Yüzbaşı
07 Kasım 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 33 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba, genel olarak macbook pro'yu sarjda kullanımın pil ömrüne diğer laptoplar gibi zarar vermediğini, sarjı dolduğunda pili doldurmayı kestiğini okudum, doğru mudur, kullananlar nasıl sonuçlar alıyor?
Retina 15'' 2015
Merhabalar bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak oyun ve çalışma bilgisayarımı ayırmayı planlıyorum. Unix tabanlı bir işletim sistemine sahip olduğu için aklımda macbook almak var.

Bir kaç kafama takılan detay var:
-Game development ile ilgilenmekteyim, iris 6100 ekran kartlı 13" macbook prolar veya iris pro ekran kartlı 15" macbook prolar ne kadar performans sunacaktır, genel tahminim 2d işlerde yeterli olacağı ama 3d işlerde sıkıntı çıkaracağı yönünde. 15" macbook düşünüyorum iris pro'ya sahip olan, ekstra amd ekran kartı olana o kadar da gerek olmadığını düşünüyorum, çok pahalı olmaya başlıyor.
ayrıca üstünde çalışabileceğim daha güçlü grafik işleme kapasitesi olan bir bilgisayarım daha var, o yüzden diğer bütün işler için yeterli olacak gibi geliyor. siz ne dersiniz?

-2016 modellerinde skylake işlemci dışında ekran kartı yeniliği de olacak mı herhangi bir bilgisi olan var mı?
ODTÜ Bilim Kurgu ve Fantezi Topluluğu tarafından 18 yıldır aralıksız düzenlenen etkinlik bu kez punk temasıyla 19-20 nisan 2014 tarihlerinde ODTÜ kampüsünde misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.ODTÜ Bilim Kurgu ve Fantazi Topluluğu tarafından düzenlenen METUCON bu yıl 18 yaşında! Üstelik her zamankinden çok daha karmaşık, distopik ve eğlenceli; METUCON bu sene PUNK temasıyla katılımcılarına alternatif dünyalar sunmaya hazır.Steampunk'tan Cyberpunk'a,Punk ideolojisinden Biopunk'a, konuşulacak,tartışılacak, hayal edilecek çok şey var!

Türkiye'nin en köklü ve en büyük bilim kurgu ve fantastik kurgu etkinliklerinden olan METUCON, bu yıl 19-20 Nisan tarihlerinde her zamanki gibi Orta Doğu Teknik Üniversitesi kampüsünde düzenlenecek.

Bu sene METUCON'da; Canlandırmalı ve Masaüstü Rol Yapma Oyunları, kitap standları, kostümlü parti, kostüm yarışması, bilgisayar oyunu tanıtımları, kutu oyunları, figürler, turnuvalar, çeşitli yarışmalar, standlar ve birçok etkinlik yer alacak.

Gün boyu süren eğlence akşam da bitmeyecek, artık bir klasik olan kostümlü Parti’yle cumartesi gecesi eğlenmeye devam edilecek. partinin ilerleyen saatlerinde de kostüm yarışması düzenlenecek.

METUCON 18 yaşını kutluyor üstelik PUNK temasıyla, bizce bu eğlenceyi kaçırmayın.

- İthaki ve Marmara Çizgi Kitap Standları

- Rumble Network Dövüş Oyunu Turnavaları

- ODTÜ e-Sports League of Legends Standı

- İTÜ BoGaMi Kutu Oyunları

- Steve Jackson Games Kutu Oyunları

- Sancak Beyi Kart Oyunu

- Redbull Standı

- Pathfinder Society

- Anime Pazar Standı

- ZID Magic anime figürleri ve tshirtleri standı

- ODTÜ Quidditch Topluluğu Tanıtım Standı

-TüSOT X-wing Turnuvası

- Infinity Masaüstü Savaş Oyunu

- Ve daha sonra açıklanacak pek çok aktivite!

Gelişmeler için takipte kalın!
www.metucon.org
https://www.facebook.com/events/226320527574656/?fref=ts

Stand alanı; stand@metucon.org
Tanıtım; tanıtım@metucon.org
İletişim; info@metucon.org

BİLET TEMİN EDEBİLECEĞİNİZ YERLER VE KİŞİLER:
* İstanbul:
- Pegasus Oyuncak (0212 327 24 64)
- Gerekli Şeyler (0216 336 39 41)

* Ankara:
- Kafe Orta Dünya
- Onaon Bar
- Zıd Zor
- ODTÜ BKFT odası (baraka)
* İzmir:
- Kule Sakinleri
* Eskişehir:
- Kıraathane (0222 220 77 70)
* Online Biletler için (ödemesi etkinlik alanında yapılır):
- rpg@metucon.org
- larp@metucon.org
Etkinlik alanında da bilet satışlarımız olacaktır.Biletleri bugün gönderdik yarından itibaren satış noktalarına ulaşır. Oyuncu kayıtları 15 Nisan Salı günü öğlen 12.00'de açılacaktır. LARP kaydı bekleyen oyuncuların dikkatine ayrıca sunarız
Merhabalar bu yıl üniversiteye başlıyorum, elektrik ve elektronik bölümünde okuyacağım. Belli nedenlerden dolayı gayet yeterli sistemi olan masaüstü bilgisayarımı kullanamayacağım. Bana oyun oynarken yeterli gelecek bir sistem arıyorum. Açıkçası amacım bf3 ve bf4ü highda multiplayerda akıcı oynatsın yeter. Laptop olarak alienware veya pahalı monster sistemleri kullanmadıktan sonra fazlasını beklemek hata olur. Ama böyle bir laptop nasıl olur bilmiyorum. aklımda 2 model var

http://www.pcdepo.com/msi-gx70-3be-042tr-notebook-crysis3-edition-urun10528.html MSI GX70 3BE-042TR Notebook Crysis3 Edition
http://www.pcdepo.com/msi-nb-ge70-2oe-049xtr-notebook-urun10247.html MSI NB GE70 2OE-049XTR Notebook
http://www.pcdepo.com/msi-nb-ge70-2oe-050xtr-notebok-urun10248.html MSI NB GE70 2OE-050XTR Notebok

ge70 50 ve 49 arasında glaiba ufak bir harddisk farkı var, aradaki 400 lirayı karşılayacak bir fark mı bilmiyorum açıkçası. ucuz olanı alırım gibi düşünüyorum alırsam.
ge70 hakkında ısınma sıkıntısı olabilir falan diyorlar. gx70 daha stabilmiş bu konuda.

gx70in ekran kartı hd8970m ge70in NVIDIA® GeForce GTX 765M kartından daha iyi diyorlar. ama açıkçası gx70in işlemcisi için çöp diyen oldu, mühendislik için de kullancağım programlar olacak benim. gx70 o konuda sıkıntı çıkarır mı bilmiyorum.

gx70in tasarımı daha hoş gibi.

bu laptoplarda nasıl performanslar alırım, açıkçası 17 inç olsun istiyorum ekran. 24 inç kullanmaya alıştım küçük olsun istemiyorum çok. Ama eğer performans olarak daha iyi olan laptoplar önerebilirseniz 15 inç de düşünebilirim.

ısınma adına çok sorun yaşamıyım, bf3 bf4te highda sıkıntı yaşamıyım diğer oynadığım oyunlar çok sıkıntı yaratmaz.

bi de şu an kullandığım sistemde intel işlemci ati hd5970 ekran kartı kullanıyorum eskise de hala bir çok kartı cebinden çıkarabilecek bir kart, bir de nvidia mı kullansam bilemedim.

Önerebileceğiniz bu fiyatlarda laptop var mı acaba.
Okulda hazirlik okurken bi yandan almanca goreyim diyorum. Tavsiye edebileceginiz yerler var mi? Elektronik muhendisligi okuyacagim. almanca yerine rusca ispanyolca falan mi dusunsem diye de aklimdan gecmiyor degil. Ama cok isime yaramayabilir.
Ben sistemimde onboard ses kartı olduğu için usb kulaklıklara yönelmiş durumdayım. bir kaç sorum var. Araştırmalarıma göre bu fiyat aralığında usb olan kart olarak karşıma logitech g35 çıktı.
1-Usb kulaklıklarda bazılarının dışta kendi ses kartları mevcut. ama mesela logitech g35de bu yok. yine de usbden bağlandığı için kendi ses kartı vardır diye düşünüyorum. Doğru mudur?
2- Usb kulaklıkla jack kullananlar arasında bariz bi kalite farkı mevcut mudur? ben açıkçası gitar için bir ses kartına sahibim ama onu kullanmak için birsürü dönüştürücü kullanmam gerekir. Pek uğraşmak istemiyorum. usb bana daha iyi bir alternatif gibi geldi.
3- Bu kulaklık her türlü oyunda 7.1 surround ses verebilir mi? zırt pırt bu desteklemiyor gibi şeylerle uğraşmak istemem. Bi de daha önce 7.1 bi sistem kullanmadım. sesin arkadan mı yandan mı nerden geldiğini anlayabiliyorsunuz sanırım?
4- Windows 7 64 bit destekler mi?
çok teşekkür ederim şimdiden.
Sınava hazırlık sürecinde çözdüğüm kitaplar ve bu kitaplar hakkındaki düşüncelerimi belirtmek istedim. Seneye girecek arkadaşlar için bir fikir olabilir
YGS/LYS Matematik:

1-Final Mat1 Soru Bankası Orhan Doğukan
Bu kitabın tamamını çözdüm ve çözenler için çok fazla faydası olacaktır.

2-Karekök YGS Matematik soru bankası
Bu kitabın tamamını çözdüm. Çözülmesi gereken kitaplardan olduğunu düşünüyorum. Mat1 adına güzel soruları var.

3- BireyB Matematik sorubankası:
Bu kitap iyidir hoştur ama açıkçası bir adım ötesi testleri dışında bir olayı yoktur. Sınav sürecinin başında göz atılabilir. Sonradan tatmin etmez. Basımı da kötüdür kitabım parça parça olmuştu.

4- LYS Fen Bilimleri soru bankası
Dershanede olduğum için ödev olarak çözüyordum. Çözülebilir.

5- Güray Küçük Türev ve Limit Fasikülleri
Bu fasikülleri yazın sonunda dershane başlarında bu konular hakkında fikrim olsun diye çözdüm. İlerde tatmin etmez ama konuya giriş bakımından iyidir.

6- Apotemi İntegral Fasikülü
Güzeldir. İntegral öğrenimi sırasında çözülmeli.

7-Final Matematik 2 Zeki Çobanoğlu Ali Rıza Bayram Ali Zengin
Lys kitabı olarak tamamını bitirmedim. Ama bu kitabı bütün seneye yayarak çözmenizi sağlam bir lys temeli için tavsiye ederim. Eğer ygsden sonra Lys çözmeye kalkarsanız iş işten geçer. Ben çok ygsden sonra deli gibi lys kitabı çözüp bitirmedim çünkü bütün seneye yayıp çözdüğüm bir kaç tane kitap vardı ve yetti. Lys çalışmanızı özellikle matematik için bütün seneye yaymanız gerekir.

8-Karekök LYS soru bankası
Kesinlikle edinin ve çözün. Yine Karekök kalitesini gösteriyor. Farklı ve zor tipte soruları vardır.

9- Üçler Dershanesi Onur Sağsen Matematik kitabı
Bu kitap sadece ankarada üçler dershanesinde vardır. Ankaradaysanız gidip edinebilirsiniz. Başka şehirlere satıyorlar mı bilmem. Açıkçası çok bakmaya vaktim olmadı çözdüğüm kısımlarının kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Çok kalın bi kitaptır hem ygs hem lys konularından bolca test vardır. Bunu edinirseniz başka kitaplardan feragat edebilirsiniz. Yalnız biraz tuzluydu 30-35 liraydı diye hatırlıyorum. Ansiklopedi cildi şeklindedir basımı iyidir.

Matematik durumum çok kötü olmadığı için 25li mat denemeleri tarzı kitapları çözme gereği görmedim bu kadar kitap üstüne.

Geometri Kitaplarım:
Ben çok fazla geometri kitabı çözmedim açıkçası. Çok iyi bir hocam vardı ve defter tutmayan kitap çözmeyen adama geometrik düşünmeyi öğretti.

1-Fen Bilimleri Dershanesi YGS/LYS Geometri Sorubankası
Dershane kitabım olmasına rağmen bana çok şey sunmuştur. Cidden kaliteli soruları vardır ve arkasında da 20-25 tane deneme barındırır. Mutlaka tavsiye ederim. Denemeleri bitirmesem de nerdeyse sonunu getirdiğim tek geometri kitabıdır.

2-Üçler Dershanesi Onur Sağsen Geometri kitabı
Açıkçası çok güzel sorular vardır. Zor soruları fazladır. Ve çok kalın bir kitaptır bir konuyla ilgili 20şer soruluk 25-30 test bulabilirsiniz. Ama bunu alacaksanız yanına en fazla 1 kitap alın derim. Çünkü bütün sene çözseniz de bitecek gibi değildir :D

3-Karekok Geometri Soru bankası
Bu kitabın çok az bölümünü çözdüm. Geometrinizi geliştirir ama çok fena moralinizi bozar. Gereksiz zor olduğunu düşünüyorum. Bazı soruları görmeniz mucizedir. Benim vaktim bol derseniz bakın. Ama benim hala kütüphanemde duruyor yüzde 90ı boş bi şekilde.

4-Fem YGS/LYS Geometri soru bankası
Bu kitabın yeni basımını uzun bir süre bekleyip hiç geometri çalışmadım. Çünkü Yeni basım yeni müfredata göre hazırlanmış çok deli bir kitap olur diye bekliyordum. Eski kitaba konikleri eklemişlerdi galiba. Açıkçası çok fazla çözmedim ama çözülebilir bir kitap.

5-Birey LYS Geometri denemeleri
Lysye hazırlanırken çıktı bu denemeler. Açıkçası yeni geometri müfredatına çok yakın denemelerdi. Faydasını gördüm.

Bir de belirtmeyi unuttum. Temel olarak başlangıç olarak Esen YGS LYS sorunbankasını öneririm. Hem çok zor değildir hem de sürekli bi alıştırma yapıyor gibi örnek sorular ve konuyla alakalı sorular sorar. İyidir yani. Ama başlangıç seviyesi için idealdir, eğer daha ilerideyim derseniz gerek yok. belki hız kazanmanız için ideal olabilir sadece.

Fizik Kitapları:
Bu yıl o kadar fizik çözdüm ama çalışma düzeyimin çok altında ve çalışma düzeyimden çok farklı bi fizik sınavına girdik. Sözel ağırlıklı çalışmanızı ve hiçbir şeyi bu çıkmaz diye atlamamanızı öneririm. Sınav anında emin olmadığınız şeyler yüzünden doğru bildiğiniz şeyler de yanabilir.

1-Fen Bilimleri Dershanesi YGS/LYS Fizik Soru Bankası
Açıkçası gayet güzel bir fizik kitabı olduğunu düşünüyorum. Değişik tipte soruları vardır.

2-FEM Fizik
Çok ağırlık vererek çözdüğüm bir kitap olmasa da güzeldir. Çok gerekli mi? Açıkçası fizik en çok soru çözmeniz derstir bana göre. Çünkü sürekli sizi farklı düşünmeye itecek şeylerle karşılaşabilirsiniz. Bir de sözel tip sorular da vardır içinde.

3-Palme Fizik
İyi bir kitaptır ama sıkılabilirsiniz çözmekten.

4-Uğur Fizik
Gayet güzel bir kitaptır çözmenizi tavsiye ederim. Yalnız temmuz 2012 basımdan öncekilerde cevap anahtarı sıkıntısı var dikkat edin.

5-Final Fizik Mustafa Erden
Mutlaka çözün fizik adına çözmeniz gereken kitaplardandır.

Fizikte sözel konulara çalışın. O kadar çözdüğünüz şey ufkunuzu genişletecektir sözel şeylerin bir kısmını ezber yerine yorumla da yapabilirsiniz. O yüzden bu kadar çok fizik çözmeniz işinize yarar. Ama sözeli ihmal etmeyin.
Milli eğitim kitaplarını sözel kısımlar için karıştırmanızı tavsiye ederim.

Kimya Kitapları:

1-YGS Palme Kimya Soru bankası
Kesinlikle bir an önce bitirin. Gerek kenardaki bilgiler olsun gerek soruları olsun YGS'yi kolayca halletmenizi Sağlar.

2-LYS Palme Kimya Soru Bankası
LYS için idealdir. Çözmemezlik Etmeyin.

3-Fen Bilimleri Kimya Soru Bankası
Çözebilirsiniz. İşinize Yarar

4- Palme Organik Kimya Soru Bankası
Organik kimya öğrenmek istiyorsanız iyidir. Mutlaka edininiz.

5- FEM organik kimya konu anlatımlı
Bu kitap da konu anlatımı olarak en iyisidir. Testleri çözmedim ama konu anlatımı çok iyidir.

6- Gama Yayınları Organik Kitabı
Buna da göz atabilirsiniz konu anlatımı için ama fem varken gerek görmedim çok.

Organik çalışırken bazı şeyleri sürekli unutacaksınız bu neydi diyeceksiniz. Çalıştıkça oturacak ben 3-4 kere tekrar tekrar organik çalışarak neyin ne olduğunu tam olarak oturtabildim. Bir de 11. sınıf olan arkadaşlara bir tavsiye. 11 kimyasını tam olarak öğrenin ve bu kısım için gereken özeni 11. sınıfta gösterin. Çünkü eğer tam olarak öğrenmezseniz 12. sınıfta 11. sınıf için çalışacağınız zaman organikten ödün vermenize yol açacaktır. Benim 11. sınıf kimyam çok iyi durumdaydı sadece bir kez konuları okumak yetti 12. sınıfta.

Biyoloji Kitapları:

1- Fen Bilimleri Soru Bankası
Gerçekten çözdüğüm en iyi biyoloji soru banklarından biridir. Mutlaka edinin. Biyolojiyi iyi öğretir. Gereken şeyleri verir.

2- Fen bilimleri biyoloji konu anlatımlı kitaplar 1-2-3
Konu anlatımı çok iyidir. Edinmenizi tavsiye ederim. Konuları iyi öğretir.

3- Palme a b c soru bankaları
İyidir güzeldir ama bazen detay bilgiler sorar. Belki işinize de yarayabilir ama gereksiz de olabilir. Bazı yerlerde bazı soru tiplerinin çok tekrarladığına da şahit olmuşumdur.

4- Final YGS LYS Biyoloji Soru bankası Aslan Cingiz İbrahim Altun Musa KAra
Çok farklı tipte sorular vardır. Güzel kitaptır.

5- Karekök Ygs ve Karekök Lys biyoloji soru bankaları
Çok kaliteli kitaplar değildir incelerdir. Ygsden önce ben ygsye yönelik bi çalışayım derseniz ygs kitabını bitirmenizi tavsiye ederim.

6- Fem biyoloji
Çözmedim. Baktım baktım sıkıldım. Çünkü müfredatla alakası olmayan, hocamın bile üniversite kitaplarından açıp bakıp bulduğu şeylere yer veren garip bi kitap. Uzak durmanızı tavsiye ederim.

7- Milli eğitim 12. sınıf kitabı.
Mümkünse bulun. Yoksa pdf olarak indirin telefonunuza. Çünkü Konu anlatımı çok iyidir ve müfredat olarak burdan gelecektir her şey. Hoş bu sene biyoloji kolaydı zor olan sorular da açık olmayan sorulardı ama yine de seneye ne olur bilemeyiz.

Biyolojide konuları oturtmaya bakın.

YGS Sözel dersler

Felsefe Kitapları:
1- Fen bilimleri konu özetli soru bankası
Bulabilirseniz işinizi görecektir. Ama işinizi görecek başka kitaplar vardır. Ben iki kitap çözdüğüm için bu kitaptan memnun olduğunu belirtmekle yetineceğim.
2- Simya Dergisi YGS Felsefe Konu Anlatımlı Soru Bankası
Bu kitap çok iyi bir konu anlatımına sahiptir içindeki testler yeterlidir ve çıkmış soruları da barındırmaktadır. Bu iki kitabın felsefe için yeterli olacağına eminim.

Coğrafyadan sadece palme ygs coğrafya ve dershanemin kitabını çözdüm. Açıkçası ygs coğrafya biraz şans işi. Konu öğrenmeye bakın. Çıkmış soruları çözün.
Tarihten kitap çözmedim. Çıkmış soruları çözdüm. Konu anlatım için fen bilimleri ygs kullanıyordum ama kitap biraz fazla detaylıydı.
Türkçeden durumunuza bağlı. Benim dilbilgisi konusunda sıkıntım yoktu. Yazın dershane türkçe kitabı bitirtmişti. Eğer sıkıntınız varsa bu yönde kitaplar alarak ve derslerle halletmeye çalışın. Çıkmış sorulara bakın ama bir süre sonra sıkılacaksınız. Türkçe bol ygs denemesi ile oturtulabilecek ders.

Genel olarak ise 5 hamlede ygs kitabı başta hoş gözükse de bi süre sonra çok kolay olduğunu ve vakit kaybı olduğunu göreceksiniz. 3 Adımda lys bir nebze iyidir.

Deneme olarak femin denemelerini çözün zaman denemeleri edinin. Farklı dershanelerin deneme sınavlarına girin. Töder ve özdebire girin. Güvender ygsye girin lysye ben girmedim ama girmenizin faydası olacaktır. Ama gözlemlediğim kadarıyla bu sene aralarında en kalitesiz sınavlar töderdi. Hem ygsde hem lysde. Özdebir ve güvender daha kalitelidir ama güvenderde nedense herkes kötü yapıyor moral bozabilirsiniz. Özdebirin dezavantajı daha az insan giriyor.
Piyasa gerçek sınavlara yakın denemeler pek yoktur. Bizim bu sene girdiklerimiz bi önceki seneye göre hazırlanmış denemelerdi hep. Alıp çözdüklerimiz de. Ama gerçek sınava ne kadar hazırlıyor. Orası muamma. Deneme tecrübesi ediniyorsun 160 soruyu bi oturuşta çözme tecrübesi. Ama daha fazlası değil. Gerisi sınav anında ve öğrencide bitecek. Bunu hiç unutmayın. Hani piyasada gerçek denemeye yakın denemeler olmadığı için içinizden çözmek gelmeyebilir. En azından aralarından kaliteli olanları seçin ve tecrübe edinmek için çözün.

Sene boyunca korkum hep bu kadar emek verip karşılığını alamamak oldu. Bunu herkes yaşıyor siz de yaşayacaksınız. Maalesef bu sürecin bir parçası. Vazgeçmezseniz disiplinli çalışırsanız iyi bir yere gelirsiniz. Biraz da şans işi. Benim neredeyse hiç çalışmayan sene boyunca 450 saat dota 2 oynayan bir kaç tane kitap edinen matematiği çok iyi olan bir arkadaşım ygsde 4800. lysde 900. oldu. Hani yine de emeğinizin karşılığını alacaksınızdır. Bu arkadaş biraz überdi :D çalışsa neler yapardı orası ayrı konu :D

Hatırlamadıklarım olursa eklerim. Kolay gelsin
Odtü elektrik elektronik yazacak arkadaslar var mi
Merakımdan soruyorum gençler. daha forumda ve çevremde obpsi ile ileri gideni duymadım. 92.6 gibi gayet yüksek bi diploma notum var ve geri attı. geçen sene olsa anlarım çünkü başarılı okulların diploma notu aobp yüzünden 95in üzerinde gibi etki ediyordu. ama bu sene o kadar başarılı insan olacağını düşünmüyordum. Hayır attıysa ileri çevremde de yok burda var mı merak ettim?
Biri bunu baana izah edebilir mi güzelce. Trtdeki gibi 1 2 olmaz o yuzden 3 olur tarzinda degil
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 458
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 3.165 (Bu ay: 128)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 11 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.