Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi | Soru - Cevap (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
15
Favori
20.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni kazananlara şimdiden hayırlı olsun tadını çıkarın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melancholy1907 -- 7 Eylül 2011; 0:28:18 >
  • ben lisede almanca eğitim gördüm bilkente gelmeyi düsünüyorum ama hazırlıkta zorlanır mıyım bilmiyorum sadece temel bilgilerim var ing. alt yapı olarak bi senede halledebilir miyim dogru düzgün calısırsam benim gibi örnekler var mı üni.de merak ediyorum bi de hazırlıgı gectikten sonra iktisat okucam iktisat hakkında bilginiz var mı ya da okuyan arkadaslarınız onda da kalma endisesi yasamam di mi çalıstıktan sonra herseyin üstesinden gelebilir miyim ? ikinci soracagım yurtlarla ilgili 4 kisilik odalar nasıl? ögrenci portföyüne ayrıca cok önem veren bi insanım okuyan kisiler nasıl yurda gelip kalanlarla anlasabilir miyim ? benim icin gerektigi zaman calısıp gerektigi zaman eglenebilecegim yurtta kalacagım icin bos vakitlerde güzel zaman gecirebilecegim bilgili kültürlü insanlar lazım nerde ne zaman ne yapılacagını bilen.böyle bi ortam yakalayabilir miyim yalnız hayat cekilmez aksi olursaa

• Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laurent

Forumda birkaç konuda ve çoğu başlıktaki mesajlarda Bilkent ile ilgili sorular dikkatimi çekti.
    Yararlı ve merkezi olması açısından Bilkent ile ilgili sorularınızı buradan bana sorabilirsiniz, detaylı şekilde cevaplandırmaktan mutluluk duyarım.

İşletme hakkında ne düşünüyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuzluSoğan

quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

quote:

quote:

Hocam %50 burslu kazanırsam yaklaşık ne kadar öğrenim ücreti ve yurt ücreti öderim ?

19.100 tl diye gördüm yani %burs ile 10bin öğrenim ücreti.bilkent çok kaliteli olmasına rağmen koç , sabancıya göre ücreti düşük nedden böyle ben mi yanlış baktım ? Ayrıca Yurt yemek falan onların ücretleri nekadar *

Koç ve Sabancı büyük holdingler altındaki üniversiteler ama Bilkent kendi holdingine sahip ve gelirleri üniversiteye aktarıldığından eğitime ayırdığı bütçe çok yüksek.

Linki incelemeni tavsiye ederim :http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/general/basin/pdf/2011/18_Temmuz_Radikal_Bu_Sirketler_Bilkente.pdf

Yurtlarda yemek yok ama kampüs içinde olduğunuzdan yemekhaneyi kullanabiliyorsunuz. Yurtlarda mutfaklar mevcut. kendi yemeğinizi pişirebilirsiniz. 30 yemek kuponunu peşin alırsanız 4tl olan fiks menü yemeğini 3tlye alabiliyorsunuz.

http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/ucret_burs.html

Burslar bi sene kazanınca Tüm üni boyunda geçerli değil mi her sene kazanmak falan gerekmiyor ?

Ayrıca Yurt ücreti yemek falanda çok pahalı değilmiş Birde Aylığı 19.100 mü gerçekten

Aylığı 19.100 olurmu ya. Yıllığı 19.100 naptın hocam sen ya.

Yemekler normalde tabldot yemek 4 lira ancak 30 kullanımlık fiş alırsanız 3 liraya geliyor. Kafeler falan biraz tuzlu ama güzeller yani. Bide galiba 5 veya 7 liraydı, verdiğinizde seçmeli olarakta alabiliyorsunuz. Yani 4 liraya standart menü geliyor önünüze, diğeriylede istediklerinizi seçebiliyorsunuz çeşitler arasından.

Yok ya yıllık olduğunu biliyorum kazayla aylık yazmışım

bi cip parası hocam farkmaz :D:D

hocam iki kişilik odalarda duş var mı duş :D

• Var dostum var :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaşlar ben şu an başka bir üniversitede %100 ingilizce makina mühendisliğinde okuyorum bilkent makinaya yatay geçiş yapmak istiyorum hangi şartları sağlamam lazım yardımcı olurmusunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Philophobia

Var dostum var :))

Hocam yanlis bilmiyorsam yurtlarda duslar ortak.

• quote:

Makine Mühendisliği Bilkent'i öne çıkaran bölümlerden. Akademik kadro herkesin malumu,

Bu 2 tezinize katılmıyorum.
    Akademik kadro tabiiki yeni açıldığından şu an çok zayıf geliyor bana, yani 7 kişilik bir kadro Makine mühendisliği için bence az, ama dediğim gibi mutlaka bu şimdilik böyledir ve ileri de artacaktır. Yorumum şu an için saklıdır.

Not: Herşeye rağmen Bilkent belli bir seviyenin altında eğitime izin vermeyecektir. Sadece kadro sayısının düşüklüğünden bahsetmek istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

bence bu ülkede yetkin-proje geliştiren ülkeyi kalkındarak işler yapan-orjinal mühendislerin az sayıda yetişmesinin sebebi üniversite sınavının zeka değil bilgi ölçüyor olması.yani çok çalışan -ezber yapan adam tıp fakültesi yada mühendislik kazandı diye zeki olucak değil. yani mühendislik bence yetenek-zeka-hayal gücü işi biraz. On Binlerce mühendis var ülkede . yani bunların çoğu gerçektende mühendislik yeteneğine sahip olsaydı ülke kalkınırdı zaten o yüzden vakıf üniversitesinde paralı mühendislik okumakla -burslu mühendislik okumak arasında çok fark yok. yetenekli ve zeki olan gerçektende mühendis olur bence

bu sene zeka ölçtü özellikle matematikte

• quote:

Forumda birkaç konuda ve çoğu başlıktaki mesajlarda Bilkent ile ilgili sorular dikkatimi çekti.
    Yararlı ve merkezi olması açısından Bilkent ile ilgili sorularınızı buradan bana sorabilirsiniz, detaylı şekilde cevaplandırmaktan mutluluk duyarım.

hazırlıkta sadece ingilizce mi göreceğiz yoksa seçmeli dersler de olacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

quote:

sadece ingilizce diye biliyorum az yatalım yahu :D
  • quote:

quote:

quote:

yazın çinceye başlamıştım da hazır orada varsa öğreneyim diyordum

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben de korece düşünüyordum tömer mi

• quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

quote:

Makine Mühendisliği Bilkent'i öne çıkaran bölümlerden. Akademik kadro herkesin malumu,

Bu 2 tezinize katılmıyorum.
    Akademik kadro tabiiki yeni açıldığından şu an çok zayıf geliyor bana, yani 7 kişilik bir kadro Makine mühendisliği için bence az, ama dediğim gibi mutlaka bu şimdilik böyledir ve ileri de artacaktır. Yorumum şu an için saklıdır.

Not: Herşeye rağmen Bilkent belli bir seviyenin altında eğitime izin vermeyecektir. Sadece kadro sayısının düşüklüğünden bahsetmek istedim.

şunu unutmamak lazımki bilkent makine 4 dönem önce açıldı ve her dönem 90 öğrenci aldı yani 360 yapar toplamda bunları yaklaşık 100 ü hazırlıkta hala yani sadece 250 öğrenci var diğer okullarda örneğin odtüde belki 30 40 hoca var fakat öğrenci sayısı 1200lerde o yuzden rakam belki yetersiz fakat donanım olarak hocaların iyi oldugunu duydum
    ayrıca bu 7 hocanın üstüne part-time denilen hocalarda var

fakat hoca sayısının azlığı sektördeki forsunu azaltabilir yine bu noktada sana kesinlikle katılıyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben de korece düşünüyordum tömer mi

yok evde kendim bilkentte dersi varsa orada da öğrenirim daha kolay olur

• Merhaba
    Bilkent endustri yazmayi dusunuyorum cunku eem ile birlikte en iyi bolumu buymus benim de sevdigim bir brans.istanbulda yasiyorum,bugun ankaraya geldim okulu gordum ama kampus sabanci kocun ki gibi derli toplu degil cok daginik,ucsuuuuz bucaksiz.burada kampus yasami nasil cok merak ediyorum ogrenciliginizi doya doya yasayabiliyor musunuz?su an 14.katta bir apartman dairesindeyim ankaranin siluetinden de herseyinden de nefret ettim.bu dusuncelerime ragmen bilkent yazip gelirsem cok zorlanir miyim (ogrenciligimi deli dolu yasamak istiyorum)? Sabanci da yazabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: kedidirokedi

Merhaba
    Bilkent endustri yazmayi dusunuyorum cunku eem ile birlikte en iyi bolumu buymus benim de sevdigim bir brans.istanbulda yasiyorum,bugun ankaraya geldim okulu gordum ama kampus sabanci kocun ki gibi derli toplu degil cok daginik,ucsuuuuz bucaksiz.burada kampus yasami nasil cok merak ediyorum ogrenciliginizi doya doya yasayabiliyor musunuz?su an 14.katta bir apartman dairesindeyim ankaranin siluetinden de herseyinden de nefret ettim.bu dusuncelerime ragmen bilkent yazip gelirsem cok zorlanir miyim (ogrenciligimi deli dolu yasamak istiyorum)? Sabanci da yazabilirim

bilkent evet biraz dağınık ama bu kampüsün çok büyük olmasıyla ilgili. mesela yeni olimpik havuz yapılıyodu ben gezmeye gittiğimde. sürekli büyüyor kampüs. bi de amerikadaki üniversiteler de hep böyleymiş, üniversite büyüdükçe bina ihtiyacı doğuyor ve diğer binalrın yanına yapamıyosun çevre düzenini bozmamak için dolayısıyla biraz dağılıyor. odtüyü gördüysen o da dağınık.

• bilkent hakkında kafasında soru işareti olanlar inceleyebilirlerhttp://universitelianlatsin.com/ardasecme
  • Benimde bir sorum olucak bu sene benımde puanım bilkent siyaset bilimi ve kamu yönetimine yetiyor.Ama tercih etme de çelişkilerim var bunun nedeni iş olanaklarının ne kadar olduğu ve bilkentte illa öğretim üyesi olmak için mi okunuyor,bunu merak ediyorum.Çünkü ben böyle birşey düşünmüyorum.Sizce bu bölümü yazmalımıyım bu konular hakkında sizin bilgilerinizi almak istedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.