Şimdi Ara

BİLKENT mi odtü Kıbrıs mı ? Devlet mi? ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
4
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi ben kendimi çok basit açıklayayım. Yurtdışında üniversiteden kabul alamazsam türkiyede kendimi garantiye almak istiyorum.
    Şu ana kadar Matematik ve fen ve sosyal karışık çalıştım. Eğer tam burslu veya devlet üniversitesine gidersem yüksek lisansımı yurt dışında yapabilirim.

Şu an netlerim:
    80-85 TYT
    20-22 MAT
    7ŞER TANE AYT FEN ORTALAMA
    30 sosyal toplam ( edebiyat tarih coğrafya)

Şimdi arkadaşlar aklımdaki tüm üniversiteler bunlar. Eğer devlet üniversitesinde okursam yurt dışında yüksek lisans yapma şansım var.
    Okulların ücretleri her şey aynı.

1- Bilkent ctis %50 burslu okumak.

- Mühendis olmayacağım. Yazılımcı olarak mezun olacağım. Bilkentin kalitesine lafım yok mükemmel bir yer. Ayrıca ankarada daha ulaşılabilir bir yer.

2- Odtü Kıbrıs bilgisayar mühendisliği okumak

- Odtü diploması alacağım, ctisten çok daha zor. Mühendis ünvanı alacağım. Abet akreditasyonu var. Odtü adı var. Kıbrısta sosyal projelerden vb uzak kalacağım.

3- Kocaeli Üniversitesi Bilişim Sistemleri mühendisliği

Yine mühendis ünvanı alacağım. IT sektörüne direkt uzman olarak giriş yapacağım. Sadece IT alanına yoğunlaşmış olacağım. Ama para vermeyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 13 Şubat 2020; 10:1:27 >

• up
  • Bilkent işletme seçerdim net

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 6. seçenek için yorum yapayım.TAÜ'de okursan devamında böyle bir isteğin varsa Almanyada yüksek lisans yapman aşırı rahat ve garanti olacaktır.Mühendislik için desen kesin bu seçeneğe yönel derdim fakat işletme için çok bir yorumda bulunamam.

Yalnız sen 6-7 senelik bir plandan bahsediyorsun, isteklerin bu sürede sürekli değişebilir.Ben bu risk payıyla senin bölümün için Bilkent tercih ederdim ama karar senin.Almanyada yüksek lisans için de genel olarak bölümüne paralel alanlarda yüksek lisans yapmak mantıklı, devamında CS yüksek lisansı yapman çok olası değil.Sen işletme okurum yanında kendimi yazılımda geliştiririm dersen bunu zaten her okulda yapabilirsin.

EDİT: Ek olarak senelik 8-8.5k Euro x 3 sene olarak TAU'de hazırlığı geçtiğin taktirde Almanyada bir okula başvurup kabul alabilirsin, çok fazla kişi böyle yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 12 Şubat 2020; 20:7:39 >
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    taü mekatronik çok istiyorum ama 30k sıralamadan aşağıya almaz hocam ya okulda genel olarak durumlar nasıl her şey yolunda mı en son sıkıntılar vardı diye hatırlıyorum
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı olarak kampüs inşaatı vardı şu an bütün binalar bitti denebilir, 2 hafta önce de Merkel gelip sembolik açılışı yaptı hatta.Ulaşım da sıkıntılı değil şu an.Genel olarak yolunda diyebilirim.
    Sizin mezun olduktan sonra plan ne hocam ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi Öğretmenlik mi
    14 yıl önce açıldı
    Öğretmenlik mi, Mühendislik mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Belirsiz hocam.Biraz o zamanki iş piyasasına bağlı, duruma göre yüksek lisans yapabilirim şimdilik kafalar karışık
  • Bilkent CTIS'te arkadaşım okuyor. Kendisi çok severek ve ilgiyle okuyor, tatmin de oluyor aldığı eğitimden. Ama dediğim gibi bilişim ve yazılım işlerine meraklı, istekli kendisi. Eğer kafanda yazılım işleri varsa CTIS fena tercih değil bence.

Fakat bir uyarıda bulunayım sana işletme ve yazılım çok farklı alanlar, okuduğunda çok farklı "skill setler" kazanacaksın. Bir işletmeci temel olarak finans, pazarlama, insan kaynakları, finansal denetim gibi şeyler öğrenir. Yazılımcının işiyse programlama dilleri, data baseler falandır. İşletmeye uzak değilim demişsin fakat bir gözden geçir bu tercihini.

Bilkent'te bir işletmecinin hayatı finans, pazarlama dersleri, kurumsal yaşama uygun sunum ödevleriyle falan geçer. CTIS öğrencisiyse yazılımı fazlasıyla öğrenir fakat eser miktarda işletme ve ekonomi alır. Sanırım işletme thm koduyla alınıyor, ekonomi de econ103. Econ 103 makro ve mikro ayrımı yapmaksızın bir dönemde temel prensipleri veriyor, yüzeysel bir ders. Yani bir bölümün odağı finans sektörüyken diğerinin bilişim.

Yurtlar yapıldı mı hocam? Yapılmasıyla ne durumda, seneye hazır olur mu? Benim evden sadece gidiş 2.5-3 saat falan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    2021 dendi en son hocam.Eylülde açarlar heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 12 Şubat 2020; 22:22:43 >
    Bize yetişiyor yani :D Siz hangi bolumdeydiniz, TAÜ iktisat ve işletmeyi önerir misiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam çok haklısınız dün ayrıca bilkent işletme fakültesi 1. Bitiren bir kişi ile görüştüm. Seçeneklerimi 2 ye indirdim.

1- Bilkent ctis

2- Odtü Kıbrıs bilgisayar mühendisliği

• bilkent seçmek mühim değil hazırlığı türkiyenin en ağır hazırlığıdır bunun altından kalkabileceksen hiç bekleme derim. KKTC metü en kötü ihtimal olarak dursun derim.
  • savcınız kullanıcısına yanıt
    IELTS ile direkt geçmeyi planlıyorum (6.5 istiyor) Zaten bu IELTS belgesi yurt dışında Üniversite içinde gerektiği için pek dert değil hazırlık benim için.

Aklımda ki tek soru şu: odtünün mühendislik ünvanı sağlaması bana katkı sağlar mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 13 Şubat 2020; 10:42:44 >
    çok iyi ozaman Bilkenti tek geçerim. Başarılar
  • Up up

• Koüden uzak dur da ne yaparsan yap

• ben olsam ctis yerine odtü ce seçerdim. iki bölüm de çok iyi pişman olmazsın ama odtü mezunu mühendis ünvanının yurt içinde sana kazandıracağı çok şey olur.
  • Beberat13 B kullanıcısına yanıt
    Neden hocam

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.