< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roptesambir -- 6 Şubat 2011; 11:41:00 > |
Eti ve Ülker: Bir Karşılaştırma
Eti ve Ülker, Türk gıda sektörünün iki büyük oyuncusudur. Her iki şirket de onlarca yıldır faaliyet göstermekte ve geniş ürün yelpazeleriyle tanınmaktadır.
Sahiplik Yapısı
- Eti: Mehmet Yıldız tarafından 1962 yılında kurulan Eti, bir aile şirketidir.
- Ülker: Sabri Ülker tarafından 1944 yılında kurulan Ülker, Yıldız Holding'in bir parçasıdır.
Üretim Tesisleri
- Eti: Türkiye'de 11 üretim tesisine sahiptir.
- Ülker: Türkiye ve yurtdışında 36 üretim tesisine sahiptir.
Ürün Yelpazesi
- Eti: Bisküvi, çikolata, gofret, kek ve şekerleme gibi geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.
- Ülker: Benzer şekilde bisküvi, çikolata, gofret, kek, şekerleme ve ayrıca içecekler de dahil olmak üzere bir dizi ürün sunmaktadır.
Uluslararası Varlık
- Eti: 60'tan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.
- Ülker: 110'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır ve global bir markadır.
İsrail Malı İddiaları
- Eti: İsrail malı olduğu iddialarıyla gündeme gelmiştir, ancak şirket bu iddiaları yalanlamıştır. Şirket, ürünlerinin tamamının Türkiye'de üretildiğini vurgulamaktadır.
- Ülker: İsrail malı olduğu iddialarıyla ilgili olarak herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.
Browni Ürünleri
- Browni markası, Ülker'e aittir ve Türkiye'de üretilmektedir.
Sonuç
Eti ve Ülker, Türk gıda sektörünün önde gelen iki şirketidir. Her iki şirket de Türk malıdır ve geniş ürün yelpazeleriyle tanınır. İsrail malı olma iddialarıyla ilgili olarak, Eti iddiaları yalanlarken Ülker hakkında böyle bir bilgi bulunmamaktadır.