Şimdi Ara

Bilkent vs Koç (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
8.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hıyara bak otur dersine çalış seni aşar bu konular
  • Lordemircan L kullanıcısına yanıt
    Hahahahahaj tipini yolduğum asosyal klavye delikanlısı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilkent hakkında epey yardımcı oldunuz arkadaşlar teşekkürler. Birazda Koç hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi alırsak epey güzel olacak.
  • p0tus kullanıcısına yanıt
    hocam okulun en iyi ozelligi çap yandal vs esnek olmasi.genel olarak da bilkent kadar zor degil benim okuyan arkadaslarimdan anladigim. ogrenci profili olarak bilkent bir tik daha iyidir cunku ben bir memur cocugu olarak bilkentte.okuyabilirim ama kocta okuyamam burs olmadan oyle dusun.Koc'un istanbulda olmasi cok buyuk avantaj.Koc daha pahali bir okul. Bilkentin kampusu daha guzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel insanların bakışı hocam ama burada bence asıl sıkıntı bizim toplum yapımızda. Hukuk da başlı başına sosyal bilim olmasına rağmen onun için aynı bakış açısı söz konusu değil oysaki üniversite iş kapısı olarak algılandığından sosyal bilimlere toplum olarak önem göstermiyoruz, memur yetiştiriyormuş gibi davraniyoruz. Bu yanlış bakışı kırmak için Bilkent’in değerli bir iş yaptığını düşünmekle beraber eksikleri olduğunu düşünüyorum. Yine de hakkını yememek lazım kütüphane olsun araştırma olsun Bilkent o konularda çok başarılı.

• bilkent çok katı bir okul, ikisinde de alacağınız eğitim hemen hemen aynı seviyede olur.

bence koç daha mantıklı.
  • Toplum nazarında hukukun diğer sosyal bilimlere kıyasla çok daha değerli olduğuna şüphe yok bence de. 80'lere kadar Mülkiye'nin de etkisiyle siyasal bilgiler ve iibf bölümleri ülkedeki en saygın okullardanmış. Sonra nedendir bilinmez, toplum nazarında saygı gören tek sosyal bilim oluvermiş hukuk. Bir de psikoloji var, fakat ona saygı gösterme sebepleri de psikiyatr sanmalarından geliyor, hekim zannettiklerinden değerli buluyorlar yani Tuhaf bir toplumuz, yansımaları Bilkent'te de var, haklısınız o konuda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engineer037

Bilkent'de zengin olsan bile kazanamazsan okuyamazsın. Yani %0 burslu puanları bile yüksektir. Okul gelirin %30 gibi bi rakamını öğrencilerden toplar, onun dışında kendi şirketlerinden kazanır, bundan dolayı Koç'a göre fiyatı daha uygun diye biliyorum. Bence üniversite kalitesi öğrenci seviyesi ile ölçülür. Bundan dolayı Bilkent'in kalitesi gayet iyi.
    Mühendislik, mimarlık ve hukuk hariç pek de yüksek sayılmaz hocam. işletme 249k, iktisat 316k, uluslararası ilişkiler 435k, siyaset 547k, iç mimarlık 809k ile kapatmış geçen sene. Turizmin %50 burslu kontenjanı bile dolmamış mesela.

Ha bu bilkentin kötü olduğu anlamına mı gelir, tabii ki hayır. Türkiyedeki en iyi 3 vakıf üniversitesinden biri bilkent. Eğitimi ve imkanları çok iyi ama şu "burssuz puanları bile çok yüksek" muhabbeti sıkıyor artık. Koç için de aynısını söylüyorlar bakıyorsun hukuk 90k ee 125k psikoloji 272k ekonomi 346k. Okulu övmek için böyle şeylere gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wilter

Mühendislik, mimarlık ve hukuk hariç pek de yüksek sayılmaz hocam. işletme 249k, iktisat 316k, uluslararası ilişkiler 435k, siyaset 547k, iç mimarlık 809k ile kapatmış geçen sene. Turizmin %50 burslu kontenjanı bile dolmamış mesela.

Ha bu bilkentin kötü olduğu anlamına mı gelir, tabii ki hayır. Türkiyedeki en iyi 3 vakıf üniversitesinden biri bilkent. Eğitimi ve imkanları çok iyi ama şu "burssuz puanları bile çok yüksek" muhabbeti sıkıyor artık. Koç için de aynısını söylüyorlar bakıyorsun hukuk 90k ee 125k psikoloji 272k ekonomi 346k. Okulu övmek için böyle şeylere gerek yok.

Alıntıları Göster
    Önemli olan sıralama. Emin ol bunu tecrübe edinerek söylüyorum. Senin bahsettiğin bölümler zaten her yerde düşük. Onları kastetmediğimi anlaman gerekirdi. Benim kastettiklerim şuan revaşta olan mühendislik bölümleri; bilgisayar, elektronik...

• Koç hakkında yardımcı olabilirim sorularınızı iletirseniz. Son sınıf işletme öğrencisiyim.

• bubbachuck B kullanıcısına yanıt
    tm bir bolumden girince mf bir bolumle çap yapmak icin mf de ilk 20k da olmamiz lazimmis diye gordum bir yerde
    bu dogru mu veya dogrusu nedir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cscolt1 C kullanıcısına yanıt
    Çap yapmadığım için net bir şey söyleyemem maalesef çok bilgim yok ama dediğin gibi bir şeyi duymuştum. İnternette çap prosedürüyle ilgili bir belge olması lazım bakmanı tavsiye ederim hocam

• bubbachuck B kullanıcısına yanıt
    Matematik bölümü hakkında bir bilginiz var mı? Nasıldır, Boğaziçi matematikten iyi yönleri var mıdır vs.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.