Şimdi Ara

bilkent yüzde 50 vs hacettepe bilgisayar mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar.bilkent yüzde 50 ve hacettepe bilgisayar mühendisliğinden birini öne yazcam bilkent tabiki daha iyi bunu biliyorum ama hacettepeye hangi konuda nasıl fark atıyor biraz açıklarmısınız(ör :eğitim ,imkanlar deyip geçmeyin eğitimi, imkanları diğer konuları biraz açalım)
    ankarada yaşayan biriyim.ailem 10milyarı senede verir(çok rahat bi şekildede vermez zorlanarakda vermez) fakat ek masraflar (kitap ,yemek) nasıl?totalde 50 milyarlık farkları varmıdır aralarında?
    son olarak sosyallik olarak nasıl.yani demek istediğim açıkcası tahminim sol baskındır(burssuzların kontejanı bursulardan daha fazla ve tahminim muhafazakar kesim bilkenti pek seçmiyordur heralde) yoksa düşüncelerim tamamen yanlış muhafazkar kesimde türkiye geneli gibi yüzde 50 varmı bilkentte?

• Bilkent yurtdışı menşeeili firmalara eleman yetiştirir, yurtdışına gitme şansın daha çok olur, böyle alcağın maaş da daha dolgun olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotflmao

Bilkent yurtdışı menşeeili firmalara eleman yetiştirir, yurtdışına gitme şansın daha çok olur, böyle alcağın maaş da daha dolgun olur.

bunun dışında eğitim açısından fark varmı peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: pentatlos

quote:

Orijinalden alıntı: Rotflmao

Bilkent yurtdışı menşeeili firmalara eleman yetiştirir, yurtdışına gitme şansın daha çok olur, böyle alcağın maaş da daha dolgun olur.

bunun dışında eğitim açısından fark varmı peki

Kardeşim olmaz olur mu
    Dalga mı geçiyorsun anlamadım
    Adamlar parayı basıp en iyi hocaları, yabancı hocaları getiriyor.
    Mezunları daha iyi yerlerde olmazdı eğitimi daha iyi olmasa.
  • Hacettepe yazılım mühendisliği eğitimi veriyor.Eğer ilgin donanımsa veya bilgisayar bilimleri üzerineyse hacettepeyi tercih etme ama eğer yazılım istiyorsan ben hacettepeyi seç derim.
  • Akademik kadro anlamında Bilkent çok daha üstün. Bu da daha çeşitli seçmeli dersler, daha fazla uzmanlaşma alanı, daha geniş bir bilgisayar bilimleri eğitimi demek. Sürekli aynı hocalardan ders almayacağından akademik gelişimin daha üst seviyede olur. En başta avantaj bu. Bilkent hocalarının yurtiçi firmalarla iletişimleri de iyi, sadece onların referansları ile iyi yerlere gelmek mümkün. Yurtdışı yüksek lisans/doktora zaten anlatmaya gerek bile yok.

Değişik bir soru sormuşsun sol/sağ şeklinde. Her iki üniversitede de özgür, rahat bir ortam var benim gözlemlediğim kadarı ile. Sorun yaşanmaz yani her iki okulda da güzel bir üniversite ortamı var. Her çeşit insanı bulursun ki, üniversite olmanın gereği bu.

Hacettepe'de kafan çok rahat olur okula ücret ödemediğinden. Ancak Bilkent için değer mi dersen, bence değer, başkası gereksiz bulabilir. Yok, ailemi maddi anlamda zorlamayayım diyorsan da adres belli. Tercih senin.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

Akademik kadro anlamında Bilkent çok daha üstün. Bu da daha çeşitli seçmeli dersler, daha fazla uzmanlaşma alanı, daha geniş bir bilgisayar bilimleri eğitimi demek. Sürekli aynı hocalardan ders almayacağından akademik gelişimin daha üst seviyede olur. En başta avantaj bu. Bilkent hocalarının yurtiçi firmalarla iletişimleri de iyi, sadece onların referansları ile iyi yerlere gelmek mümkün. Yurtdışı yüksek lisans/doktora zaten anlatmaya gerek bile yok.

Değişik bir soru sormuşsun sol/sağ şeklinde. Her iki üniversitede de özgür, rahat bir ortam var benim gözlemlediğim kadarı ile. Sorun yaşanmaz yani her iki okulda da güzel bir üniversite ortamı var. Her çeşit insanı bulursun ki, üniversite olmanın gereği bu.

Hacettepe'de kafan çok rahat olur okula ücret ödemediğinden. Ancak Bilkent için değer mi dersen, bence değer, başkası gereksiz bulabilir. Yok, ailemi maddi anlamda zorlamayayım diyorsan da adres belli. Tercih senin.

teşekkürler.ben oradaki sağ sol sorusunu bilinçli sormuştum yani aradığım cevap özgür ortamdı ve bunu duymak güzel oldu.yazılanları görünce ayda 1milyarın verilebileceğini düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekonomik olarak bir sorun yoksa, ben de Bilkent Üniversitesini öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.