Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi | Soru - Cevap (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
15
Favori
20.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilkent matematik tam burslu geliyor, yazılmalı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazırlık hakkında bilgi verebilir misiniz? geçme notu kaç, kaç tane kur var, hazırlığı geçmek cidden zor mu, elementary seviyesindeki biri bir senede hazırlığı geçip sonrasında siyaset bilimi gibi bir bölümde başarılı olabilir mi, hazırlıkta ders saatleri ne şekilde....
    bunları merak ediyorum.
  • Elementary başlayan yaz okuluyla birlikte 1 senede bitirebilir. Ancak bunu yapabilen kişi sayısı çok az. Hazırlıkta öncelikle eylül ayında Cope adlı sınava girilir. Bu sınavdaki başarıya göre ya hazırlığı atlarsın ya da hangi kurdan başlayacağın belli olur. 5 kur var. Elementary , pin, inter, upper ve prefac. Her kur sonunda sınav var. ECA. ECA de %60 üstü toplaman lazım üst kura geçmek için. Bu ECA sınavına girmek için her kur içindeki sınavlardan %60 üstü toplaman ve devamsızlıktan kalmaman gerekir. Prefac i bitirdiğinde artık hangi aya denk geliyorsa ocak haziran veya eylül de Cope sınavına girersin. Biraz çetrefilli görünebilir ama öyle değil. Dersleri dinleyerek ve kelime çalışarak rahatlıkla geçilebilir. Ve Türkiye'nin en iyi yabancı dil eğitimlerinden birini almış olursunuz. Benden bu kadar, tercihlerde başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: o gemi bir gün gelecek

hazırlık hakkında bilgi verebilir misiniz? geçme notu kaç, kaç tane kur var, hazırlığı geçmek cidden zor mu, elementary seviyesindeki biri bir senede hazırlığı geçip sonrasında siyaset bilimi gibi bir bölümde başarılı olabilir mi, hazırlıkta ders saatleri ne şekilde....
    bunları merak ediyorum.

elementary başlarsan

elementary (2 ay haftada 25 saat)
    pre intermediate (2 ay haftada 25 saat)
    intermediate (2 ay haftada 25 saat)
    upper intermediate (2 ay haftada 25 saat)
    pre-faculty (haziran-temmuzda 2 ay)

pin başlarsan

pin (2 ay haftada 25 saat)
    int (2 ay haftada 25 saat)
    upper (2 ay haftada 25 saat)
    prefac (2 ay haftada 30 saat)

int başlarsan

prefac (4 ay haftada 20 saat)

upper başlarsan

pre fac (2 ay haftada 30 saat)
    2. dönem bölüme

pre-fac başlarsan

pre fac (4 ay haftada 20 saat)
    2. dönem bölüme

her kur bittiğinde kur atlama sınavına girersin %60 puanı geçersen diğer kurdasın..
    en son prefac bittiğinde cope da 150 üzerinde 83,5 üstü yaparsan bölümdesin..

• quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

Benim sıralamam Bilkent %50 burslu Elektrik-Elektronik'e yetiyor.

Elektrik-Elektronik bölümü bursunu %50'den %100'e çıkarmak çok zor mu?

Üstün Başarı Bursu

Her ders yılı sonunda, eğitim programında belirtilen asgari ders yükünü almış, yıllık not ortalaması 4,00 üzerinden 3,30 veya daha yüksek olan, kendi programındaki ücretli öğrenciler arasında ilk yüzde beşe girmiş ücretli öğrenciler ve kendi programındaki %50 Burslu öğrenciler arasında ilk yüzde üçe girmeyi başaran %50 Burslu öğrenciler, bir sonraki ders yılı için Üstün Başarı Bursu almaya hak kazanır. Üstün Başarı Bursu, öğrencinin kendi grubunda hangi yüzde birlik dilim içinde bulunduğuna bağlı olarak, eğitim ücretinin tamamını veya bir bölümünü karşılar. Bu burs, İngilizce Hazırlık Programı'ndaki öğrenciler için geçerli değildir.

Bilkent'te üstün başarı bursu almanın en zor olduğu bölüm EEE'dir.

Giren öğrenciler arasında rekabet çok fazla. 3.90-4.00 gibi ortalamalara sahip olman lazım 1 yılın sonunda, gerisini sen düşün.

• bizimkaleci kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam o zaman biraz imkansız gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Funky ND

quote:

Orijinalden alıntı: o gemi bir gün gelecek

hazırlık hakkında bilgi verebilir misiniz? geçme notu kaç, kaç tane kur var, hazırlığı geçmek cidden zor mu, elementary seviyesindeki biri bir senede hazırlığı geçip sonrasında siyaset bilimi gibi bir bölümde başarılı olabilir mi, hazırlıkta ders saatleri ne şekilde....
    bunları merak ediyorum.

elementary başlarsan

elementary (2 ay haftada 25 saat)
    pre intermediate (2 ay haftada 25 saat)
    intermediate (2 ay haftada 25 saat)
    upper intermediate (2 ay haftada 25 saat)
    pre-faculty (haziran-temmuzda 2 ay)

pin başlarsan

pin (2 ay haftada 25 saat)
    prefac (2 ay haftada 30 saat)

int başlarsan

prefac (4 ay haftada 20 saat)

upper başlarsan

pre fac (2 ay haftada 30 saat)
    2. dönem bölüme

pre-fac başlarsan

pre fac (4 ay haftada 20 saat)
    2. dönem bölüme

her kur bittiğinde kur atlama sınavına girersin %60 puanı geçersen diğer kurdasın..
    en son prefac bittiğinde cope da 150 üzerinde 83,5 üstü yaparsan bölümdesin..

biraz tırsmadım değil, ele seviyesinde olduğumdan da eminim.

• bu konu için üye oldum B kullanıcısına yanıt
    sıralamaların çok fazla değişeceğini sanmıyorum, ama 200-300 kişi civarında düşecektir bence.

sonuçta İTÜ adını duyurdu son 4-5 yıldır, bilgisayar müh. sıralaması ODTÜ'den daha iyi diye biliyorum.

buna ek olarak, mezun olduktan sonra İstanbul'da iş olanakları daha geniş Ankara'ya kıyasla.

Bilkent'in mühendislikleriyle veya okulla ilgili sorularınızı yöneltebilirsiniz.
  • Hocam, Bilkent muhendislikler bu sene de siralamalari yukseltir.

Makine'nin kadrosu icin, hocalarin doktoralarini aldigi universiteleri yazayim:
    MIT
    Yale
    Caltech
    2 tane UC Berkeley
    Michigan (otomotiv'de en iyi universitedir)

Bunlar Dunya'nin en onde gelen universiteleri. Simdi baska bir Makine bolumunde, 50 tane hoca olanlarda bile, top okullardan bu kadar doktora almis olan bir universite var mi? Bilkent Makine'yi Turkiye'ye degil, Amerika'ya koysan bile cok iyi bir bolum olur.

Bir de devlet universitesinde isterse 200 tane hoca olsun. Staj icin, yuksek lisans icin, referans icin, arastirma icin kapisini caldigin zaman bir tanesi senin yuzune bakar mi saniyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: telemens

Hocam, Bilkent muhendislikler bu sene de siralamalari yukseltir.

Makine'nin kadrosu icin, hocalarin doktoralarini aldigi universiteleri yazayim:
    MIT
    Yale
    Caltech
    2 tane UC Berkeley
    Michigan (otomotiv'de en iyi universitedir)

Bunlar Dunya'nin en onde gelen universiteleri. Simdi baska bir Makine bolumunde, 50 tane hoca olanlarda bile, top okullardan bu kadar doktora almis olan bir universite var mi? Bilkent Makine'yi Turkiye'ye degil, Amerika'ya koysan bile cok iyi bir bolum olur.

Bir de devlet universitesinde isterse 200 tane hoca olsun. Staj icin, yuksek lisans icin, referans icin, arastirma icin kapisini caldigin zaman bir tanesi senin yuzune bakar mi saniyorsun?

Konu biraz karışık, bilgisayar (CS) için konuşuyordum ben, yanlışlık olmasın :)

Bilkent Makine ilk mezunlarını 1-2 sene önce vermesine rağmen adından söz ettirdi baya, hocalar çok iyi dediğin gibi..

• arkadaşlar mf4 sıralamam 3000 %50 burslu ee kazanırsam bedava yurt+560liradan faydalanabiliyor muyum?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birçok yerde sorup cevap alamadığım sorularımı tekrar burda sormak istedim. inş cevap veren olur.
    Sorularım Bilkent Ctis bölümüyle ilgili;

1-bölüme tam burslu sadece 10 kişi alıyorlarmış bu sayı düşer mi veya artar mı ?

2-Bölümde meslek liseli ve tam burslu olan kaç kişi var ?
  • muhtesemgitlan M kullanıcısına yanıt
    İlk 10.000 de olmanız yetmez. %100 burslu olmanız da gerekir kapsamlı burs için.

• quote:

Orijinalden alıntı: slithereen2504

İlk 10.000 de olmanız yetmez. %100 burslu olmanız da gerekir kapsamlı burs için.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: slithereen2504

Teşekkürler.

• sorusu olan varsa cevaplayabilirim arkadaşlar
  • Laurent kullanıcısına yanıt
    Başka bir konuda bir arkadaş şöyle bir birkaç şey yazmıştı

quote:

1-Times World University Rankingsde, 2010da 110. sirada olan bilkent bugun 226-250 araliginda, malesef bu genel dusus daha ozel siralamalarla kapatilmaya calisiliyor En iyi 50 Genc Universite ve Muhendislik Bolumleri Siralmasainda (sanirim) Bilkentin dereceye girmesi internet sitesinden duyruldu fakat bu genel siralamada 110dan 230-240lara dustuklerini ortbas etmiyor. Prestij olarak durumunun iyiye gittigini soylemek yalan olur.

2-2010da Ihsan Dogramaci'nin vefatindan ve Ali Dogramaci'nin Rektorlukten istifasindan sonra Bilkent parasal sorunlar yasamaya basladi. Tabii ki bu Neden-Sonuc iliskisi oldugu anlamina gelmez fakat Bilkentin belli bir suredir kemer sikilastirma poltikasi surdugu bir gercek. Son 4-5 yildir yemek fiyatlarindaki artis, ucretsiz servislerde azalma, Burs/Yurt sisteminin degismesi 2010dan sonra onlem olarak alindi. Ozellikle servis ve yemek poltikalari okulda oldukca tepki almasina ragmen gidisat duzelecek gibi gozukmuyor, onumuzdeki yillarda Bilkentin daha cok masraf kisacagini dusunuyorum

3-Muhendislik bolumleri bu kemer sikilastirma politikasindan en az etkilenen bolumler, fakat sosyal bilimler, guzel sanatlar , insani bilimler ve edebiyat fakultesi bolumleri son yillarda oldukca rahatsiz gerek hocalar gerek ogrenciler tum kaynaklarin muhendislik bolumlerine yonlendirilmesinden sikayetci.

4-Ayni sekilde hocalar tepeden gelen baskidan (Genel Mufredat veya Ders anlatma/notlandirma tarzlarina yonetimin karsimasi) da sikayetciler.

5-Sosyal imkanlari kisitli. GE250 dersi adi altinda zorla sosyal aktivite yapmalarinin sebebide cogu insannin lise gibi ev okul arasi gidip gelmelerindendi. Yine GE250 ile ovunen arkadaslara sormak lazim neden bu ders Bilkentte var ama ODTUde veya Bogazicinde yok? Ayni sekilde Bilkent Kampus olarakta sosyal ortama elverisli bir okul degil. Odtunun Devrim Stadyumu, Ogrenci Klupleri icin Barakasi, Carsi'si genel olarak kampusu dersten sonra sosyallesmeye/faliyetler yapmaya elverisli iken Bilkent genel yapisi olarak insanlari ders bittigi gibi yurda/eve geri donduruyor.

6-Ayni sekilde Bilkent kulturel/sportif etkinliklerden cok kariyer bazli klupleri desteklemekte. Acikcasi ODTU Go Klubunun (ki sayilari 20 yi gecmiyordu) minik bir turnuva icin sinavlardan izin almasi ve ulasim masraflarinin okul tarafindan karsilanmasi beni sasirtti. Bilkenttin en buyuk spor takimi olan Amerikan Futbolunun bile twitterdan destek icin dilendigini hatirliyorum, sinavlar icin izin cogu klubun aklina bile gelmez (Izin almalarinin imkansizligindan cok izin almanin zorlugundan bahsediyorum). Ayni sekilde Bilkent oldukca buyuk meblaglari kariyer kluplerine verirken 200-300 lirayi hobi kluplerine hor gormekte. Iki tur klup etkin olmus biri olarak gerek destek gerek ogrenci islerinin tavirlarinin oldukca degisken oldugunu soyleyebilirim. Kendi hallerinde birseyler yapmaya calisan hobi klupleri en ufak aksaklikta kapatilirken (ki birkac klubun 3-4 kere acilip kapatildigini biliyorum, ki hic bir zararlari/masraflari da olmamisti) kariyer klupleri tum pisliklerine ragmen (baskan olmak icin yapilan cirkeflikler, okuldan alinan paranin 3-4 kisi tarafindan hortumlanmasi) devam etmelerine izin verilir.

7-Mezuniyet sonrasi baglantilariniz kisitli, malesef Bilkent Mezuniyet Toplulugu pek efektif degil, Bilkentliler arasinda da ODTUluler Mulkiyeliler Robert Kolejliler gibi birbirlerini kollama/kayirma duygulari yok. Sanirim bu Bilkentin genel bir okul kulturu yerlestirememesinden kaynaklaniyor ve ogrenciler ozellikle mezun olduktan sonra okullarini bir Odtulu Bogazicili vs gibi benimsemiyorlar.

8-Yurtdisi durumu hala iyi ama bu gidisatinda kotuye dogru gidecegini dusunuyorum. Bilkent ilk vakif universitesi oldugundan ve yurtdisi baglantilara cok deger verdiginden hala yurtdisi icin en cok taninan universitelerden biri. Bir cok iyi yurtdisi universitesinde Bilkent Master tanitimlarini veya Bilkentten mezun insanlarin hoca oldugunu gorebilirsiniz. Fakat son yillarda diger Vakif Universiteleri ozellikle Koc taninirlikta one cikiyor. 4-5 yil icinde Bilkenti yurtdisi prestijinde de gececegini dusunuyorum.

9-Yurtlari ve yemekleri bir vakif universitesini gectim devlet universitelerine gore bile oldukca berbat. ODTU'de luks sayilan Cati'da 2 tabak yemege verdiginiz parayla bilkentte 1 sandvich 1 icecek alirsiniz. Yemeklerin kaliteside rezalet. Durum Bilkent tanitim ofisinde calisan ogrencilerin yemek sorularini nasil kiviracaklarina dair egitim aldiracak kadar kotu.Lutfen Bilkentin yurt/yemek olanaklari dusundugunuz diger universitelerle karsilastirin.

Yine de biraz iyi yanlarindan bahsetmek gerekirse
    1-Kutuphanesi, gercekten muhtesem ve kaynaklari oldukca fazla, istediginiz kitabi siparis edip bir kac hafta icinde elinizde bulabilirsiniz fakat disardanda uyesi olabileceginiz icin sirf kutuphane icin Bilkenti secmek gereksiz bir davranis.
    2-Hocalari, tipik turk akademisyenlerinde gorulen kendini begenmislik ve ulasilmazlik kendilerinde yok, istediginiz zaman kapilarini calabilir, rahatsiz edebilirsiniz. Malesef son bir kac yilda Bilkent cogu hocasini diger vakif universitelerine kaptirdi, ayni sekilde daha onceden soyledigim gibi cogu hoca Bilkentin yonetim anlayisindan rahatsiz.
    3-Ingilizce, verilen egitim oldukca zor ve oldukca sert ama gonul rahatligi ile Bilkentte cok iyi bir inglizice egitim alacaginizi soyleyebilirim.
    4-Son yillarda sosyalist/milliyetci/islamci dusunce gruplarinin cikmasi guzel, Bilkent siyasi ogrenci topluluklarina (ozellikle sol bazli) oldukca karisydi fakat Ogrenci Secimlerindeki rezillikten sonra (2009-2011 arasinda okuyanlar rezillikleri hatirlayacaktir) sanirim bu politik topluluklari secim icin binlerce turk lirasi harcayan, okuluda disarda ve icerde rezil eden apolitik/tamamen cikar amacli ogrenci secim gruplarina tercih ettiler.

Ozet gecmek gerekirse, Bilkent hic bir zaman sosyal/kendini gelistirmek icin iyi bir okul olmadi ve egitim/kariyer prestijinide de git gide diger Vakif universitelerinin arkasinda kalmakta, acikcasi su an cocugum olsa kesinlikle Bilkente gitmesini istemezdim. Ayni sekilde yazdigim seyin cogunun kisisel gorus oldugunu ve Bilkentten oldukca memnun olan insanlarinda oldugunu soylemek lazim (yine de bazi bilgiler tamamen subjektif, Yemek-Yurt-Times World Rankings gibi). Ayrica hala Bilkentte okuyan ve Calisan ogrencilerin/hocalarin gizliligini korumak icin kendi bolumumu ve mezun oldugum yili yazmadim. Fakat isterseniz ozel mesajla bolumler vs hakkinda soru sorabilirsiniz.

Bunlar ne derece doğru

• Ben de bilkent ile sabancı arasında kaldım işletme veya iktisatta.bilkent burs olanakları sabancının da İstanbul ve daha yeni binalari ilgimi çekti. Sabancı ile karşılaştırınca bilkent nasıl?

• mühendislik sıralamaları sizce nasıl degişir. Ben %50 bilgisayar istiyorum ancak 12.700 benim derecem. Geçen yıl 9.700 den almış biliyorum çok zor ama umut işte :) bu sıralamaya yazık edip burssuz ee gitmek istemiyorum da. Bugün seminerdeydim aslında o kadar profesör var ki üni de ağzım açık kaldı. Tobb a da gitmiştim EE de 1 profesör vardı burada 10 tane falandı :)
    Gerçi prof un öğrenciye doç farklı ne gibi katkısı olur bu da tartışılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cLevo.

Başka bir konuda bir arkadaş şöyle bir birkaç şey yazmıştı

quote:

1-Times World University Rankingsde, 2010da 110. sirada olan bilkent bugun 226-250 araliginda, malesef bu genel dusus daha ozel siralamalarla kapatilmaya calisiliyor En iyi 50 Genc Universite ve Muhendislik Bolumleri Siralmasainda (sanirim) Bilkentin dereceye girmesi internet sitesinden duyruldu fakat bu genel siralamada 110dan 230-240lara dustuklerini ortbas etmiyor. Prestij olarak durumunun iyiye gittigini soylemek yalan olur.

2-2010da Ihsan Dogramaci'nin vefatindan ve Ali Dogramaci'nin Rektorlukten istifasindan sonra Bilkent parasal sorunlar yasamaya basladi. Tabii ki bu Neden-Sonuc iliskisi oldugu anlamina gelmez fakat Bilkentin belli bir suredir kemer sikilastirma poltikasi surdugu bir gercek. Son 4-5 yildir yemek fiyatlarindaki artis, ucretsiz servislerde azalma, Burs/Yurt sisteminin degismesi 2010dan sonra onlem olarak alindi. Ozellikle servis ve yemek poltikalari okulda oldukca tepki almasina ragmen gidisat duzelecek gibi gozukmuyor, onumuzdeki yillarda Bilkentin daha cok masraf kisacagini dusunuyorum

3-Muhendislik bolumleri bu kemer sikilastirma politikasindan en az etkilenen bolumler, fakat sosyal bilimler, guzel sanatlar , insani bilimler ve edebiyat fakultesi bolumleri son yillarda oldukca rahatsiz gerek hocalar gerek ogrenciler tum kaynaklarin muhendislik bolumlerine yonlendirilmesinden sikayetci.

4-Ayni sekilde hocalar tepeden gelen baskidan (Genel Mufredat veya Ders anlatma/notlandirma tarzlarina yonetimin karsimasi) da sikayetciler.

5-Sosyal imkanlari kisitli. GE250 dersi adi altinda zorla sosyal aktivite yapmalarinin sebebide cogu insannin lise gibi ev okul arasi gidip gelmelerindendi. Yine GE250 ile ovunen arkadaslara sormak lazim neden bu ders Bilkentte var ama ODTUde veya Bogazicinde yok? Ayni sekilde Bilkent Kampus olarakta sosyal ortama elverisli bir okul degil. Odtunun Devrim Stadyumu, Ogrenci Klupleri icin Barakasi, Carsi'si genel olarak kampusu dersten sonra sosyallesmeye/faliyetler yapmaya elverisli iken Bilkent genel yapisi olarak insanlari ders bittigi gibi yurda/eve geri donduruyor.

6-Ayni sekilde Bilkent kulturel/sportif etkinliklerden cok kariyer bazli klupleri desteklemekte. Acikcasi ODTU Go Klubunun (ki sayilari 20 yi gecmiyordu) minik bir turnuva icin sinavlardan izin almasi ve ulasim masraflarinin okul tarafindan karsilanmasi beni sasirtti. Bilkenttin en buyuk spor takimi olan Amerikan Futbolunun bile twitterdan destek icin dilendigini hatirliyorum, sinavlar icin izin cogu klubun aklina bile gelmez (Izin almalarinin imkansizligindan cok izin almanin zorlugundan bahsediyorum). Ayni sekilde Bilkent oldukca buyuk meblaglari kariyer kluplerine verirken 200-300 lirayi hobi kluplerine hor gormekte. Iki tur klup etkin olmus biri olarak gerek destek gerek ogrenci islerinin tavirlarinin oldukca degisken oldugunu soyleyebilirim. Kendi hallerinde birseyler yapmaya calisan hobi klupleri en ufak aksaklikta kapatilirken (ki birkac klubun 3-4 kere acilip kapatildigini biliyorum, ki hic bir zararlari/masraflari da olmamisti) kariyer klupleri tum pisliklerine ragmen (baskan olmak icin yapilan cirkeflikler, okuldan alinan paranin 3-4 kisi tarafindan hortumlanmasi) devam etmelerine izin verilir.

7-Mezuniyet sonrasi baglantilariniz kisitli, malesef Bilkent Mezuniyet Toplulugu pek efektif degil, Bilkentliler arasinda da ODTUluler Mulkiyeliler Robert Kolejliler gibi birbirlerini kollama/kayirma duygulari yok. Sanirim bu Bilkentin genel bir okul kulturu yerlestirememesinden kaynaklaniyor ve ogrenciler ozellikle mezun olduktan sonra okullarini bir Odtulu Bogazicili vs gibi benimsemiyorlar.

8-Yurtdisi durumu hala iyi ama bu gidisatinda kotuye dogru gidecegini dusunuyorum. Bilkent ilk vakif universitesi oldugundan ve yurtdisi baglantilara cok deger verdiginden hala yurtdisi icin en cok taninan universitelerden biri. Bir cok iyi yurtdisi universitesinde Bilkent Master tanitimlarini veya Bilkentten mezun insanlarin hoca oldugunu gorebilirsiniz. Fakat son yillarda diger Vakif Universiteleri ozellikle Koc taninirlikta one cikiyor. 4-5 yil icinde Bilkenti yurtdisi prestijinde de gececegini dusunuyorum.

9-Yurtlari ve yemekleri bir vakif universitesini gectim devlet universitelerine gore bile oldukca berbat. ODTU'de luks sayilan Cati'da 2 tabak yemege verdiginiz parayla bilkentte 1 sandvich 1 icecek alirsiniz. Yemeklerin kaliteside rezalet. Durum Bilkent tanitim ofisinde calisan ogrencilerin yemek sorularini nasil kiviracaklarina dair egitim aldiracak kadar kotu.Lutfen Bilkentin yurt/yemek olanaklari dusundugunuz diger universitelerle karsilastirin.

Yine de biraz iyi yanlarindan bahsetmek gerekirse
    1-Kutuphanesi, gercekten muhtesem ve kaynaklari oldukca fazla, istediginiz kitabi siparis edip bir kac hafta icinde elinizde bulabilirsiniz fakat disardanda uyesi olabileceginiz icin sirf kutuphane icin Bilkenti secmek gereksiz bir davranis.
    2-Hocalari, tipik turk akademisyenlerinde gorulen kendini begenmislik ve ulasilmazlik kendilerinde yok, istediginiz zaman kapilarini calabilir, rahatsiz edebilirsiniz. Malesef son bir kac yilda Bilkent cogu hocasini diger vakif universitelerine kaptirdi, ayni sekilde daha onceden soyledigim gibi cogu hoca Bilkentin yonetim anlayisindan rahatsiz.
    3-Ingilizce, verilen egitim oldukca zor ve oldukca sert ama gonul rahatligi ile Bilkentte cok iyi bir inglizice egitim alacaginizi soyleyebilirim.
    4-Son yillarda sosyalist/milliyetci/islamci dusunce gruplarinin cikmasi guzel, Bilkent siyasi ogrenci topluluklarina (ozellikle sol bazli) oldukca karisydi fakat Ogrenci Secimlerindeki rezillikten sonra (2009-2011 arasinda okuyanlar rezillikleri hatirlayacaktir) sanirim bu politik topluluklari secim icin binlerce turk lirasi harcayan, okuluda disarda ve icerde rezil eden apolitik/tamamen cikar amacli ogrenci secim gruplarina tercih ettiler.

Ozet gecmek gerekirse, Bilkent hic bir zaman sosyal/kendini gelistirmek icin iyi bir okul olmadi ve egitim/kariyer prestijinide de git gide diger Vakif universitelerinin arkasinda kalmakta, acikcasi su an cocugum olsa kesinlikle Bilkente gitmesini istemezdim. Ayni sekilde yazdigim seyin cogunun kisisel gorus oldugunu ve Bilkentten oldukca memnun olan insanlarinda oldugunu soylemek lazim (yine de bazi bilgiler tamamen subjektif, Yemek-Yurt-Times World Rankings gibi). Ayrica hala Bilkentte okuyan ve Calisan ogrencilerin/hocalarin gizliligini korumak icin kendi bolumumu ve mezun oldugum yili yazmadim. Fakat isterseniz ozel mesajla bolumler vs hakkinda soru sorabilirsiniz.

Bunlar ne derece doğru

altı üstü okul ya bu kadar çok düşünmemek lazım. mezun olunca okul değil kişiler iş yapıyor sonuçta

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.