Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi | Soru - Cevap (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
15
Favori
20.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunlar Bilkenti karalamak için yazılan şeyler aldırış etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lexuss

sorusu olan varsa cevaplayabilirim arkadaşlar

endüstri mühendisliği hakkında bilginiz var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E-posta: bilinfo@bilkent.edu.tr

SMS: 0532 755 2929
    İlgilendiğiniz bölümleri SMS olarak gönderirseniz sizi arayıp sorularınızı yanıtlayacağız.

tüm aklınıza gelen soruları yukarıdaki iletişim bilgilerine sorabilirsiniz.
  • quote:

E-posta: bilinfo@bilkent.edu.tr

SMS: 0532 755 2929
    İlgilendiğiniz bölümleri SMS olarak gönderirseniz sizi arayıp sorularınızı yanıtlayacağız.

tüm aklınıza gelen soruları yukarıdaki iletişim bilgilerine sorabilirsiniz.

Çok ilginç bir hizmet. Mutlaka kullanacağım.
    Okul tarafından mı görevlendirildiniz acaba

• kullanabilirsiniz hocam.
    ben görevli değilim o hizmette ama bilgim olan konularda forumdaki genç kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyorum merak ettikleri konularda. IE konusunda fazla bilgim yok o yüzden iletişim bilgilerine sms veya mail atarsanız bilgisi olan arkadaşlar mutlaka geri dönerler
  • quote:

sorusu olan varsa cevaplayabilirim arkadaşlar

%100 burslu ile burssuz okuyanların diplomaları aynı değil mi? Aynıysa bu iş alımında dezavantaj oluşturmuyor mu? Cevap hayırsa neden?
  • burs ve burssuz çok basit detaylar bana göre. pek çok bölümde sanılanın aksine burssuz arkadaşlar bölümlerinde burslu arkadaşlardan daha iyi derecelere sahip olabiliyor.Ösym nin yaptığı kitle sınavlarına kimin ne kadar çalışıp çalışmadığına göre bağlı olan bir şey. Bilkentte burslu burssuz ayrımı kesinlikle olmadığını söyleyebilirim.

ayrıca bir dezavantajınız olduğunu düşünüyorsanız okula başladığınızda her alanda daha rekabetçi olmanızı tavsiye edebilirim şahsi görüşüm olarak. ek olarak burslu olan pek çok arkadaşımız cv yazarken, full scholarship half scholarship gibi ibareler ekliyorlar. sandığınızın aksine burslu olmak ilerde de bir avantaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrero_ -- 6 Temmuz 2014; 17:19:05 >
  • Araştırdım da bulamadım yada göremedim hukukta zorunlu hazırlık var mı acaba ? şimdiden teşekkürler.
  • ADCorFEED71 A kullanıcısına yanıt
    her bölüm gibi hukukta da var. ama hukukta derslerin hepsi İngilizce değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADCorFEED71

Araştırdım da bulamadım yada göremedim hukukta zorunlu hazırlık var mı acaba ? şimdiden teşekkürler.

var

• Arkadaşlar teşekkür ederim bir soru daha aklıma geldi benim ingiilizcem açıkcası vasat 1 senelik sıkı çalışmayla aşabilir miyim hazırlığı?
  • ADCorFEED71 A kullanıcısına yanıt
    aynen benim de yok gibi bir şey en çok kaygı duyduğum konu bu ?
  • aysun_0624 A kullanıcısına yanıt
    geçersiniz fakat hocalarla utanmadan sıılmadan konuşmanız ve verilen ödevleri yapmanız gerek
  • Hocam,

Hazirlik konusunda soyle dusunun: tum omrunuzce Turkiye'de calisacak bile olsaniz, isiniz de yukselmeniz icin iyi Ingilizce bilmeniz sart.

Bilkent Hazirlik size buna saglayacal: iyi ingilizce konusmak ve anlamak.

Burada sureden onemli olan sey, sizin cok iyi bir seviyeye gelmeniz.

Sure acisindan da, eger duzenli calisirsaniz, isleri son dakikaya birakmazsaniz, bir sene de rahat gecerseniz. Ama en onemlisi saglam bir Ingilizceniz olmus olur.
  • bilkent iktisat okuyan veya tanıdığı olan varsa bilgilendirebilir mi ?

ve kampüs içi yemek gibi şeyler çok pahalı diye duydum fiyatlar nasıldır ?

yine yurtlar nasıldır kalan veya tanıdığı olan varsa ?

bide çok söylenen son yıllarda çok düşüşte durumu üniversitede hissediliyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shruikanx

bilkent iktisat okuyan veya tanıdığı olan varsa bilgilendirebilir mi ?

ve kampüs içi yemek gibi şeyler çok pahalı diye duydum fiyatlar nasıldır ?

yine yurtlar nasıldır kalan veya tanıdığı olan varsa ?

bide çok söylenen son yıllarda çok düşüşte durumu üniversitede hissediliyor mu ?

İktisatta tanıdığım var ama bölüm Hakkında bilgim yok.
    Yemekler biraz pahalı doğrudur. En ucuz yemekhanede 3,5 veya 7 tl. Cafelerde, restoranlarda 10-15.
    Yurtlara gelince odalar biraz küçük doğrudur ama yaşanılır bir şekilde, büyük bi problem değil.
    Ben bi düşüş olduğuna katılmıyorum, halen Türkiye 1.leri tercih ediyor bu okulu. Mühendislik ve teknolojide ilk 100 deki tek Türk Üniversitesi. Genel sıralamalarda çoğu zaman ODTÜ ile başı çekiyor.

• Burslu burssuz ayrımı sormuş birisi kesinlikle yok böyle bir şey para ödeme olayları dışında okulun hiçbir yerinde böyle bir fark yansımıyor. Hele ki derslerle hiç alakası yok yalnızca parasını ödemeyenlerin ismi yoklamada çıkmıyor. Ödeyince tükenmezle yazıyorlar veya yeni çıktı alıyor hocalar. Ben 4 sene okudum çok net biliyorum.

Sonra bu yeni rektör yüzüne gözüne bulaştırdı. Gidin okula tanıtım günlerine ama tanıtım conconlarına (tabiri caizse) sormayın gidin temizlik işçisine sorun yurt görevlilerine yemekhane görevlilerine sorun. Güvenliklere 8 liraya dandik öğle yemeği satıyorlar. (Yemiyorlar veya evden getiriyorlar, akşam fazla yemekler dökülüyor ayıp) Asgari ücret düzeyinde çalışıyorlar. O kadar sıkıntılılar ki çalışanlar yanlışlıkla kulak misafiri oldum hepsinde sıkıntı var parasal sorunlarla ilgili. Yolda yürürken hep denk geldi mi konuşurum çok eskiden beri burda çalışan bir personelle tanıştım kısacık yolda hemen uzatmadan konuya girdi eskiden çok iyiymiş dolarla maaş alıyorlarmış ama sonra hepsi uçup gitmiş zam yapılmayınca maaşlar düşük kalmış. Ama bunu rektör atalara da bağlamak doğru olmayabilir. Çünkü maaşların düşük kalması için 2006-07 gibi kesintiye başlamaları gerekiyor. eyyorlamam bu kadar.

Ha bir de rektör beyin akp ile arası çok iyidir. Buraya yazmam ne kadar doğru olur ama akp nin kurduğu bir komisyonda yer alıyordu kendisi. ama ismini söylersem belki gizliydi diye diyemiyorum. hayırlı işler.

• Arkadaşlar sormak istediği sorusu olan varsa mesajımı alıntılayıp sorabilir. Elimden geldiğince yardımcı olmaya ve sorularınızı cevaplamaya çalışırım
  • slithereen2504 S kullanıcısına yanıt
    yemekhanelerde yemek yiyen kişi sayısı fazla mı ? çünkü büyük kampüs ve tek yemekhane var cafeler daha çok tercih edilmez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aysun_0624

yemekhanelerde yemek yiyen kişi sayısı fazla mı ? çünkü büyük kampüs ve tek yemekhane var cafeler daha çok tercih edilmez mi?

Hazırlık (doğu kampüs) ta yeni gelen öğrenciler yemekhanede yiyorlar ilk geldikleri zaman ve uzun kuyruklar oluşuyor ama ilerleyen zamanlarda çoğu cafelere ya da kampüs dışına gidiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.