Şimdi Ara

Bilkent vs Koç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
8.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilkent ve Koç üniversitelerini öğrenci profili, imkanlar ve diğer genel açılardan kıyaslayabilecek deneyimli ünilileri bekliyorum. Şehir meselesini elbette dahil etmiyoruz kıyaslamaya.

• Koçu bilmiyorum, yorum yapmam doğru olmaz ama Bilkent'ten bahsedeyim.

Yukarda yazan arkadaş bir nebze haklı. Aralarında zenginlerin çocuklarının da bulunduğu bir gruba eğitim satar Bilkent. Fakat diploma satmadığına eminim, onu söyleyeyim. Elinde bulundurduğu öğrenci profilinden pek memnun değil gibi geliyor bana Bilkent, dolayısıyla kendi eğitim standartlarını yükselterek üniversite içerisinde elemeye çalışıyor gibi öğrencileri. Sınavları, projeleri, sunumları falan derken hayli zorlar öğrenciyi, daha hazırlıktan İngilizce sınavıyla eler zaten bir grubu, okuldan atar.

Zengin "tikilerin" , vurdumduymaz cahil insanların, saçma sapan tiplerin okulda var olduğu bir gerçek. Geldiğin an görebilirsin bu tarz insanları. Fakat zengin olmak tembel ve tiki olmayı paket halinde sunmuyor. Bazı insanlar var okulda, ailesinin çevresini ve imkanlarını kullanarak kendini çok geliştirmiş oluyor. Kimisinin ailesinde iş adamları var, kiminin milletvekili, kiminin general ve bu kurulu ağdan iyi faydalanan, zeki ve kendini geliştirmiş insanlar var. Zeki fakat üni sınavını önemsemesine gerek bulunmayan bir insan Bilkent'e pek ala girebiliyor uğraşmadan. Bu insana zeki demiştik zaten, bir de üstüne sahip olduğu ayrıcalıklı ekonomik konum eklenince çok çok iyi bir yerde olabiliyor, kimse burs durumuna bakmıyor yani, başarılı ve başarısız olmak üniversite eğitimindeki performansına bakar. Yani burslu iyidir, zekidir fakat paralı öğrenci kötüdür, salaktır, tembeldir diye bir şey yok.

Ayrıca Bilkent parası olduğu için iyi hocaları toplar bünyesine, kütüphaneye iyi para harcar, öğrenciye iyi para harcar. Bunlardan dolayı da hem yüksek lisans hem lisans düzeyinde iyi ve burslu öğrencileri de çeker kendine. Gayet kaliteli, ekonomik düzeyi standart olan, akademik amaçlarla okulda bulunan pek çok insana da rastlarsın. Her tür insanı bulursun okulda kısaca.

İmkanlarla ilgili geniş geniş yazmak uzun sürer. Bilkent yurtdışıyla temas halinde bir okul. Gerek akademisyenleri gerekse de değişim programlarıyla. Kütüphanenin imlanları çok çok iyidir kaynak açısından. Hocaları çok iyidir demiştim zaten. Varsa aklına takılan başka bir şey sorabilirsin.
    En yakin örnek olan Pass/Fail sistemi örneğini vereyim. Yukarıda bir arkadaş da yazmış zaten. Okulun örnek aldığı ABD’nin en iyi okullari dahası Türkiye’nin diğer okulları bu sisteme geçerken Bilkent bu konuda diretiyor öğrencilere cevap vermiyor artık toplu imza kampanyasına dönüştü olay belki artık bir şey çıkar. Başka bir örnek okul,l hiç vakit kaybetmeden 3 günde Zoom kullanarak eğitime başlancağını bildirdi. Altyapı çalışmaları muhtemelen yapılmamıştı zaten kendileri de baştan kabul etti sorunlu olacağını. Malum Zoom programı tüm dünyada şu an tartışılıyor güvenlik açıkları sebebiyle ülkeler şirketler bazı üniversiteler yasaklıyor bunu. Geçenlerde bi sınıfın idsini şifresini sızdırmışlar sınıfa gelip soyunan mi ararsin bağıra başıra hönküren küfreden mi. Şimdi önlem almaya başlıyorlar bu da başta bu işleri hiç düşünmedikleri anlamina geliyor hatta aldiklari önlem bile hiçbir şeyi engellemiyor. Dahasi bu süreçte herkesin internete sağlıklı ulaşımı bile mümkün değilken bu konuda mail atan bazı öğrencilere mobil paket ayarlayın kendinize diye cevap verildi. Derslerde ise sanki öğrencilerin hepsi aynı şartlarda online eğitim alabiliyor ya da sınıftaki verim ile aynı verim alınayabiliyormuşçasına aynı tas aynı hamam devam ediyorlar hatta bütün öğrenciler evde zaten diye ödev üstüne ödev basiyorlar, online sınavları bir şekilde yapmaya devam ediyorlar ne de olsa herkes evde ya 7/24 otursun bilgisayara robot gibi yapsin bu işleri. Yarim saatte yapılabilecek quiz bile saatlerce süren ödevlere dönüyor. İşin psikolojisi, ekonomik etmenler v.s hiç düşünülmemiş bu süreçte benim fikrime göre. 3 günde karar verilirse biz online eğitime geçiyoruz diye normal tabii 2-3 haftalık bir süreçten örnek verdim. Bu tek örnek değil ama emin olabilirsin.
    engineer037 kullanıcısına yanıt
    engineer037 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: engineer037

Bilkent'de zengin olsan bile kazanamazsan okuyamazsın. Yani %0 burslu puanları bile yüksektir. Okul gelirin %30 gibi bi rakamını öğrencilerden toplar, onun dışında kendi şirketlerinden kazanır, bundan dolayı Koç'a göre fiyatı daha uygun diye biliyorum. Bence üniversite kalitesi öğrenci seviyesi ile ölçülür. Bundan dolayı Bilkent'in kalitesi gayet iyi.
    Mühendislik, mimarlık ve hukuk hariç pek de yüksek sayılmaz hocam. işletme 249k, iktisat 316k, uluslararası ilişkiler 435k, siyaset 547k, iç mimarlık 809k ile kapatmış geçen sene. Turizmin %50 burslu kontenjanı bile dolmamış mesela.

Ha bu bilkentin kötü olduğu anlamına mı gelir, tabii ki hayır. Türkiyedeki en iyi 3 vakıf üniversitesinden biri bilkent. Eğitimi ve imkanları çok iyi ama şu "burssuz puanları bile çok yüksek" muhabbeti sıkıyor artık. Koç için de aynısını söylüyorlar bakıyorsun hukuk 90k ee 125k psikoloji 272k ekonomi 346k. Okulu övmek için böyle şeylere gerek yok.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Bilkent vs Koç: Hangisi Daha İyi Eğitim Tercihi?

Üniversite tercihi söz konusu olduğunda, Türkiye'nin en saygın iki üniversitesi olan Bilkent Üniversitesi ve Koç Üniversitesi sıklıkla karşılaştırılır. Her iki kurum da yüksek kaliteli eğitim, seçkin öğretim kadrosu ve mükemmel olanaklar sunar. Bu kılavuz, bu iki üniversiteyi karşılaştırarak "Bilkent mi Koç mu?" sorusuna objektif bir cevap vermeyi amaçlar.

Akademik Mükemmellik

Hem Bilkent hem de Koç, akademik mükemmellikleriyle tanınır. Her iki üniversite de dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alır ve saygın uluslararası akreditasyonlara sahiptir. Mühendislik, işletme ve sosyal bilimler gibi çeşitli alanlarda güçlü programlar sunarlar.

Öğretim Kadrosu ve Araştırma

Bilkent ve Koç, uluslararası üne sahip öğretim üyelerine sahiptir. Araştırmalara büyük önem verirler ve öğrencilere en son bulgulara erişim sağlarlar. Her iki üniversite de yenilikçi araştırmalar yürütür ve öğrencileri araştırma projelerine katılmaya teşvik eder.

Olanaklar ve Kampüs Yaşamı

Bilkent ve Koç, modern kampüsler ve üst düzey olanaklar sunar. Kütüphaneler, laboratuvarlar, spor tesisleri ve sosyal alanlar gibi çeşitli olanaklara erişebilirsin. Her iki üniversite de canlı bir kampüs yaşamına sahiptir ve öğrencilere ders dışı faaliyetler ve sosyal etkinlikler için çok sayıda seçenek sunar.

Kariyer Fırsatları

Bilkent ve Koç mezunları, saygın işverenler tarafından yüksek talep görür. Her iki üniversite de kariyer hizmetleri sunar ve öğrencileri iş ve staj fırsatları konusunda destekler. Mezunlar, çeşitli sektörlerde başarılı kariyerlere sahip olmaya devam ederler.

Tercihini Etkileyen Faktörler

"Bilkent mi Koç mu?" sorusunun cevabı, bireysel tercihlerine ve kariyer hedeflerine bağlıdır. Mühendislik gibi daha teknik alanlarla ilgileniyorsan, Bilkent'in güçlü mühendislik programı daha iyi bir seçim olabilir. İşletme veya sosyal bilimlerle ilgileniyorsan, Koç'un bu alanlardaki mükemmelliği seni daha çok cezbedebilir.

Sonuç olarak, hem Bilkent hem de Koç, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden ikisidir. Hangisinin senin için daha iyi bir seçim olduğunu belirlemek için kişisel tercihlerini ve kariyer hedeflerini dikkatlice değerlendirmelisin. İki üniversiteyi de ziyaret etmeni ve akademik programları, olanakları ve kampüs kültürünü araştırmanı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İkisi de zengin çocuklarına para karşılığı diploma satar.
  • Thomas Silverstein T kullanıcısına yanıt
    Hahaha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koçu bilmiyorum, yorum yapmam doğru olmaz ama Bilkent'ten bahsedeyim.

Yukarda yazan arkadaş bir nebze haklı. Aralarında zenginlerin çocuklarının da bulunduğu bir gruba eğitim satar Bilkent. Fakat diploma satmadığına eminim, onu söyleyeyim. Elinde bulundurduğu öğrenci profilinden pek memnun değil gibi geliyor bana Bilkent, dolayısıyla kendi eğitim standartlarını yükselterek üniversite içerisinde elemeye çalışıyor gibi öğrencileri. Sınavları, projeleri, sunumları falan derken hayli zorlar öğrenciyi, daha hazırlıktan İngilizce sınavıyla eler zaten bir grubu, okuldan atar.

Zengin "tikilerin" , vurdumduymaz cahil insanların, saçma sapan tiplerin okulda var olduğu bir gerçek. Geldiğin an görebilirsin bu tarz insanları. Fakat zengin olmak tembel ve tiki olmayı paket halinde sunmuyor. Bazı insanlar var okulda, ailesinin çevresini ve imkanlarını kullanarak kendini çok geliştirmiş oluyor. Kimisinin ailesinde iş adamları var, kiminin milletvekili, kiminin general ve bu kurulu ağdan iyi faydalanan, zeki ve kendini geliştirmiş insanlar var. Zeki fakat üni sınavını önemsemesine gerek bulunmayan bir insan Bilkent'e pek ala girebiliyor uğraşmadan. Bu insana zeki demiştik zaten, bir de üstüne sahip olduğu ayrıcalıklı ekonomik konum eklenince çok çok iyi bir yerde olabiliyor, kimse burs durumuna bakmıyor yani, başarılı ve başarısız olmak üniversite eğitimindeki performansına bakar. Yani burslu iyidir, zekidir fakat paralı öğrenci kötüdür, salaktır, tembeldir diye bir şey yok.

Ayrıca Bilkent parası olduğu için iyi hocaları toplar bünyesine, kütüphaneye iyi para harcar, öğrenciye iyi para harcar. Bunlardan dolayı da hem yüksek lisans hem lisans düzeyinde iyi ve burslu öğrencileri de çeker kendine. Gayet kaliteli, ekonomik düzeyi standart olan, akademik amaçlarla okulda bulunan pek çok insana da rastlarsın. Her tür insanı bulursun okulda kısaca.

İmkanlarla ilgili geniş geniş yazmak uzun sürer. Bilkent yurtdışıyla temas halinde bir okul. Gerek akademisyenleri gerekse de değişim programlarıyla. Kütüphanenin imlanları çok çok iyidir kaynak açısından. Hocaları çok iyidir demiştim zaten. Varsa aklına takılan başka bir şey sorabilirsin.

• Ne okuyosunuz hocam?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilkent de şu dönemde Pass/Fail sistemine geçseydi fena olmazdı doğrusu
  • Kütüphanesi ve akademisi ibence Bilkent’in en iyi tarafları.
    Okul yönetimini beğenmiyorum ancak. Bu kadar öğrenciyi umursamayan bi tarz Koç’ta yoktur diye tahmin ediyorum. Onun dışında CAP hevesin varsa Koç artı, Bilkent’te Çap sadece müh ve fiizk/mat ile var. Bilkent’in İngilizce beklentisi öğrenciden epey yukarıda Koç’u bilmiyorum. Öğrenci profili denildiği gibi kötü basit bir ifadeyle ama Koç’ta da durumun farklı olduğunu düşünmüyorum. Para karşılığı diploma satan okullar diyen arkadaşın Bilkent hakkinda en ufak bir bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Mezun olduktan sonra Bilkent’in daha iyi bir yurt dışı ağı olduğunu düşünüyorum ancak Koç bunu yakalayacaktır birkaç sene içinde. Ne okumak istediğini bilmiyorum ancak bilkent’in sosyal bilimler (hukuk hariç) hocaları çok iyi olmasina ragmen okulun mühendislik tarafına daha çok ağırlık verdiğini burada bir dengesizlik olduğunu belirteyim Son olarak iki okulun da pişman edeceğini düşünmüyorum. İki okulun da ortamına uyum sağlamanın zor olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi bilkent kütüphanesi Türkiye’nin 1 numarasıdır, hocaları da keza çok çok iyi ancak okulun öğrenciye karşı tavrını sevmiyorum bazı sebeplerden dolayi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 8 Nisan 2020; 10:12:3 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç vs Hacettepe
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öğrencisiyle neden ilgisiz dediniz

• Siyaset bilimi okuyorum, yazdıklarım da sosyal bilimler bölümleriyle alakalı daha ziyade ui, siyaset, iktisat gibi.
  • Mühendisliklere, bilhassa ee'ye ciddi kaynak ve efor harcanıyor, bu doğru. Sosyal bilimler kaynak kullanımında nasibini pek alamıyor, biraz da bu bölümlerin doğası gereği böyle. İyi bir sosyal bilim bölümü için iyi hocalara, bir sınıfa, iyi bir kütüphaneye ihtiyacın var. Okul bunların tamamını iyi seviyelerde sağlıyor. Doğa bilimleri ve mühendisliklerde ise deneysel imkanlar gerekli. Biraz da bu bölümler kendi projeleriyle ve endüstriyle iş yaparak falan kendine de kaynak yaratabiliyor.
  • cigerimsoldu kullanıcısına yanıt
    En yakin örnek olan Pass/Fail sistemi örneğini vereyim. Yukarıda bir arkadaş da yazmış zaten. Okulun örnek aldığı ABD’nin en iyi okullari dahası Türkiye’nin diğer okulları bu sisteme geçerken Bilkent bu konuda diretiyor öğrencilere cevap vermiyor artık toplu imza kampanyasına dönüştü olay belki artık bir şey çıkar. Başka bir örnek okul,l hiç vakit kaybetmeden 3 günde Zoom kullanarak eğitime başlancağını bildirdi. Altyapı çalışmaları muhtemelen yapılmamıştı zaten kendileri de baştan kabul etti sorunlu olacağını. Malum Zoom programı tüm dünyada şu an tartışılıyor güvenlik açıkları sebebiyle ülkeler şirketler bazı üniversiteler yasaklıyor bunu. Geçenlerde bi sınıfın idsini şifresini sızdırmışlar sınıfa gelip soyunan mi ararsin bağıra başıra hönküren küfreden mi. Şimdi önlem almaya başlıyorlar bu da başta bu işleri hiç düşünmedikleri anlamina geliyor hatta aldiklari önlem bile hiçbir şeyi engellemiyor. Dahasi bu süreçte herkesin internete sağlıklı ulaşımı bile mümkün değilken bu konuda mail atan bazı öğrencilere mobil paket ayarlayın kendinize diye cevap verildi. Derslerde ise sanki öğrencilerin hepsi aynı şartlarda online eğitim alabiliyor ya da sınıftaki verim ile aynı verim alınayabiliyormuşçasına aynı tas aynı hamam devam ediyorlar hatta bütün öğrenciler evde zaten diye ödev üstüne ödev basiyorlar, online sınavları bir şekilde yapmaya devam ediyorlar ne de olsa herkes evde ya 7/24 otursun bilgisayara robot gibi yapsin bu işleri. Yarim saatte yapılabilecek quiz bile saatlerce süren ödevlere dönüyor. İşin psikolojisi, ekonomik etmenler v.s hiç düşünülmemiş bu süreçte benim fikrime göre. 3 günde karar verilirse biz online eğitime geçiyoruz diye normal tabii 2-3 haftalık bir süreçten örnek verdim. Bu tek örnek değil ama emin olabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 8 Nisan 2020; 11:16:24 >

• Dediklerinize katılıyorum ancak bir alana yatırım yapmak veya önem vermek sadece fiziksel veya maddi düzeyde olmamalı diye düşünüyorum. Tabii ki mühendisliklerin lablara v.s ihtiyaçları var bu da onların daha fazla bütçe alması anlamına geliyor ama kast ettiğim bu değildi mesela hukukun da masrafi azdir ancak sosyal bilimlere göre bariz ayrışıyor okulda diye düşünüyorum.

• %100 katılıyorum hocam.
    sanki her şey normalmiş gibi davranıyorlar. ben daha fazla yardımcı olacaklarını düşünüyordum.

bugün bi toplantı vardı sanırım bakalım nolcak.
  • zenginsen koçta oku.zengin dediğim aylık eve giren en az 15k olmalı tam burslu olsan bile
    koçta hem çok iyiler hem de orta halliler yan yanadır.
    üniversite sana tüm kaynakları verir.tam burslular o imkanları iyi kullanır ve çok başarılı olur

bilkent ise ODTÜ arazisindeki bi okul işte
  • Bilkent'de zengin olsan bile kazanamazsan okuyamazsın. Yani %0 burslu puanları bile yüksektir. Okul gelirin %30 gibi bi rakamını öğrencilerden toplar, onun dışında kendi şirketlerinden kazanır, bundan dolayı Koç'a göre fiyatı daha uygun diye biliyorum. Bence üniversite kalitesi öğrenci seviyesi ile ölçülür. Bundan dolayı Bilkent'in kalitesi gayet iyi.
  • engineer037 kullanıcısına yanıt
    baya uygun koca gore koc 96 bilkent 45

• Ne yönden hukukun bariz ayrıştığını düşünüyorsunuz hocam? İnsanların bakışı mı yoksa imkan mı?
  • Ne yazık ki şu anki durum bu. Elimiz kolumuz bağlı, mail kutumuza ardı ardına gelen ve en uzağı 10 gün sonrasına koyulan vizelerin duyurularını okuyoruz

Ödev yığınlarından bahsedemiyorum bile
  • Lordemircan L kullanıcısına yanıt
    Lan düdük sen ne koçta ne bilkentte okuyosun burda biliyormuş gibi davranıyosun hadi sie ilgi fahişesi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.