Bilkent MBG 2018'den 2021'e Siralamalari

-
-
Bu yıl galiba 1680-2kcivari falan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Miles Bilkentrod -- 17 Ağustos 2022; 8:31:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2108 olmuş bu sene
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Berbat bölüm. Arkadaşım seçti 1 yıl okuyup bıraktı. Zorlamış olmak için zorluyorlar. Zor ama geliştiren tarzda bir zorlama değil, hiçbir şey katmadan zorlayan uğraştıran amele işleri tarzı zorlama. Paranla rezil oluyorsun. Sıralamasının öne çekmesine bayağı şaşırdım. Konuya girerken neden bu kadar gerilemiş tarzı bir içerik bekleyerek girmiştim. Seçenlere geçmiş olsun paraya yazık.
-
İyi para var ama konuyu açan abi amerikada şu an
****2000den beri hekimler ilk greve katılması
****hekimlere söylenen sözler
****halkın muayene sıra bulamayışı nedenini hekimlere bağlaması ve bu yüzden onlara şiddetlerini daha da arttırması
****o zamanki maaşların çok düşüklüğü aynı odadaki sekreterden sadece 1-2bin tl fazla alması o zaman
****ve hekiminin bir hasta yakını tarafından öldürülmesi
tıp fakültelerdeki sıralamaları geriye çektirdi ve orda boşalan kontenjanla o bölümler onların yerlerini aldılar
-
3k’dan mbg yazan arkadaşım var. Bilkent bursu + tübitak 2205 bu sene yurt + 6350tl getirecek. Burs oldukça cazip, ben fizik ya da matematikten yanayım daha çok ama ilgi olunca yazıyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@Jacob Robbins @A NEW LIFE Bilgi icin tesekkurler. Bu sene de yine yukari tirmanmis oldugunu gormek guzel.
@Ankaratıplı Artik sebebini bilemeyecegim. Gercekten bilim askiyla mi yoksa direkt yurt disina gidelim kafasinda olduklari icin mi bilmiyorum, ama ikisi birden olabilir, bir sakincasi yok.
@SnowyOwl 1 senede koca bir bilim dalini cozmus olan arkadasin beni etkiledi. Turkiye'deki irgatlik hayatinda kendisine basarilar diledigimi ilet lutfen.
-
İtalya’ya tıp okumaya gitti. İyi ki sıkıntılı hocalarla dolu bir bölümmüş ki bölümü bırakıp yurtdışı sınavlarını araştırdı. Padova Üni’de tıp okuyor şimdi üstüne de baya burs alıyor.
Bilkentte her şey çekti . Bilkent de okul adı çok yararlı oldu imajı vs. Mesela molekuler biyolojiyi boşverelim arkadaşımın ablası mata 44k civarimdayken girmisti 4 sene önce bölüm şu an 8k konusacaksak bunu konuşmaliyiz.
Bilkent hakkında olumsuz düşünen neredeyse hiç arkadaşim yok çevrede. Herkese burs vermeleri de büyük bir artı. Bilkent şu an yavaş yavaş yks siralamalari için koç seviyesine geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 18 Ağustos 2022; 10:48:9 >
Aslında en doğru düşünce bu (bilgmüh harici) bölümler kendisi sayesinde çekmedi okul adı yüzünden çekti yani diğer mbgler düşerken ya da sabit kalırken örneğin top tierlar her yıl yükseliyor en basit örnek
doğru artık iyi okullarda her bölüm yukarı gidiyor inşaat bile gitmiş baksanıza
-
Herkes bilgisayar da zirvede koç var zannediyor(cok az kisilik burslu kontenjan i) ama bilkent in ücretli kismi bile 10k icinde.
Mbg icinde Bilkent degil 75 kisilik kontenjan i ile 9k daki mbg daha ust seviyede.
Genel olarak,vakiflar arasinda hem ucret hem program açısından en iyi Bilkent görünüyor.
Öyle hocam artık millet etikete bakıyor
Turkiye'de kalmaktan daha kotusunu yapmayi basarmis
Niye? Avrupa'da doktor olmak iyi değil mi? Türkiye'deki gibi köle olmuyorsun çok daha rahat
-
bilkent'in sadece etiketi falan yok arkadaşlar. adamların akademik kadrosu çoğu bölümde zaten türkiye'deki üniversitelerin çok üstünde buna top tier'lar dahil. koç'a göre daha samimi bir noktada da kalıyor. bu imajı da yani prla falan yapmadılar iyi eğitimleri sayesinde yaptılar. ama moleküler biyoloji belki de bilkent'teki en az çeken bölüm olabilir. matematik falan gibi örnekler varken hatta geç matematiği ctis örneği varken geçen sene 22k ile kapatan bölüm bu sene en son 8k ile aldı. fotoğrafı atılan moleküler biyolojinin kontenjanı da baya düşmüş. nerdeyse yarı yarıya onun da etkisi var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 18 Ağustos 2022; 13:40:25 >
En Beğenilen Yanıtlar

Berbat bölüm. Arkadaşım seçti 1 yıl okuyup bıraktı. Zorlamış olmak için zorluyorlar. Zor ama geliştiren tarzda bir zorlama değil, hiçbir şey katmadan zorlayan uğraştıran amele işleri tarzı zorlama. Paranla rezil oluyorsun. Sıralamasının öne çekmesine bayağı şaşırdım. Konuya girerken neden bu kadar gerilemiş tarzı bir içerik bekleyerek girmiştim. Seçenlere geçmiş olsun paraya yazık. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X