yılında 294 milyon borç yazıyor, side 9.4 kar.

2 sene de bu borç 363 milyona ulaşmış.Ancak sizin mesajdan sanki 2015 te hiç borç yoktu gibi algılanmıyor mu?
  • uzun suredır borsadakı senet degerı 66 kurusa duşmemıstı. bu bır fırsatta olabılır köpruden oncekı son çıkışta. ben bunu fırsat okuyarak bellı bır mıktar daha bmeks senedı aldım. batarsa beraber batarız. çıkarsa beraber cıkarız.
  • Bimeks'de başka bir sıkıntı var belli..
  • teknoloji sektöründeyim, krizle filan alakası yok olayların.

eskiden her topal atın bir kör alıcısı olurdu.

şimdi öyle değil, nerede ucuz orada millet herkes her şeyi nereden alacağını biliyor. Bana bile ama abi internette şu fiyat var telefonda diretiyorlar, gidin alın kardeşim o zaman diyorum ne diyeyim :)ama unutmayın bilindik yerlerden mal almaya dikkat edin, paranız hiç olmasın.

vatan ve media market açıka ara önde götürüyor şu anda kriz olsa onlar da iş yapamaz.

bimeks gereksiz yere büyüttü kendini, teknosa da aşırı pahalı satan bir yerdi şimdi ucuzlamaya başladılar biraz biraz.
  • Burdaki magazalarida bombos duruyo xD icerde 2 eleman kalmis onlarida satmaya mi calisiolar napiolarsa artik

• Belki karlı 40-50 mağaza ile küçük bir halde yaşarlar.
    Katar kredisi olayını herkes gibi ben de duymuştum.
    Onu alsalar da 2 sene sonra bu hale gelirlerdi. Ekonomi kötü ve trend online alışverişe kayıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar.

Üniversite son sınıfta yarım zamanlı olarak çalıştım. O sırada Electroworld ve Darty'nin Türkiye'deki mağazalarını satın almışlardı. Çok mutlulardı, yabancılar bizi yok edecekti, bakın biz onları satın alıyoruz diye kasılıyorlardı.

Sonrasında bir gün İstanbul'a eğitime gittik. Murat Akgiray geldi. Eğitimin bir bölümünde "Bestbuy geçtiğimiz yılın sonunda ufak bir kutlama yaptı sizce ne kadar kâr etmişlerdir ?" diyerek bize döndü. Herkes bir tahminde bulundu. Rakamları hatırlamıyorum kusura bakmayın. Sonrasında dediki "aslında zarar ettiler. Fakat bir önceki yıla göre ettikleri zararda ciddi oranda bir azalma var, onu kutluyorlar dedi." (Burada kendisi resmi rakamlar ile açıkladı, ben rakamları hatırlayamadığım için böyle yazdım.)

"Şu anda Bestbuy'ın sloganı "Amazon'un teşhir mağazası olduk", insanlar bize gelip ürünleri görüp, gidip amazon'dan sipariş veriyorlar, rekabet etmemiz mümkün değil" diye gülerek, hafif alaycı olarak bizlere durumu anlattı. Sonrasında bizimde web sitemizi güncel tutmamız lazım, artık bir süre sonra insanlar mağazalardan bir şeyler almayı bırakacaklar vs. gibi bir şeyler söyledi.

Velhasıl, bugün Bestbuy'ın yaşadıklarının aynısını yaşıyorlar. Geldikleri durumda belkide online alışverişte en zayıf olan halka kendileri. Geçen kuzene laptop aldık; Asus marka. Kendisine fiyat olarak en yakın olan mağaza Vatan'dı. Ki Hepsiburada fiyatı oradan bile 280 lira daha hesaplıydı. Aynı ürün, aynı garanti. Sonuç olarak hepsiburada tercih ettik. Aynı durumu iş yerinde aynı odayı paylaştığım birinde de yaşadık. Sony televizyon, Vatan'dan 100 lira daha ucuzdu hepsiburada'da, adam hepsiburada tercih etti. Ki satıcı hepsiburada değildi. Aynı ürün aynı garanti. Son olarak şunu da ekleyeyim kendim telefon aldım HTC A9, en yakın fiyat yine vatan'dı. Ve hepsiburada tam 600 lira daha ucuzdu. Aynı telefon aynı garanti. Bir kere arızalandı servise götürdüm, zaten satıcı ile bir işim yok. İnanamamıştım, nasıl 600 lira daha ucuza satar, nasıl bir anlaşma yapıyor bu adamlar diye.

Durumun krizle vs. alakası yok, hepsiburada bu rekabetçi fiyatlar ile bence bir süre sonra bunların tamamını kapattırır. Kriz olsun olmasın hepsiburada ile rekabet etmek şu an için çok zor. Aralarında en kalıcı olacak olanı, ben Vatan görüyorum. Web sitelerinden alışveriş yapmak daha kolay, donanım satışında ve toplanıp hazırlanmasında tek el. Teknosa ve Bimeks'te oem donanım satışı zaten çöp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 15 Mart 2017; 14:52:58 >

• Mağarada yaşıyosun galiba?

• quote:

Orijinalden alıntı: evandevan5a1

quote:

Orijinalden alıntı: EneSerhat

Vatan bilgisayar ne zaman batacak.

vatan bilgisayar özelliği farklı
    hep üst katlarında yemekhane var çay kahve günün menüsü yada siz ne istiyorsanız onu pişiriyorlar.
    gelen bir yukarı kata çıkıp keyif kahvesi içen var sonra alışverişe devam edenler çoğunlukta.

Aynen fiyatları da makul düzeyde, ama tek başına o yeterli değil bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_

Bir sirket bir yilda 10 milyon kardan tami tamina 150 milyon zarar nasil gecebilir ?

Dolar kuru tek etken olamaz.

bimeksin patronu eski spk başkanı

bütün oyunları biliyor

bilançolar makyajlı

vardır bir çıkarı

Adam büyük oyunu hemen gördü,bundan sonra bende a haber izlemeye,Akit okumaya,fesliyi dinlemeye başlıyorum,biz hiç büyük oyunu göremiyoruz utanıyorum,forumda büyük oyunu görenleri görünce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertua35_35 -- 15 Mart 2017; 14:54:35 >

• Bir borsa sitesinde aşağıda ki yorum var. Borsadaki tahtası da berbat durumda zamanında elimde vardı iyiki elden çıkarmışım.

"bütün bölge müdürleri işi bıraktı. neredeyse yarı yarıya maaş teklif edildi hepsine onlarda posta koyup çıktı. mağaza sayısı planlanan 65 tane kapatıp 70 e kadar inmek. bunun yarısı tamamlandı şu an yaklaşık 90 mağaza var anadolu mağazalarının yarısından fazlası kapanıyor. bunlar bildirim yapmıyor bari ben yapayım."

Alıntıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertua35_35

quote:

quote:

Bir sirket bir yilda 10 milyon kardan tami tamina 150 milyon zarar nasil gecebilir ?

bütün oyunları biliyor

bilançolar makyajlı

vardır bir çıkarı

Adam büyük oyunu hemen gördü,bundan sonra bende a haber izlemeye,Akit okumaya,fesliyi dinlemeye başlıyorum,biz hiç büyük oyunu göremiyoruz utanıyorum,forumda büyük oyunu görenleri görünce.

en nefret ettiğim kanal ve gazetelerden dir bahsettiklerin

• Kagann. kullanıcısına yanıt
    Yavas yavas gidiyor oda mersin kipada koskoca dukkanda 2 3 calisan bos raflar type c kablosu bile yokdu

• batacağını sanmıyorum isterlerse canlandırırlar hisselri dipte ama millet de teknolojiye doydu farklı bi kanala girmelri yeter

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mertua35_35

quote:

quote:

bütün oyunları biliyor

bilançolar makyajlı

vardır bir çıkarı

en nefret ettiğim kanal ve gazetelerden dir bahsettiklerin

Kusura bakma o zaman hocam.

• Tanıdığım biri son 4-5 ayda bir maaş aldı, krizden çok etkilendiler.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.