Şirketleri ezberledim artık ama bu sefer 4. sınıf olarak gideceğim. Staj değil, mezuniyet sonrası iş hakkında soru soracağım, bakalım
|
ODTÜ Kariyer Fuarı | 2024 Güz
-
-
up faydalı
30'unda sınav çıkışı gitme fikri oluştu aklımda ama 1 gün komple ders vs olmasaydı iyiydi
Gerçi katılsam 2.sınıf olarak ne elde ederim bilmiyorum da odtüyü de görürüm en azından
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 23 Ekim 2024; 15:6:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam buna dışarıdan katılınabiliyor değil mi?
Burada 2. Sınıf stajı ayarlama işi ne kadae mümkün acaba?
Artık ciddi geleceğimiz fuar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendi tecrübem, görevli kişi ile muhabbet kurup ilerletirsen adını/mailini isteyebiliyor. Savunma Sanayi için yüksek GPA duymak istiyorlar (klasik), görevli bir sefer bana kendi mail adresini vermişti.
Onun dışında link/QR gösterip başvur diyorlar. Fuarı özel kılan, avantaj sağlayan bir durum olmuyor.
Şirkete aklındaki soruları sorarsın, o güzel. Bir şirket ile konuştuğumda adam açık açık (stajyere para vermiyoruz) demişti. Ben de kolay gelsin dedim ayrıldım :D
Hacettepe kariyer fuarını da öneririm. Dışarıdan katılıma açık.
tactical up
-
Bu kariyer fuarları tam olarak ne için yapılıyor hocam ?
Firmalar ile görüş, konuş, istediklerini ne vaat ettiklerini anla, zor ama belki staj iş bağla diye.
Bence asıl yararlı kısmı firmaların yaptığı CV review ve demo mülakat gibi etkinlikler (herhalde yararlıdır, kullanmadım kullanmayı bir süre düşünmüyorum.
Mülakat simülasyonu ben de hiç girmedim de çok öneriliyor gibi
Teknik şeyleri hallederiz de öbür tuzak sorularda bakakalırız
Dışarıdan katılım yokmuş galiba ;(
hayırdır niye yok terörist miyiz kardeş
-
2. Sınıfız diye hor görüldüğümüz bir fuar olmakta
sabah eşantiyon avına gidecektim ama uyanamadığımdan dolayı benim için bitmiştir
-
Bugün uğradım. Değerlendirme vakti.
- Kalabalık. Vaktim bol iken sıkıntı değildi de sadece 1, 1.5 saat ayırabildim, sıra olması iyi etkilemedi.
- "Farklı" bir şirket görmüyorum, çoğu bildiğim, daha önce konuştuğum şirketler. Kendi filtrelediğim, görüşmek istemediğim şirketler de olunca fuarda bana uygun seçenek epey az.
- Sadece İK değil, teknik bir ekip ile gelen şirketler var. Daha iyi oluyor. Hem İK hem teknik ekipten görevli ile konuşabilirsiniz, sorularınız değişir.
- "Kalıp" cümleler ile 1 dakika sürmeyen görüşmelerin bir katkısı yok. Yanlış olmasın ama "zorla" gelmiş havası veren görevliler var. Benim de devam etme hevesim olmuyor.
Tavsiyeler
- Sabah gidin. Öğleden sonra tavsiye etmiyorum. Görevliler yoruluyor, sizinle olan görüşmesi etkileniyor. O kadar "istekli" olmuyor. Eşantiyon istiyorsanız o da azalıyor tabii.
- Not alın. Hangi şirket ile görüştünüz, ne konuştunuz, staj/iş imkanları adına ne söylendi...
- Her görevli aynı değil. Bazen bir aday mühendis kendi tecrübesini aktarıyor (faydalı) bazen bir teknik ekip üyesi teknik detaylar veriyor. Çeşit var ise tek kişi ile görüşüp stanttan ayrılmayın.
- Öğle saati dağıtılan makarnadan alın, güzel oluyor. Ayrıca her fuarda kahve ikramı, klasik.
- LinkedIn bağlantısı kurmak iyi olur. Teklif eden görevliler oluyor.
En verimli görüşmem Aselsan ile oldu. Innova da fena değildi. Vodafone beklediğimden farklı imiş, ona da bir artı.
Bol şans.
-
Mülakat simülasyonları cidden popüler ve etkili mi?
dreamgames yok mu hocam 150k veriyolarmış, sen girersin.
-
Yok.
Oyun sektörü bana göre değil ve dreamgames çok alıyorsun ama çok çalışıyorsun diye yorum gördüm?
Bilmiyorum hiç denemedim. ODTÜ mülakat günleri denerim belki.
Etkisi olur, mülakata girmek her zaman iyi. Tecrübe oluyor. "Basit" taktikler ve kaçınılması gereken basit hatalar var, o.
:)
-
"o kadar kişi varken sizi neden alalım"
-almazsanız sizin kaybınız kardeşim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X