Jotforma kahve hizmeti için teşekkür ederek başlıyorum. ![]() Panda hocamız dün ODTÜ yü açmıştı, bugün Bilkent versiyonu sizlerle Benim yorumlarım Şisecam: Şisecama hayran bir yatırımcısı olarak( 3ve 4. Sınıf için stajlar var. Staj için istanbul, ankara , bursa ve Mersin imkanı varmış. Socar: Buradaki gorevliye cok gıcik oldum, alabildigim en makul yanıt rotasyonla izmir, istanbul veya yurt dışina (azerbaycan) gitme imkani varmıs ama bu da genel olarak mühendisler icin gecerliymis. Garanti bbva: Garantiden bbva ya geçiş ve yurt dışı rotasyon mümkün. Ayrıca yüksek lisans sırasında da esneklik gösteriyorlarmiş. İs bankası: Bence en güzel eşantiyon enerjisa ile bunlarınkiydi. Genel olarak işe alım süreçlerinin diğer kurumlardan daha uzun sürdüğünü belirttiler. 3 ve 4. sınıf harici staj yokmuş. Ayrıca mülakatları oldukça önemsediklerini söylediler. tskb: Benim açımdan en verimli geçen burasıydı (hem kariyerle ilgili merak ettiklerim hem de eşantiyonlar olarak tatmin etti). TSKB'nin diğer bankalar gibi mevduat toplamadan nasıl kredi verip yatırım yaptığını anlattılar, fonlardan aldıkları paralarla bu işleri yapıyorlarmış. Risk yönetim departmanında çalışmayı düşünenlerin ne öğrenmesi daha mantıklı olabilir sorusuna özellikle veri analizi programları (python, SQL, excel (bunu herkes söylerdi)) öğrenilmesinin önemli olduğunu vurguladılar. Üniversitede sosyal etkinliklerde görev yapmanın önemini vs. anlattılar. dac danismanlik: Pek bir sey soramadim ama genelde kariyer icin finans dersleri alınmasıni önerdiler. spk: 3-4. Yilinızdan sonra lisansüstü eğitim alabiliyormuşsunuz, bence bu kısım hoş. 3 ve 4. Sınıfta staj imkanı varmış tübitak: ulusal staj programına başvururken direk Tübitak diye değil, sanayi ve teknoloji bakanlığı olarak basvuruyorsunuz. Onlar sizin cv yi seçiyorlarmış (bu cevabi alabilmek için yarım saat uğraştım. enerjisa: 2'den 3'e geçerken ve daha sonra 3'den 4'e geçerken staj varmış (hatta stanttakilerden birisi 4. sınıf ie öğrencisiymiş ve part time mühendis olarak çalışıyormuş). Genellikle hangi bölümden mezun olunduğu kısmına değil de ne yönde adayların kendilerini geliştirdiklerini inceliyorlarmış. İstanbul, Ankara ve Adana'da staj imkanları varmış. yapıkredi: 3 ve 4. sınıfta stajlar varmış. Remote stajlar varmış. karel: Genellikle mühendislik kökenli bir firma. İİBF için yönetim kadroları ve satın alma, İK gibi yerler açık (ama İİBF için staj imkanı çok kısıtlı 3 ve 4. sınıfta stajyer alıyorlarmış onlar da çok büyük ölçüde mühendisliktenmiş). Ama bunların eşantiyonlar da güzeldi. Manaycp: Yabancı kökenli (ABD lousiana) finansal danışmanlık firması (muhasebe, tax vs.). Burada eski bir Bilkent Econ mezunu ile karşılaştım. Özellikle tax konularına hakim olunması gerektiğini vurguladı. Man kodlu derslerin alınmasını önerdi. Bol miktarda da loot elde ettim bu süreçte ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Econbender -- 10 Mayıs 2023; 18:41:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim