Şimdi Ara

BİM 1 LT LeCola 0.50 TL (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
10.038
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Abi

quote:

Orijinalden alıntı: gebba

bu asit diye kastettiğiniz şey karbondioksit gazıdır, basınç altında kolada karbondioksit çözündürülür ve kapağı kapatılır, biz kapağı açıp ta basıncı düşürünce de gaz olarak kabarcıklar şeklinde çıkmaya başlar. Belli basınçta çözünebilecek gaz miktarı da bellidir, üstüne çıkılamaz. Bunun dışında gıdalarda kullanılan kastettiğiniz asitler kuvvetli değil zayıf asitlerdir, pH değerleri 2-4 civarındadır, zararı yoktur, limon-portakal gibi meyvelerin, sirkenin vb de pH ı o civardadır. Midenin pHı zaten 1'e yakındır yani daha düşüktür. Bir şey olmaz.

Baştan sona yanlış. Kimse de cevap vermemiş, bari ben vereyim:
    Korbondioksit+su= HCO3, yani karbonik asit. Gazı kaçınca geriye su kalır, gaz kaçmamışsa asittir.
    PH değerlerini de yanlış biliyorsunuz. PH=7 nötrdür, ne asit ne baz. Saf suyun PHı 7 dir. PH 7 den yukarı ise sıvı baziktir, 7 den aşağı indikçi asitliği de artar. PH'ı 1 olan sıvı kayaları bile deler.
    Asitli içeceklerin PH ı 4-5 civarındadır.
    İsteyen içer istemeyen içmez. Sigara da öyle, İçki de.

Bimde Le Bira ve Le Rakı isteyenler: Tövbe deyin. BİM bugünkü müşterilerinin %95ini kaybeder. Geriye kalan %5 te BİMin arkasındakileri bilmeyenlerdir. Eyvah şimdi savunucular bozuk ağızlarını açacaklari Ben kaçıyorum......

Ne demek baştan sona yanlış? yazdıklarım doğrudur. kafa karıştırmadan doğrudan rakam vereyim de insanlar doğrusunu bilsinler:

coca cola nin pH'i: 2.5

limon suyunun pH'i: 2.3
    sirke pH'i: 2.4
    elma suyunun pH'i : 2.9
    portakal : 2.5 -3

mide nin pH'i: 1-3

(arzu edenler interneti araştırsın, gizli bilgi değildir)

özet olarak kola asitli diye içmiyorsaniz diğer meyveleri de birakin. içiyorsaniz da bilin ki kolanin ve diğer meyvelerin asit düzeyi midenin kendi asidinden çok daha zayif olduğundan midenize birşey olmaz (pH'ta 0.3 puan oynama iki kat kuvvetli asitlik anlamina gelir). Midenize zarar vermek istiyorsaniz hidroklorik asit gibi kuvvetli asit türü birşey içmeniz lazimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sotoxs

kötüye birşey olmaz

• bende kaç gündür bunu diyomda dinneyen yokki

doktura sordum yalan dedi yok öle bişi dedi

mide asidi koladan daha delici dedi eğer kola mideyi delseydi mide asidi kendisini delerdi dedi doktur bana mantıklı geldi

midedeki asit koladakinden daha kuvvetliymiş

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Abi

quote:

bu asit diye kastettiğiniz şey karbondioksit gazıdır, basınç altında kolada karbondioksit çözündürülür ve kapağı kapatılır, biz kapağı açıp ta basıncı düşürünce de gaz olarak kabarcıklar şeklinde çıkmaya başlar. Belli basınçta çözünebilecek gaz miktarı da bellidir, üstüne çıkılamaz. Bunun dışında gıdalarda kullanılan kastettiğiniz asitler kuvvetli değil zayıf asitlerdir, pH değerleri 2-4 civarındadır, zararı yoktur, limon-portakal gibi meyvelerin, sirkenin vb de pH ı o civardadır. Midenin pHı zaten 1'e yakındır yani daha düşüktür. Bir şey olmaz.

Baştan sona yanlış. Kimse de cevap vermemiş, bari ben vereyim:
    Korbondioksit+su= HCO3, yani karbonik asit. Gazı kaçınca geriye su kalır, gaz kaçmamışsa asittir.
    PH değerlerini de yanlış biliyorsunuz. PH=7 nötrdür, ne asit ne baz. Saf suyun PHı 7 dir. PH 7 den yukarı ise sıvı baziktir, 7 den aşağı indikçi asitliği de artar. PH'ı 1 olan sıvı kayaları bile deler.
    Asitli içeceklerin PH ı 4-5 civarındadır.
    İsteyen içer istemeyen içmez. Sigara da öyle, İçki de.

Bimde Le Bira ve Le Rakı isteyenler: Tövbe deyin. BİM bugünkü müşterilerinin %95ini kaybeder. Geriye kalan %5 te BİMin arkasındakileri bilmeyenlerdir. Eyvah şimdi savunucular bozuk ağızlarını açacaklari Ben kaçıyorum......

Ne demek baştan sona yanlış? yazdıklarım doğrudur. kafa karıştırmadan doğrudan rakam vereyim de insanlar doğrusunu bilsinler:

coca cola nin pH'i: 2.5

limon suyunun pH'i: 2.3
    sirke pH'i: 2.4
    elma suyunun pH'i : 2.9
    portakal : 2.5 -3

mide nin pH'i: 1-3

(arzu edenler interneti araştırsın, gizli bilgi değildir)

özet olarak kola asitli diye içmiyorsaniz diğer meyveleri de birakin. içiyorsaniz da bilin ki kolanin ve diğer meyvelerin asit düzeyi midenin kendi asidinden çok daha zayif olduğundan midenize birşey olmaz (pH'ta 0.3 puan oynama iki kat kuvvetli asitlik anlamina gelir). Midenize zarar vermek istiyorsaniz hidroklorik asit gibi kuvvetli asit türü birşey içmeniz lazimdir.

• arkdaşlar kolanın sağlık açısından zararlı olamdığını kimse savunmasın. zaten asidik bir ortam olan midenin asitliğini dahda arttırarak mideye zarar verme riski var. ancak şunu belirtmek istiyorum içtiğiniz suya kadar her şey gıda biliminde toksik olarak kabul edilir. yani aklınıza geleek herşey insanda toksik etki yapar ancak bunun çok önemli bir şartı var. miktarı. eğer yasalara uygun bir üretim yapan firmaysa insan sağlığına etki edebilecek limitin 100 kat aşağısında o maddeyi kullanmak durumundadır. ancak günümüz türkiyesinde böyle üretim yapan firma çok az malesef. kısacası le cola veya coca cola farketmez. ikiside aşırı miktarda alındığı takdirde zararlıdır. bunun limiti nedir bilemiyorum ama abartmamakta fayda var.

ayrıca fiyat konusuna değinecek olursak coca cola özütü yurt dışından özel güvenlik önlemleriyle getirilip kendi adamları tarafından fabrikada üretime dahil edilip şişeleri bile geri götürülen bir yapıya sahip. türkiyedeki coca cola fabrikalarının bazılarında coca colanın hissesi bile yok. sadece coca cola özütünden para kazanıyor bu adamlar. haliyle böyle bir teferruata sahip bir firma gidipte kolayı bim gibi su fiyatına veremez. bunun marka parası, reklamı,pazarlaması, sponsorlukları derken maliyet çok üst düzeylerde olabilmekte. ancak bim gibi kendi halinde üretim yapan bir firma sadece kullandığı malzemeyi ve iş gcünü karşılayarak bu fiyatlarda ürün çıkartabiliyor. iş gücü ne kadar az olursa üretim girdileri ne kadar ucuz olursa üretilen üründe o kadar ucuz oluyor haliyle. inanın şişeleme masrafı olmasa kola çok daha ucuza içilebilir. yukarıda bir arkadaşımız çok güzle açıklamış bu durum. 1 lt cola 1.65 kuruşken 2.5 lt kola 2.5 liraya satılıyor. bburadanda anlaşılacğaı üzere fiyatı yükselten ambalaj maliyetleri. çok basit bir örnek verecek olursak marketlerden aldığınız 65 kuruşluk bir ayranın içindeki ayran sadece 15 kuruşa malolurken ambalajı 20 kuruşa maolmakta. geri kalanda kar vs. yani kısacası yerli üretim yapan bir bimden alacağınız 50 kuruşluk bir le colanın coca coladan bir farkı yoktur sağlık açısından. abartıldığı takdirde ikiside zararlı.

bu arada merak eden arkadaşlar yada atıp tuttuğumu sanan arkadaşlar olursa gıda mühendisi olduğumu belirtmek istiyorum. saygılarımla...

• le kola kopek öldüren kola :D
  • Onu bunu bırakın da yazın Bimde satılan şu yuvam pizza'ya abone olmuştuk hem ucuz hem lezzetli ta ki içinden sinek çıkana kadar.
    Sineği hatun görmüş, koşarak Bime gittim tabi sessiz sedasız hemen değiştirdiler sineksizinden aldım onu yedik ama daha da içimize sinmedi, dolapta kalanı duruyor, sinekten sonra kimse cesaret edemedi.
    Demek ki bazı şeylerin ucuz olması sadece malzeme kalitesiyle değil üretim ortamı ve şartlarıyla da açıklanabilir.

Bu arada Bimin mutfak masraflarını yarı yarıya azaltması iddiası da biraz atmasyon olmuş, ne yani herşey yarı fiyatına mı BİMde?
    Hiç de öyle değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flexi_

Ne zaman canım sıkılsa bir BİM başlığına girip tüm mesajları okuyorum, başlıkla ilgili bir kaç mesajdan sonra konu acayip sosyo-ekonomik bir hal alıyor.

katılıyorum :) (izmirli flexi= burak senmisin yoksa )

bu arada merakımdan 50kuruş olan 1lt light le cola aldım içilmicek gibi değil ama para sorunu yoksa cocacola akar

• quote:

Orijinalden alıntı: 01cagatay23

......... zaten asidik bir ortam olan midenin asitliğini dahda arttırarak mideye zarar verme riski var.....

aboov, cahillik kokuyor...

quote:

Orijinalden alıntı: darkseed

quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

bağnazlıktan ileri gitmeyen olumsuz yorumları okudukça BiM'in ne kadar büyük bir marka haline geldiğini daha da iyi anlıyoruz.
    mutfak masraflarımızı yarı yarıya azalttığın için teşekkürler BiM.

Para için kendinizi bu kadar düşürmeyin arkadaşım emperyalist güçler bu memleket insanını bu hale getirdi sizin bir suçunuz yok gözü paradan başka hiç bir şey görmüyor milletin ara sıra mahalle bakkalındanda alışveriş edin adamda para kazansın sevaptır. Vatana millete faydalı bir iş yapmış olursunuz en azından.

hiç bir bakkal emperyalist deil yani bakkala gücü versen ağlatır adamı (hepsi değil tabi,arkadaşın yaptığı hatayı yapmayalım di mi )...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrypticNS -- 31 Ağustos 2010; 15:29:45 >

• la bizim bakkal kolayı 3 tl satıyo 2 litrelik kolayı sen nediyon ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Onu bunu bırakın da yazın Bimde satılan şu yuvam pizza'ya abone olmuştuk hem ucuz hem lezzetli ta ki içinden sinek çıkana kadar.
    Sineği hatun görmüş, koşarak Bime gittim tabi sessiz sedasız hemen değiştirdiler sineksizinden aldım onu yedik ama daha da içimize sinmedi, dolapta kalanı duruyor, sinekten sonra kimse cesaret edemedi.
    Demek ki bazı şeylerin ucuz olması sadece malzeme kalitesiyle değil üretim ortamı ve şartlarıyla da açıklanabilir.

Bu arada Bimin mutfak masraflarını yarı yarıya azaltması iddiası da biraz atmasyon olmuş, ne yani herşey yarı fiyatına mı BİMde?
    Hiç de öyle değil.

pizzadan sinekmi çıktı yuh artık diyorum insan sağlığıyla bu kadar oynanmaz o sinekte kaç milyon tane mikrop vardır Allah bilir içine nasıl bir malzeme koyuyorlar bütün sinekler üşüşüyo içine

• Asitli içecekler neden şişmanlatır? İlk 10 ve ilk 40 dakikada kola, kan şekerini nasıl etkiliyor?

İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, asitli içecek tüketince vücudunuzda neler olduğunun farkında mısınız?" diye sorarak şu bilgileri veriyor.

İşte Adım Adım Olanlar
    İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan ’fosforik asittir’.

İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar.

60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.

Tekrar kolaya ve tatlılara saldırısınız.

Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde Leptin ve insülin direnci gelişir.

"Şişmanlık" hastalığı başlamıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.

http://www.trt.net.tr/haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=caa5a972-6272-4b27-b8ad-64d4950217d2

mesele bim meselesi veya ucuz pahalı meselesi değil. zaten pahalısı zararlı olan bişeyin ucuzunun ne kadar tehlikeli olduğunu göremeyen insanlar içmeye devam etsin.

• Okulda hocamız son haftalarda paraya kıyıp le cola ve fer gazoz partisi yaptırırdı o iyrenç kolayı tüm sınıf içerdik kalabalık olunca içiliyodu tabi cola nın yanında halley in bim versiyonu olan x-large ıda unutmamak lazım..
  • eskiden çok içerdik f/p ürünü olmuş

takma adı LE.VUK KOLASI:d
  • çorumda 70 kuruş
  • bim den ideolojik nedenlerden dolayı nefret ediyorum(gerci hepsi aynı ) ama devamlı alışveriş yapıyorum.le cola bence piyasada ki en güzel cola markası az içiyorum ama öz içiyorum.ayrıca (poşette) kepekli ekmeğiyle hafta sonları süper kızarmış ekmek deneyimi yaşayabilirsiniz.murat bey 500 gr taze kaşarı f/p ürünü(6.95),tatlıları berbat diyebilirim.erkek boxer ve çorapları kaliteli.
    bim den aldıklarım test sonuçları bu
  • önceden de belirttiğim gibi bizim bim de sadece light olan 50 kuruş
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirbay

Yau kardeşim benim son bir yıldan bu yana evimin yakınında Bim var ve bu kola zaten hep bu fiyattı... Bilhassa "Light" olanı müthiş, büyük markalardan bile iyi bir lezzet yakalamayı başarmışlar.

bu gün kazara ictim iftarda !

komsu yemek getirmis bekarim tekim diye yanindada cocacola light :) hehe tsk ettim baya bi yemek bitti masayi topluyorum fark ettim ki le'cola hehe sok oldum tadi cidden güzel...
  • içmeyeni dövyolar fazla abartmadıkça bişey olmaz rahat olun..yeterki her susadıkça kola içmeyin bişey olmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

eskiden çok içerdik f/p ürünü olmuş

takma adı LE.VUK KOLASI:d

sen mi uydurdun bu takma adı?
    ilk defa duyduk, olmamış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zdd
    1 litre su da aşağı yukarı aynı para. Anlamıyorum ki bi de o kadar şey koyuyorlar içine halen daha ucuza geliyor. ilginç

Ya bu kola cok ucuz, yada su cok pahali
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.