Şimdi Ara

BİM 30 Ocak Led ampul (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
4
Favori
17.886
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açıkçası benim evimim tamamı nerdeyse led ampul doldu. Yurtdışı alışverişim çok, ilk getirdiğim (ilk çıktıkları yıllarda) led ampüller mantar leddi, sonrakiler 5050 smd ve 3528 smd led ampullerdi. Üzerlerinde 6w 480-540 lümen gibi değerler mevcut olmasına rağmen 1150 w tasarruflu ampulün verdiği ışığı elde etmek için 3 tane yakmak zorunda kaldım (zar zor aynı ışığı aldım). Markasız ürünlerde üzerinde lümen değeri ne kadar az yazıyorsa, o kadar doğru olduğunu düşünüyorum.
  • neceneco kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam, ama işte 320lm için 7w harcayan bir ampulü takarak tasarruf yaptığımızı sanıyoruz ama iş tam tersi, şimdi evimdeki bir osram tasarrufluya baktım, 400lm 7w. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet lümen değerleri led ampüllerin düşük fakat çok kâr elde ettiğimizi sanıyoruz heleki ben 2009 da Ebaydan dealextreme den 10-11 dolara alırdım (fiyat normal tasarrruflunun 3 katıydı) f/p olarak çok kar elde ettiğimi düşünmesemde, 5 yıldır kullandığım led ampullerden 1 tanesi arıza yaptı onun haricinde patlayan arıza veren yok tek avantajım bu oldu diyebilirim.
  • geçenlerde bonsled vardı 5000k lık 9,95 e aldım gayet iyi. inşallah bonsled getirmeye devam ederler powerkey kötü olabilir.

hem bonsled'in rengi daha iyiydi. 5000k. powerkeyler 6500k ve çok soğuk ve sağlıksız bir beyaz.
    Tavsiyem, 4000-5000k gibi renklerde olan led lambalar almanız. Daha doğal renkler veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcurse -- 1 Şubat 2015; 20:39:05 >
  • Arkadaşlar ders çalışma masası için fazla mı gelir acaba bimin led? Gerçi bir adet alacağım olması avizeye asarım

• quote:

Orijinalden alıntı: hayvandoktoru

Arkadaşlar ders çalışma masası için fazla mı gelir acaba bimin led? Gerçi bir adet alacağım olması avizeye asarım

fazla gelir gibi. bimlerin çoğunda tükendi zaten. sarısından bulursam 5-6 tane daha alırım :D
  • güç ölçen cihazla ölçme yaptım 8.4 watt güç geçiyor ve beyaz olan ışık tek başına bir banyo için tuvalet için ideal fakat bir oda için en az 2 veya 3 adet takınca güzel olur.bu da zaten 24-27 watt arasına tekabül eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

senin kaliteli ledler uzaydamı imal ediyliyo ne olcak sadece led çin olsa ne japon olsa ne..

Ne olacak mesajımda yazıyor zaten şeker kardeşim, anlamamış olmana şaşırmıyorum , durum üslubundan belli zaten...
  • Işık renginden ötürü mü bilmiyorum 6000K renge ve 710lm ışık gücüne sahip kullandığım 7w lede göre daha fazla ışık verdi gibi. Ben memnun kaldım bulsam 1 tane daha alırım. 7-8 metre kare yerleri iyi aydınlatıyor.
  • Uv dalgaboyu içermeyen beyaz ledlerden oluşan aydınlanma ortamına günde 2 saat kalan denek farelerde 4 hafta sonra , gözdeki hassas fotoreseptör tabakanın mikroskobik olarak ciddi hasar gördüğü ispatlanmış. 

http://www.lifesciencesite.com/lsj/life0901/072_8366life0901_477_482.pdf

Bize UV spektrum içermiyor göze zararı yok denerek satılan beyaz led ve yan mamullerinin, 450nm lik dalgaboyunda peak bir enerji yaydığı ve mavi renge kaçan bu enerjinin gözdeki renk algılayan fotoreseptör tabakaya geridönüşümsüz zarar verdiği ispatlanmış. Meşhur bir sanat galerisinde led ile yapılan ortam aydınlatmasının, vangogh tablolarını soldurduğu tespit edilmiş ve klasik ampullü aydınlanmaya geçilmişti..

Bir İspanyol grup ise benzer zararlı etkilerin insanlar için de geçerli olduğunu savunmakta...

http://www.edn.com/electronics-blogs/led-zone/4419340/Do-LEDs-cause-blindness-

• Bence şu xenon farlarda zararlı göze klasik sarı ampul ben inanmiyorum tassarularinada 6 ayda bit patliyordu normal tassarruflar .almiyorum artık

• izazen kullanıcısına yanıt
    kaç tanesini harcadınki ahkam kesiyom pammuk kardeş..
  • frux kullanıcısına yanıt
    bu konuda araştırma yapmışsınız bayağı. öyle görünüyor mesajınızdan. peki sizin önerebileceğiniz ampul alırken dikkat etmemiz gerekenler konusunda öneriniz varmı? yoksada canınız sağolsun.

ayrıca bime baktık bizim burdakine bu ampulden kalmamış. daha sonra gelirmi dedim. belki gelir dediler.
  • bim den aldığım led ampul kullandığım ilk led ampul olma şerefine erişti. ışık gücü yüksek ve parlak. normal ampuller her yöne aydınlatma sağlıyor iken almış olduğum led ampul spot lambalar gibi merkez odaklı aydınlatma sağlıyor. 24 saat açık kalacağı ve arada kullanacağım için sorun teşkil etmiyor. bazı arkadaşların söylediği göze ve sağlığa zararları konusu araştırılması gereken bir konudur. florasanlar ilk çıktığında onlarda da aynı tartışmalar vardı. br süre sonra tasarruf ampullerinin zararlı led ampullerin çok faydalı olduğu haberlerini görürseniz şaşırmamalısınız.
  • karavca kullanıcısına yanıt
    Tasarruflu ampullere de radrasyon ve UV ışını yayıyor dediler bir ara. Ledlerin bunları yaymadığı söylendi. Daha sağlıklı diye 6 ampulü led ile değiştirdim. Ledlerin de zararlarının olduğunu söyleyen yazılar çıkıyor. Aslında elektrikle çalışan her alet bir miktar radrasyon yayıyor bu engellemek çok zor. Klasik ampul de çok sarı olduğu ve fazla ısındığı için tercih etmiyorum ısı zamanla duylara zarar veriyor. Zaten eski klasik ampuller kalmadı onların yerini halojenler aldı.
  • Bimden 4 tane beyaz ışık verenden aldım. ışığı fena değil.Tasarruflu lambalar kadar ışığı var. Bence yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Deneyip burada paylaşabilirseniz memnun oluruz. Bu ledler de iyi gibi ama aslında bonsled olsa ondan alırdım o daha kaliteli gibi görünüyor. Aylar önce başka bir konuda Bim'in sattığını okumuştum bizim burada satışı yok. Firmaya ilettiğimde aktüel ürün olarak getireceğiz dediler ama powerkey marka getirdiler.

Dün gittim ama bir tane bile kalmamıştı, o yuzden karşılastırma yapamadım
    Bonsled ampuller evet gayet kaliteli 1 aya yakın kullanıyorum aydınlatma açı gayet iyi sarı olmasına ragmen odalarda iyi, salonda 2 veya 3 adet 600 lm yeterli olur sanırım, bu arada sanal pazarda gormustum bonsled, arama motoruna yazınca cıkıyor. ayrıcaSanalpazar linki

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akalay -- 4 Şubat 2015; 20:17:47 >

• akalay kullanıcısına yanıt
    yanıt için teşekkürler. Önemli olan ömrü kadar lümen ve aydınlatma açısı. Belki ilerleyen zamanlarda bonsled getirirlerse bizler de deneme imkanı buluruz. Olmazsa verdiğiniz linkten temin edebilirim.
  • Daha baba bir kampanya size...
    forumda satıcı arkadaş konusunu da açtı...
    bimdeki ampulden farkı yok

http://www.sanalpazar.com/9-Watt-Led-Ampul-10-Adetbeyaz-__isp39477023
  • Ankara Bağlum bimde bol miktarda ( beyaz ) bulunuyor. Oturma odası için bana yeterli geldi. Işık sarımsı değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.