Şimdi Ara

Bilkent kariyer fuarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Jotforma kahve hizmeti için teşekkür ederek başlıyorum.

Bilkent kariyer fuarı

Panda hocamız dün ODTÜ yü açmıştı, bugün Bilkent versiyonu sizlerle Bilkent kariyer fuarı . 1. Sınıf öğrencisi olduğum için benim adıma çok anlamlı olmadı. Biraz daha erken bir tarihte yapılsa 3 ve 4. Sınıflar için bulunmaz nimet olurmuş ama şu an çoğu ilan kapandığı ya da kapanmaya yaklaştığı için biraz üzücü

Benim yorumlarım

Şisecam:

Şisecama hayran bir yatırımcısı olarak(Bilkent kariyer fuarı ) beni en mutlu eden rotasyonla yurt dışına gitme ihtali.

3ve 4. Sınıf için stajlar var. Staj için istanbul, ankara , bursa ve Mersin imkanı varmış.

Socar:

Buradaki gorevliye cok gıcik oldum, alabildigim en makul yanıt rotasyonla izmir, istanbul veya yurt dışina (azerbaycan) gitme imkani varmıs ama bu da genel olarak mühendisler icin gecerliymis.

Garanti bbva:

Garantiden bbva ya geçiş ve yurt dışı rotasyon mümkün. Ayrıca yüksek lisans sırasında da esneklik gösteriyorlarmiş.

İs bankası:

Bence en güzel eşantiyon enerjisa ile bunlarınkiydi. Genel olarak işe alım süreçlerinin diğer kurumlardan daha uzun sürdüğünü belirttiler. 3 ve 4. sınıf harici staj yokmuş. Ayrıca mülakatları oldukça önemsediklerini söylediler.

tskb:

Benim açımdan en verimli geçen burasıydı (hem kariyerle ilgili merak ettiklerim hem de eşantiyonlar olarak tatmin etti). TSKB'nin diğer bankalar gibi mevduat toplamadan nasıl kredi verip yatırım yaptığını anlattılar, fonlardan aldıkları paralarla bu işleri yapıyorlarmış. Risk yönetim departmanında çalışmayı düşünenlerin ne öğrenmesi daha mantıklı olabilir sorusuna özellikle veri analizi programları (python, SQL, excel (bunu herkes söylerdi)) öğrenilmesinin önemli olduğunu vurguladılar. Üniversitede sosyal etkinliklerde görev yapmanın önemini vs. anlattılar.

dac danismanlik:

Pek bir sey soramadim ama genelde kariyer icin finans dersleri alınmasıni önerdiler.

spk:

3-4. Yilinızdan sonra lisansüstü eğitim alabiliyormuşsunuz, bence bu kısım hoş. 3 ve 4. Sınıfta staj imkanı varmış

tübitak:

ulusal staj programına başvururken direk Tübitak diye değil, sanayi ve teknoloji bakanlığı olarak basvuruyorsunuz. Onlar sizin cv yi seçiyorlarmış (bu cevabi alabilmek için yarım saat uğraştım.

enerjisa:

2'den 3'e geçerken ve daha sonra 3'den 4'e geçerken staj varmış (hatta stanttakilerden birisi 4. sınıf ie öğrencisiymiş ve part time mühendis olarak çalışıyormuş). Genellikle hangi bölümden mezun olunduğu kısmına değil de ne yönde adayların kendilerini geliştirdiklerini inceliyorlarmış. İstanbul, Ankara ve Adana'da staj imkanları varmış.

yapıkredi:

3 ve 4. sınıfta stajlar varmış. Remote stajlar varmış.

karel:

Genellikle mühendislik kökenli bir firma. İİBF için yönetim kadroları ve satın alma, İK gibi yerler açık (ama İİBF için staj imkanı çok kısıtlı 3 ve 4. sınıfta stajyer alıyorlarmış onlar da çok büyük ölçüde mühendisliktenmiş). Ama bunların eşantiyonlar da güzeldi.

Manaycp:

Yabancı kökenli (ABD lousiana) finansal danışmanlık firması (muhasebe, tax vs.). Burada eski bir Bilkent Econ mezunu ile karşılaştım. Özellikle tax konularına hakim olunması gerektiğini vurguladı. Man kodlu derslerin alınmasını önerdi.

Bol miktarda da loot elde ettim bu süreçte

Bilkent kariyer fuarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Econbender -- 10 Mayıs 2023; 18:41:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugünkü güncelleme bitti, yarın hangi firmalar gelecek bilmiyorum (veya aynı firmalar olacak mı). Sormamı istediğiniz şeyler varsa söyleyin denk gelirsem ben de onlara sorayım. Onun dışında kendi sorularımla yarın güncellerim burayı.

• ee, ie ve cs alıp makinecileri dışladıkları için enerjisa'yı orada YEDİM.

• pandie kullanıcısına yanıt

Afied hocam Bilkent kariyer fuarı 

• Konu için teşekkürler hocam.

Konu TYT/AYT/YDT altında olduğu için Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet formunda bu konu gözükmüyor. :/

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Ders arasında yanlış yere açmışımBilkent kariyer fuarı 

• Kıymetli admin hocalarım konuyu Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet kısmına taşıyabilir misiniz mümkünse

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent Hazırlık
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir up atayım
    Görmeyenler için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.