Şimdi Ara

BİM 1 LT LeCola 0.50 TL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
10.048
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Le kola içene kadar. Gidin su için :) Bedava dağıtsalar alınacak bir ürün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan.gs

quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

arkadaşlar tadı kötü olan herşey sağlıksız manasına gelmez...

bu iki kavram çok karışıyor...

50 kuruşa satılır mı deniliyor pekala satılabilir...

kola fiyatlar zaten bir acayip fiyatlandırma politikasına sahip...

250ml=50kuruş
    330ml=1,35tl
    500ml=1.50tl
    1lt=1,75tl
    2lt=2,25tl
    (coca cola için)

böyle saçma fiyatlandırmayla satlan ürünün maliyeti 0a yakın sanırım, şişeleme belirliyor gibi duruyor maliyeti...

250ml coca cola nerde 50 kuruş? söyle hemen fırsat başlığı açayım.

fırsat değilki heryerde öyle fiyatı. biz dükkanda satıyorduk. 250ml coca cola pet şişede 50kuruş, ve biçok yerde o fiyat..

hmm ben camdan bahsediyosun sandım ama 250lik pet coca cola sanki hiç görmedim gibi.

• yok doğru değil hepsi yalan doktora sordum öle bişi olsa dedi kola kendi plastiğini eritirdi mide asidi koladan daha etkili en başta mide kendisini delerdi diye açıkladı

quote:

Orijinalden alıntı: dogan.gs

quote:

Orijinalden alıntı: A380

ben bunu mide doktoruna sordum yok öle bişi dedi yalan bunlar

quote:

Orijinalden alıntı: sotoxs

1 bardak kola bize neler yapıyor?
    İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir bardak kolanın 60 dakikada vücuda verdiği zararları anlattı. Bir bardak asitli içeceğin bir saatte vücudunuza yaptığı zarara inanamayacaksınız. İşte felakete götüren kısır döngü...
    Asitli içecekler neden şişmanlatır? İlk 10 ve ilk 40 dakikada bakın kola vücutta kan şekerini nasıl etkiliyor?
    İyibilgi'deki habere göre, Prof. Dr. Karatay, 'Asitli içeceklerden içince vücudunuzda neler olduğunun farkında mısınız?' diyerek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan 'fosforik asiddir'.

2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.

6. Tekrar kolaya ve tatlılara saldırısınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir.

8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.

bu dedikleri doğru olabilir ama ben kaç senedir kola içiyorum (bağımlısıyım:) ve ne kadar uğraştıysam kilo alamıyorum.. =))

• Yuh artık yaaaa...
    bu kadarda bağnazlık olmaz...
    maaşını pimden alıyon diye saçma sapan şeyleri savunma be ...
    Bilim diye bir şey var...
    haa bi de madem bir zararıyokmuş sen bebelerine de süt yerine lö köle ver...
  • içen içiyor..
    vazgeçilmez bir ürün KOLA.
    mesela terleyince yorulunca hararet yapınca ilk akla gelen su/kola :)

dolapta pepsim var soğuyor dün almışıtm.
    juss vişne suyuda hemen yanında HOŞBEŞİMde var.

kolayı ciddi anlamda azalttım..
    artık tek tük içiyorum.

40lı yaşlardan sonra zararı ortaya çıkıcak zaten.
    çok içen arkadaşlar azaltmasını tavsiye ederim.

mide delinmesi, ülser, düş çürükleri ve kalsiyum ile ilgili sorunlar başta gelecektir..
  • Bugün Malatya'daki bimden 2 tane aldım fiyatı 50 değil 70 krş,bazı arkadaşların dediği gibi teneke olanı daha güzel son zamanlarda 1lt lik kolaların tadını bozdular
  • quote:

Orijinalden alıntı: gebba

bu asit diye kastettiğiniz şey karbondioksit gazıdır, basınç altında kolada karbondioksit çözündürülür ve kapağı kapatılır, biz kapağı açıp ta basıncı düşürünce de gaz olarak kabarcıklar şeklinde çıkmaya başlar. Belli basınçta çözünebilecek gaz miktarı da bellidir, üstüne çıkılamaz. Bunun dışında gıdalarda kullanılan kastettiğiniz asitler kuvvetli değil zayıf asitlerdir, pH değerleri 2-4 civarındadır, zararı yoktur, limon-portakal gibi meyvelerin, sirkenin vb de pH ı o civardadır. Midenin pHı zaten 1'e yakındır yani daha düşüktür. Bir şey olmaz.

Baştan sona yanlış. Kimse de cevap vermemiş, bari ben vereyim:
    Korbondioksit+su= HCO3, yani karbonik asit. Gazı kaçınca geriye su kalır, gaz kaçmamışsa asittir.
    PH değerlerini de yanlış biliyorsunuz. PH=7 nötrdür, ne asit ne baz. Saf suyun PHı 7 dir. PH 7 den yukarı ise sıvı baziktir, 7 den aşağı indikçi asitliği de artar. PH'ı 1 olan sıvı kayaları bile deler.
    Asitli içeceklerin PH ı 4-5 civarındadır.
    İsteyen içer istemeyen içmez. Sigara da öyle, İçki de.

Bimde Le Bira ve Le Rakı isteyenler: Tövbe deyin. BİM bugünkü müşterilerinin %95ini kaybeder. Geriye kalan %5 te BİMin arkasındakileri bilmeyenlerdir. Eyvah şimdi savunucular bozuk ağızlarını açacaklari Ben kaçıyorum......

• Le Cola ne demek?
    Siyah pis bir su markası sanırım..
    Evde bedava yapabilirsiniz, siyah sulu boyayı suya daldırın, afiyet olsun kolanız hazır hem de Le Cola'dan daha kaliteli
  • bağnazlıktan ileri gitmeyen olumsuz yorumları okudukça BiM'in ne kadar büyük bir marka haline geldiğini daha da iyi anlıyoruz.
    mutfak masraflarımızı yarı yarıya azalttığın için teşekkürler BiM.
  • le cola hergün alırım valla yazın iyi gidiyo bu fiyata napalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

bağnazlıktan ileri gitmeyen olumsuz yorumları okudukça BiM'in ne kadar büyük bir marka haline geldiğini daha da iyi anlıyoruz.

Para için kendinizi bu kadar düşürmeyin arkadaşım emperyalist güçler bu memleket insanını bu hale getirdi sizin bir suçunuz yok gözü paradan başka hiç bir şey görmüyor milletin ara sıra mahalle bakkalındanda alışveriş edin adamda para kazansın sevaptır. Vatana millete faydalı bir iş yapmış olursunuz en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkseed

quote:

bağnazlıktan ileri gitmeyen olumsuz yorumları okudukça BiM'in ne kadar büyük bir marka haline geldiğini daha da iyi anlıyoruz.

Para için kendinizi bu kadar düşürmeyin arkadaşım emperyalist güçler bu memleket insanını bu hale getirdi sizin bir suçunuz yok gözü paradan başka hiç bir şey görmüyor milletin ara sıra mahalle bakkalındanda alışveriş edin adamda para kazansın sevaptır. Vatana millete faydalı bir iş yapmış olursunuz en azından.

niye mahalle bakkalını zengin edeyim.metrodan alıp dükkanda % 50 karla satmak. nerde ucuzsa ordan alırım. serbest piyasa

• öksürük şurubuna benziyor tadı...bir daha denemem bile..
  • hala neyin tartismasi bu ? icen icer icmeyen icmez daha oncede yazmistim,ben icmiyorum soyle oluyo boyle oluyo sakin icmeyin deyince ne oluyor sanki sen icme o zaman baskasina ne karisirsin her islenmis gidanin hatta ekmegin bile zararini buraya yazsak yiyecek bisey kalmaz tam tersi icin deyincede gidip alip kimse icmez.
  • Ne zaman canım sıkılsa bir BİM başlığına girip tüm mesajları okuyorum, başlıkla ilgili bir kaç mesajdan sonra konu acayip sosyo-ekonomik bir hal alıyor.
  • bence de güzel denilebilecek bir ürün ama cocacolanın yanına bile yaklaşamaz.fakat light olanlardan uzak durmak gerek.malum tatlandırıcı yani aspartam
  • yahu bu her nane içeceğin maliyeti 0 lira arkadaşlar. tüm maliyet şişe pazarlama çalışan ve nakliyeden oluşuyor. üstüne bide marka parasını ekleyin.

yahu Allah ın suyunu parayla satıyorlar ne maliyeti olacak, şişe parası işte. mesela maden suları cam şişede toptan 25 kuruş, bakkalda 50 kuruş, içinde 250 ml su var, maden suyu bedava biz şişeye para ödüyoruz, adamların işine gelmezki depozitolu satsınlar o zaman 10 kuruş bile olur. mesela normal bir su bardağı 0,5 ile 1 lira arasında biz koca maden suyunu 25 kuruşa içip şişesini atıyoruz hesap edin işte.

tat önemli tabi ama kokakola nın içecek maliyetindenmi fiyatları böyle yani, arkadaş yazmış işte çoğu yerde 2,5 litresi 2 lira civarındayken 1 tane kutu kola 1 ila 1,5 lira. konfor kalite nakliye şişe kutu çalışan şubu maliyeti bunlar. özellikle konfor maliyeti çok yüksek kokakoalda, kutuyu açarım içerim diyen 1 lira civarı ödemek zorunda ama şişeden döker döker içerim razıyım diyenede 2,5 litresi 2,25 lira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihfx -- 25 Ağustos 2010; 10:22:21 >

• dün bu konu yüzünden kazık yedim sadece light olanı 50 kuruşmuş ben normal aldım tanesi 70 kuruştan
  • quote:

Mesajlarıma bakarsan ben BİM'in light kolasını alıyorum ve içiyorum yani marka ile pek de derdim yok ama mesajına anlam veremiyorum..
    Markalı ürünlerde cola vb. pek de ucuz değil. 5 yıl Migros'ta çalışmış biri olarak Migros'un mağaza başına çalıştırdığı eleman, reyon temizliği, hizmet kalitesi vb. maliyetlerini ortaya koyduğunuzda aynı ürünü bim daha yüksek marjlarla satıyor..

Mutfak masrafını yarı yarıya indiriyormuş.. peki nasıl ?

Kartal marka makarna alırsanız ucuz :) evet kalitesiz markaları istediği gibi ucuza satıyor bu bir satış stratejisi..
    Ha evet siyasi görüşleri bakımından belki de yakın oldukları hükümetin halkı getirdiği hal sonucu BİM bayağı büyüdü..
    İnsanlar kalitesiz de olsa almak zorunda kalıyorlar..

• Bim in sahibi hatun satsa kimse laf etmezdi heralde ne yapmış acaba günahı ne merak ettim

Kola tarzı ürünlerin maliyetleri inanılmaz komik arkadaşlar, aslında fabrikadan çıkan yiyecek, içecek ürünlerinin maliyetlerinin çoğu komik de neyse. zamanında çalıştığımız yerleri kötü anmayalım.

Ayrıca coca cola bişey etmez le cola öldürür de komik olmuş. coca cola daha şahibeli değilmiydi? İçeriği gizliydi? İsraile para kazandırıyodu o paralar Kurşun olarak kardşlerimize yağıyordu? Bizim heralde bir tek kendimize tahammülümüz yok geri kalan herkesin elini öpüp başımıza koyarız.

Bu arada coca colayı da cola turkayı da içen biriyim. Olaya farklı gözlerle bakıldığı için bu tarz bi yorum yaptım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.