Şimdi Ara

BİLKENT mi odtü Kıbrıs mı ? Devlet mi? ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
4
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam işte ben de odtü Kıbrıs mezunları ile konuştum 70 kişi girdik 15 kişi mezun olduk diyor baya zormuş. Mühendis ünvanı yurt dışında ne kadar kapı açar bilmiyorum ben de kararsızım ama bilkentin ek yararı üni 3-4 gibi part time iş imkanı sunması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    İyi yapmışsın hedefleri daraltmakla. Bilgisayar mühendisliği hakkında fikrim yok ama ODTÜ Kıbrıs'ı iyi düşün. Hem okula para vereceksin hem de kıbrıs hiç ucuz bir yer değil. Fakat dersen ki mühendislik unvanına değer, o zaman mesele yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 13 Şubat 2020; 18:29:36 >
  • Valla hocam kıbrısa gittiniz yaşadınız mı bilmiyorum ama harcama konusunda odtü kıbrısta 3 kişiyle görüştüm istanbulda devlet ünide arkadasım daha çok harcıyor
    Bir arkadaş diş hekimliği okuyor YDÜ'de %50 burslu. Alkol dışında her şey Ankara'dan çok pahalı demişti. Ben Ankaralıyım arkadaş da öyle, kıyasım ora yani ama İstanbul'un daha pahalı olacağını da sanmıyorum
  • Hocam ydü lefkoşada olduğu için yüksek ihtimal arkadaş baya geziyor odtü kıbrıs baya bi köyün içinde para harcayacak yer yok Tabii ki biraz daha pahalıdır ama canınız sıkılırsa okumanız için bırakıyorum

http://blog.kibristaodtuvarmis.com/aylik-butcemi-neye-harciyorum-800-1000₺-3/

http://blog.kibristaodtuvarmis.com/aylik-butcemi-neye-harciyorum-800-1000₺-2/

Ne konuştun hocam benim de hedef bilkent işletme vazgeçmenin sebebini çok merak ettim?

• adm291 A kullanıcısına yanıt
    Vazgeçme sebebimi şöyle anlatayım bana dediği: Bilkent işletme direkt yönetici olarak hazırlıyor yani mezun olduktan sonra iş tecrübesiyle kazanacağın şeyleri önceden vermeye çalışıyormuş böyle bakınca güzel görünüyor ama bu şu da soruna yol açıyormuş yeni işe giren bir kişi kendini yönetici olarak bulmadığı için kendini göstermesi çok zor oluyormuş ve kendini göstermek zor olduğu için yükselmekte zor oluyormuş.

Ctis okurken her bilgi işine yarar her yerde kullanırsın. Yönetici olucam o bilgileri ihtiyacım var dersen ise MBA yaparsın. diyerek konuşmayı bitirdik.

Yani benim anladığım kadarıyla işletme mezunu birisi için direkt başına geçebileceği şirket lazım hocam.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:41:27 >
  • Yok hocam sen yanlış anlamişsin biraz , ben bitirdikten sonra Abd de finans üzerine master yapmayı düşünüyorum işletme okurken yonelebilecegin çok alan var finans muhasebe pazarlama yönetim iş analizi vs vs. yani bitirdin yönetici olmak zorundasın diye bisey yok Abd de master yaptığın durumda orada bir sürü iş imkânı çıkıyor karşına bu gönderdiğim linkte giriş seviyesinde finansçı arayan iş ilanları var abd de.
    Yani işletme okudum , başına geçecek şirket lazım diye düşünme.

Doğru ODTÜ Güzelyurt'taydı sanırım.
    hocam valla şöyle bir durum var abd de master yapacak durumda olan insanın zaten sağlam bir bütçesi vardır bilkent işletme 150k nerdeyse ödeyip üstüne abd de mba yapacak adam zaten mezun oldutkan sonra işi düşünmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 13 Şubat 2020; 19:38:54 >
  • Bilkent ctis düşünüyorum hocam istanbulda üniversite pek istemiyorum şehir açısından yapamam yüksek ihtimal oralarda. Ha bir de gidebileceğim üniversite pek yok orda %50 burslu bile olsa.
    Hocam ilk girdidide yurt dışında master yapacağını söylemişsin kb ben de yanış anlamış olabilirim.

Eğer devlet üniversitesinde veya tam burslu bir ünide okursam yurtdışına bütçe oluşturabilirim ki gidebilirim ama türkiyede lisansa para verip tekrar yurt dısına veremem hocam onu kastettim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 13 Şubat 2020; 19:40:52 >
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:41:22 >
  • Hocam şöyle ki ctis bölüm 1. olarak bitirmiş şu savunma sanayi de yazılım mühendisi biriyle konuştum matematik eğitim zayıf ama yazılım olarak bilgisayar mühendisinden daha donanımlı olursun dedi. İlk işe girerken mühendisten daha avantajlı olursun ama bir zaman sonra tecrübeli bir mühendis seni geçebilir dedi. Onlardan daha fazla yazılım görüp daha az fizik matematik donanım göreceksin dedi. Eğer yüksek lisans yapacaksan matematik dersleri alman gerekir dedi. Ben de şimdi ikilemdeyim hala. Bugün odtü kıbrıs mezunu biriyle konuştum o da çok zor dedi ama şimdi rahatım dedi odtü diplomasının ayrı bir havası oluyor galiba Bir de orda seçmeli ders sıkıntı oluyormuş dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 13 Şubat 2020; 19:56:17 >
    Hocam 85 tyt 50 ayt yapiyomuşsun 4 ay daha ayt çalışsan 60 üzerine çıkartsan odtu işletme ya da odtü iktisata da gidebilirsin bi düşün derim ben

hocam benim matematikte kapasitem belli geometri hiç yok bu da en fazla 29 net demek ki 5 soru kafadan elesek zaten 25-24 net demek o yüzden hiç zorlamaya gerek yok zaten hani zorlayamıyorum işletme neyse de iktisat hiç benlik değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 13 Şubat 2020; 20:1:49 >
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:41:18 >
  • Ben odtü kıbrısa gitmesem bile bence değer hocam ya :) Tabii dediğim gibi bilkent ctise daha yakınım ben
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.