Şimdi Ara

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım 2022

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
2.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üniversite ile ilgili fazla konu yoktu ben de tüm ayrıntılarıyla anlatmak istedim. Öncelikle fiziksel özelliklerinden başlayayım. Sonra dersler sonra hocalar sonra sosyal olanaklar okul çevresi diye gideceğim.


    Bilgisayar ve Bilişim bilimleri fakültesi bünyesinde yer alıyor .Bu yapı sapanca gölünü gören manzarası ve doğası çok güzel bir yerde kışları bi tık soğuk olabilir :). 3 katlı büyük bir binası var alt katında Kritik Altyapılar Ulusal Test Yatağı Merkezi , Ford ,Toyota 2 adet bilgisayar labı ve çalışma masaları bulunmakta keşke. Ford, Toyota ve Kritik altyapılar ulusal test yatağı merkezinde öğrenciler staj- part-time çalışmalar yapabiliyorlar. her katın sol tarafında hocalara ait odalar mevcut. (

    Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım 2022sanalkampus.sakarya.edu.tr
    Sakarya Üniversitesi - TÜRKİYE
    https://sanalkampus.sakarya.edu.tr/tr.html

    kütp) sanal kampüs ile bölümü yakından da inceleyebilirsiniz.

    ikinci ve üçüncü kat derslikler mevcut dersliklerin öğrenci kapasiteleri derslere göre ayarlanmış denebilir taşma olmuyor. Ve bu katlarda asistan odaları yer alıyor. Binanın hemen yanında kafeterya mevcut. Bina içinde kahve su çay gibi ihtiyaçlar için otomatlar mevcut. kafeteryada nakit geçmiyor bu arada her şey kartla haberiniz olsun.


    Ders Programına Gelelim


    Sakarya'nın ders planı çok güncel bir aslında. Günümüz teknolojilerine yer veriyor olması çok güzel. Hepsini tek tek açıklayacağım.


    Öncelikle 1.sınıf





    Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım 2022

    ilk dönem bsm101 dersinde bilgisayar mühendisliğinin çıkış noktasından başlayıp bu alanla ilgili genel kültürün verildiği bir ders olarak söyleyebilirim. Onun dışında Matematik fizik lineer cebir gibi klasik dersler yer alıyor. Bu derslerden ben sadece lineer cebiri aldım. Zor mu derseniz ben çoğunu lisede görmüştüm (2010-2014 arası) eskiden bu dersler işlenirdi. tabi burada daha farklı şeyler de devreye giriyor onlarıda öğrenip geçmiştim zor değildi .


    Programlamaya giriş dersi C++ ile veriliyor. Temel Algoritma kurma yapısı gösterilip klasik temel işlemleri gösteriyorlar dosya işlemlerine kadar gidiyor orda da sona eriyor. 3 ödev 1 proje tarzı bir değerlendirmesi var. ayrı yeten lab dersi yok derste lab'da yapılıyor.


    Bsm 104 ise beni şaşırtan kısmı olmuştu. Çünkü güncel yapıda bir frontend teknolojisi seçilip bunun uygulaması yapılıyor. Ders bi hayli eğlenceli geçiyor çünkü uygulama doğrudan karşında oluyor sende yapıyorsun falan baya interaktif bir ders. Ben sevmiştim ama arkadaşlarla aramızda erkek adam frontend yazmaz muhabbeti olunca fazla üstüne düşmedim. Bu dersin de bir adet projesi oluyor. Blog yazıyorsunuz. Açık bir api kullanarak uyguluyorsunuz. Bir adet forum var forumun içindeki yerlere sınırlamadır kontroldür bunları yapıyorsunuz. slider vsvs bir blog sitesinde neler varsa onları yapıyorsunuz ve sitenizi canlı ortama alıyorsunuz. bunları yaparken bir anda yapmanızı istemedikleri için git kullanımı zorunlu oluyor. En az 10 commit farklı tarihlerde yapmanızı istiyorlar. Bu da aslında çok temel bir git bilgisine sahip olmanız anlamına geliyor. (sene olmuş 2022 bu git anne karnında yüklensin artık ya :).


    Olasılık ve istatistik bu da temel matematik derslerinden bu dersinde eski üniversitemde aldım bilgim yok.


    nesneye dayalı programlama : Eski üniversitemde aldım ama bilgim var. 2 ödev 1 projesi var . C#ta anlatılıyor burada . nesneye dayalı programlama temellerinden başlar sonuna genericlere kadar gidiyor. Dersi anlatan hocalardan bi tanesinin adını deitel'in bazı kitaplarının üzerinde görebilirsiniz. ben ilk gördüğümde bu isim ne tanıdık demiştim. Genel olarak ödevler arasu baya çok zaman olduğı için yetişmeme derdi olmaz ama son dakikaya bırakmayın siz yine de .


    Gelelim 2.sınıfa



    Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım 2022



    Sayısal analiz dersi eğlenceli ama alanla çok ilgisi olmayan gerçi optimizasyonlar falan var hoş ama çokta işime yaramadı şu ana kadar geçilebilecek bir ders ödevlerini yapmanız yeterli olacaktır.

    Veri Yapıları

    bu ders bölümde en çok öğrencinin kaldığı ders sanırsam dersi 4-5 farklı hoca veriyor. Dersin konuları ve ödevi sabit ama dersin dili hocaya kalmış gerçi C ya da C++ ile gösteriliyor. Temel veri yapıları konuları işlenir son haftalarda veri sıkıştırma algoritmalarına giriyorlar orada biraz zorlanmıştım. listeler ağaçlar kuyruklar falan bunlar zevkliydi uygulamaları da güzeldi . veri sıkıştırma algoritmaları azcık zorladı. Devam edeyim 2 adet ödevi olur dönemde bir tanesi listelerle ilgili bir ödev olur. diğeri ağaçlarla iligili olur genelde tabi bunlar değişebilir ödevi sonuçta hocalar kafasına göre veriyor.(Ünal Hoca baya kral anlatır bu arada )

    VeriTabanı Yönetim Sistemi

    Celal hoca bu dersi anlatır. 0'dan alır sonuna kadar gider veri tabanı nedirden alır yetkilendirmelere kadar gider . Buraya linki bırakayım. Bu ders için bir çok kişinin kullandığı bir yer zaten . basit basit güzel güzel ders notu aslında . 1 adet proje verir bu derste o proje de oldukça notu etkiler.

    Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım 2022
    Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım 2022github
    GitHub - celalceken/DatabaseManagementSystems: Database Management Systems
    https://github.com/celalceken/DatabaseManagementSystems


    Mantık ve Elektronik Devrelere geçelim. Ben burda almadım bu yüzden fazla bilgim yok. Ama zor dersler mi derseniz çok çok zor değiller .



    Diferansiyel denklemler:

    Bu kadar matematik dersiniz üzerinde diferansiye denklemlerle taçlandırmasak olmazdı zaten bu dersi de ben eski üniversitemde verdiğim için almadım ama zor bir ders arkadaşlar bu. Bu ders boğaziçiliden açıp 2 gün izledim öyle geçtim ben .


    Ayrık Matematik. Bu dersi de almadım ama bilgim var 1 tane projesi var. Temel ayrık matematik konuları var sayılar işlemler kümeler diye başlayıp pathlar falan devam ediyor. Sıkıcı ders ilk haftalar orta okulda gibi hissettiriyor.


    Mikroişlemciler:

    Murat hocanın dersi diyorum çünkü bu dersi aldığımda gün boyu murat hocayı karşımda görüyordum sabahtan akşama kadar yazın bu ders vardı :). Ders mikroişlemcilerin tarihinden başlıyor sonra 8085 mikroişlemcisine geçiliyor. 8051 ile devam ediliyor. 8051in hafıza yapısı adreslemesi komutları zamanlayacısı kesme yapısı bu şekilde bir içeriği vardı hatırlamadıklarım vardır yazarken üzerinden baya geçti dersi alalı . Bir ödevde proteus kullanarak bir devre tasarlıyorsunuz hocanın istediği şekilde diğer ödev de ise bellek organizasyonu yapıyorsunuz. Dersin sınavları ise genelde hocanın derste üzerinde durduğu şeylerden çıksa da çoğu arkadaş kalıyordu. Ben alıp zamanında çok sevip donanımsal dersten AA alamam derken AA aldığım ilk ders olmuştu mutlu olmuştu.



    Nesne Yönelimli Analiz ve Tasarım:

    Bu ders yine celal hocanın dersi Java dilinde uygulamalı olarak işlediği şeyleri gösteriyor. Yazılımsal modeller karşımıza çıkıyor genel olarak zor bir ders değil. Sınavları anlattığı şeylerden çıkıyor. 1 adet projesi var projesi de eğlenceli bir proje eğleyici mi neydi tam hatırlamıyorum onu yapıp anlatıyorsunuz. Asistanlar soru falan soruyor.Konuya çalışmadan dümdüz yazmayın sonra demoda patlarsınız düşük not almayın :)


    Programlama Dilleri:

    Dersin yürütücüsü Fadak. Araştırmacı bir hoca çokta iyi anlatıyor. 2 adet ödev veriyor ve 1 tanesinin çok benzerini zaten derste kendisi yapıyor. Ödevin bir tanesi atıyorum c++ dilini java ile analiz ediyorsun fonskiyonları falan buluyorsun. Ödevin öbürü ise genelde C dilinde oop benzetimi yapılıyor. ödevleri bu şekilde sınavları da anlattığı şeyler ama zor oluyor genelde sınavları. Derste hoca çok güzel anlatsa da üstüne titremek lazım.

    Bilgisayar Organizasyonu:

    Lojik dersinin bittiği yerden başlıyor. Bittiği yerden diyorum lojik dersinin yükünü haffiletmek için ardışıl devreleri buraya koymuşlar. Ordan başlıyor yani. REgister işlemleri Bilgisayarın hiyerarşik yapısı falan hep burada anlatılır.Mikro işlemci dersinde gördüğümüz bazı şeyleri bu derste te görüyoruz ben iki dersi de aynı anda aldığım için kafam biraz karıştı ordan çık buraya gir falan ama bu ders güzel bir dersti. Ali Hoca aşırı derece tatlı bir hoca . Derste bazen kimse konuşmadığında üzülüyordu aslında ders biraz daha interaktif olabilirdi.



    Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım 2022


    Gelelim 3.sınıfa bu dönem okulun zor dönemi ders sayısından da belli biraz daha yoğun bir dönem .


    işletim sistemleri

    Ben ahmet özmen'den aldım mükemmel bir hocaydı . Yaşayarak dersi anlatıyordu. Ders konu bakımından oldukça geniş uzun ve yorucu bir ders. 1 tane projesi oluyor her dönem . Bu projede benim dönemimde terminal yazmaktı. Başka dönemlerde başka projelerde olabilir. Keyifli ve yorucu bol bol bilgi yüklemesi yapılıp sınavlarında da bol bol bunları soran bir ders.


    Biçimsel diller

    Nejat hocaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam , öncelikle dersi türkiyede sanırsam karşınıza çıkacak en kibar insandan alabilirsiniz. 4.sınıf seçmeli dersin son gününde. son dersinde öncesinde hep kıymetli arkadaşlar derken o ders geldiğinde değerli meslektaşlarım diyerek hepimizi onore etmişti. Bu yüzden nejat hocayı ayrı bir seviyorum sevgili dekanımız. değerli tasarım hocam ve tabiki bu ders :)

    Şimdi arkadaşlar bu ders linki bıraktım buradan da izleyebilirsiniz. Ders gerçekten ve gerçekten karışık tek kelimeyle böyle. Bu dersi eski üniversitemde programlama dilleri ile bu ders bitişikti. o yüzden ağırdı şimdi ayrı ayrı olunca biraz daha içerikleri artıyor burda bu da azcık daha efor gerektiriyor. Burada attım dersleri de isteyen bakabilir ha düşük kalite slaytlardan anlattığı başka bir seri daha var ordan yüksek kalitede bakabilirsiniz.

    Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım 2022Bilgisayar Mühendisliğiyoutube
    Biçimsel Diller ve Soyut Makineler 1. Ders 1. Ders 18 Eylül 2 saat 02 2. Ders 25 Eylül 2 saat 25 3. Ders 02 Ekim 2 saat 18 4. Ders 9 Ekim 2 saat 23 5. Ders 16 Ekim 2 saat 24 6. Ders 23 Ekim 1 saat 57 7. Ders 30 Ekim 55 dk. 40 8. Ders 06 Kasım 2 saat 23 9. Ders 20 Kasım 2 Saat 12 10. Ders 27 Kasım 2 saat 34 11. Ders 4 Aralık 49 dk. 31 12. Ders 11 Aralık 1 saat 42 13. Ders 18 Aralık 33 dk. 56
    https://www.youtube.com/watch?v=YPmnXhkyrlk&list=PLDUOF2Be-kzmbFkYrxZ1NfXFCmv4Omorx


    Web programlama:


    .net mvc entity framework 0dan başlayıp bir mimari inşaa ediyorsunuz. Dönem sonunda görüdüğünüz her şeyi kullanarak bir mvc projesi yapmanız beklenmekte yapamayan kalır ona göre . Can hoca derste bazen eski günlerdeki php anılarını anlatır . Can hocaya çok selam olsun. DErs içeriğinde auth servislerine kadar giriyorlar baya detaylı son haftalarda mvc'den bağımsız api projesi olarakta gösteriyor.


    Nesnelerin interneti:

    Aşırı zevkli ders nodemcu alıp sürekli uygulama yapıyorsunuz. Su gibi akıp geçiyor. ledler falan en başta basit basit uygulamaları uzaaktan yak bırak falan başlıyor sonrasında dönem sonunda bir proje yapmanız bekleniyor. Bu projede uygulaması olacak web servislerini kullanacak falan bir tane iot projesi olacak. Örnek veriyorum dolap iç sıcaklığını ölçecek belli bir sıcaklık altına düşünce senin telefonuna sms atacak gibi. benim yaptığım buydu bu arada mobil uygulamadan da kontrol ediliyor. aşırı keyifli olunca herkes


    Veri İletişimi ve Bilgisayar Ağları

    Bu ders aslında verinin nasıl taşındığını falan derinden inceliyor. İbrahim hoca veriyor murat hoca ile birlikte. Ders ağır ama daha ağırı 2.dönem geliyor. o da bilgisayar Ağları . Veri iletişimde gördüğünüz şeylerin bilgisayar ağlarına entegrasyonu ile başlıyor.

    Arabağlantı cihazlarını öğreniyorsunuz . Wan ile ortama erişme , TCP/IP , VErilen ipleri alt ağlara bölmek(bunu doğru düzgün yapan gelsin networkçu olarak işe başlasın aga),yönlendiriciyi konfigure etmek,kurumsal bir ağ yapısını vmware ile modellemek şimdi en son dediğimin ödevi de geliyor. veri iletişimi bu derse bağlı değil ama veri iletişimi bu ders için baya bir önemli onu iyi kavrarsanız burda zorlanmazsınız. Bu dersin yürütücülerinin Kritik Alt yapılar Merkezinde çalıştığını da söyleyyim. Yani dersi yüksek notla başarışı şekilde geçerseniz. Buranın Staj sınavında bu tarz sorular gelince yapabilip seçilme şansınızı arttırabilirsiniz. Bence okulun en ağır dersi


    Algoritma analizi

    Matematik gibi ya bu ders seviyorum hesap kitap 4 işlem şeylerini. Q(n)ler n^2ler falan forları saymak zevkli başlıyor sonrasında da "Böl ve yönet", "dönüştür ve yönet", "Azalat ve Yönet", Dinamik Progrmlma, Greedy, yaklaşımlarının incelenmesi hedeflenmektedir. Arama, sıralama, Graf ve sınıflandırma algoritmalarının incelenmesi ve karşılaştırılması yapılıyor doğrudan sayfadan aldım bunları. ilk iki sene dersleri ne kadar kolaysa 3.sınıf dersleri o kadar zor oluyor onlara göre bu ders ise eğlenceli bir zorluk var çünkü hata yapmaya çok açık bir ders. Herkes bilir ki algoritma dersinde bol bol yanlış çözüm yapa yapa doğrusunu yaparsın :)


    Sistem Programlama

    bu dersin içeriğinide sizinle paylaşayım keyifli bir dersti. plank hocanın notlarından işleniyor. Sınavlarda haliyle buradaki yapılardan geliyor. Libfdr kütüphanesini hala hatırlıyorum. senenin sonunda threadler görülür ve biter. Sınavlarında da libfdt kütüphanesi olsun. assembly kodlama olsun sorarlar.


    yapay zeka :

    Bir adet proje ya da herhangi bir konu hakkında sunum yapıyorsunuz . son haftalar genelde sunum oluyor. konular hoca tarafından dağıtılıyor. gruplar halinde çalışıyorsunuz.



    7 ve 8. yarıdöneme gelelim arkadaşkar burada bitirme ve tasarım dışında seçmeli dersler var toplam 6 adet bu dersleri https://ebs.sakarya.edu.tr/Birim/IlgiAlani buradan seçebilirsiniz . Tüm dersler neredeyse dönemlerine açılıyor. yani 7. yarı dönem seçmelileri 7. dönemde 8.ler 8.yarı dönemde demek istedim .

    Siber Güvenlik alanında çalışmalara oldukça önem veriyorlar. Siber Güvenlikle baya iyi çalışmalar yapıyorlar. Ben alırken ne açıldıysa onu aldım. karışık olarak . seçmeli dersleri bi hayli fazla o açıdan sıkıntı yaşamazsınız.

    Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım 2022






    Dersler ile ilgili kısmı bitirdiğime inanıyorum atladığım varsa yazarsınız . Sırada gelelim hocaların öğrenciye tutumlarına.


    Ders aldığım hocalardan başlayacağım:


    Nilufer Hoca : Oldukça sakin anlatıyor. Tane tane anlatıyor. Optimizasyon ve Tıbbı istatistik ve Tıp Bilimine giriş dersini aldım. Zaten gördüğünüz gibi bir tanesi daha çok matematiksel bir ders. Nilufer hoca öğrencileri sever öğrencilerden onu sever. Daha önce sorun yaşayan birine denk gelmedim.

    Yüksel Hoca: Sayısal analiz ve Yazılım Mühendisliği dersini anlatıyor . O da oldukça sakin bir hoca. Derslerinde anlık quiz yapar doğru yapanlara esktra puan verir :)

    Cüneyt hoca: iot dersinin keyifli olması belki de kendisi sayesindedir. Biz belki de yeni gelince bizle farklı ilgilendi ne sorum olsa saat farketmeksizin mailden döndü. akşam 21 de yazsam 22de cevap verirdi falan.

    Cemil Hoca: Geçiş süresinde bize destek oldu . Yapay zeka dersinde sadece ortak olduk ama ders dediğim gibi genel olarak araştırma sunum şeklindeydi.

    İbrahim Hoca: Sert mizacı var ama kendisi öğrencileri bırakmayı sevmez sadece standartları var o standart altında öğrenci geçirmiyor.

    Nejat Hoca: Yukarıda yazdım zaten. Türkiyenin en kibar insanı bence kendisi. Öğrenciler içinde sevmeyen yoktur.

    Ümit Hoca: Mobil dersini veriyor. Arkadaşımın bitirme hocasıydı dönem boyunca ilgilendi. İlgili bir hoca benim dersime girmedi ama arkadaştan ötürü biliyorum.

    Ali Hoca: 1 dersime girdi sadece . O derste de güzel bir enerjimiz olmuştu yaz okulunda çok fazla öğrenci olmuyorduk derste 3-5 kişi bitirdik dersi . Bize bolca yardım etti derste.

    Fadak: Valla çok öğrenci bırakıyor diyorlar ama biz kalmadık. Dersini güzel anlatıyordu.

    iskefileyli:Sevdiğim hocalardan bir tanesi bir yaz boyunca sabah sesiyle uyandım :)

    Can hoca:Eğlenceli bir hoca prensipleri de var.Web teknolojileri konusunda baya bilgili ve veri yapılarında da güzel bir şekilde anlatıyor. BOl bol örnek yaparak anlatır dersini. Her şeye değinir. Canlı kod yazar. Genelde hatasız yazar. Ara sıra ufak hatalar yapıp düzeltir. Kardeşini bir ders getirmişti. Almanyada çalışıyordu. Okuldan mezun olduktan sonra okul eğitimi yeterli mi değil mi diye soranlara aslında cevabı vermişti.

    ahmet hoca: os ve sistem prog ile tanıdım kendisini vizyoner bir hoca geçen sene haksız yere linçlenmişti. hala okulda ama yazılım mühendisliği bölüm başkanı artık bilgisayarda derse girmiyor olabilir de emin değilim.


    Benim ders aldıklarım bu kadardı diğerleri hakkında da iyi şeyler duydum tek tek ama anlatamam sadece bi tanesini anlatabildim bunların dışında.



    Sosyal kulupler

    İEEE Bilgisayar Topluluğu ve Siber Güvenlik Topluluğu aktif olarak çalışıyor. Siber Güvenlik Kulubu türkiye çapında en aktif siber güvenlik kuluplerinden bir tanesi. Bu kulube üye olmak ilgisi olan öğrenciler için faydalı olabilir. İEEE ve Bilgisayar topluluğu da etkinlikler düzenliyor onlara da katılabilirsiniz.


    Bunlar dışında üniversite içerisinde bir çok farklı görüşten öğrenci mevcut sizinle aynı şeyleri ya da farklı şeyleri düşünen çokça kişi olabilir çünkü 66bin öğrenci o kampüsün içinde tabiki sevmediğimiz şeyleri de görebilirsiniz. Toplumun her kesiminden insanlar mevcut ama o eskisi şunu yaparsanız burayı yakarız yıkarız tayfası yok. o açıdan güzel. Rektör öğrencilerin seviyor öğrenciler için kampüsü güzelleştiriyor içinde çarşısı falan caddeleri var üniversitenin diyeceksiniz aması yok mu var malesef biliyorsunuz siz de onu o yüzden yazmıyorum :) Gece 12-1 de kampüste insanlar hala aktif olarak duruyor kimileri şarkı söylüyor kimileri top oynuyor. Ya yeniden bu sene sınava girdim yeniden bir bölüm mü yazsaaaaaaam len :) Bilgisayar bölümü de okul içinde en güzel yerlerden birinde sapancaya karşı ah ah özlendi az önce yukarıda link attım ya oraya girip bölümü seçip bir hasret giderdim şimdi :)


    Kütüphanesi yeni ve büyük masaların yanlarında genelde priz var ama masalar üzerinde priz yok. Yine de boş yer bulmakta final vize zamanları çok çok sorun yaşamazsınız. Ki bölüm binasının içinde de 1 katta bi sürü masa var ama bölüm 21de sanırsam kapanıyor sonra kütüphaneye geçmek zorunda kalabilirsiniz.


    Sakaryanın namını bilirsiniz işte serdivan biraz onlardan uzak serdivanda çünkü neredeyse tamamı öğrenci serdivanı öğrenciler yönetiyor adım başı bir mekan var . sapanca kısmına doğru giderseniz sapanca sahil mekanları falan var .



    Ben ve bir çok arkadaşım üniversiteye geldikten sonra keşke daha önce burayı yazsaymışız denecek kadar güzel bir üniversite. Çünkü buradayken gerçekten üniversitede olduğunuzu anlıyorsunuz 5-10bin kişilik apartman bozması yerlerdense tercih edilebilir. Ufak sorunları olan yerlerdense tercih edilir. Kalitesiz bir eğitimi yok, güncel bir müfredatı var genel derslerin yanında güncel şeyleri de eklemişler zaten her şeyi ekledim yukarıda gördünüz. Ha şöyle bir durum var. Burda üzerine düşerseniz çok iyi yerlere çok rahat şekilde gelirsiniz. Üstüne düşmezseniz bu nerde olursanız olun zor. Bazı yerlerde üstüne düşseniz de mezun olamayabilrisiiz bu da ayrı bir günün hikayesi olsun.








  • Sanal Kampüs ile gezdim kampüsü gerçekten güzel

  • Mükemmel bir çalışma olmuş, emek kokuyor. Bunu hem GTÜ de okuyan ve bezmiş arkadaşlar hem de GTÜ seçeyim çok iyi okulmuş diyip ilerde Sakarya’ya geçmesi muhtemel arkadaşlar iyice okuyun iyiiceee okuyun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lustral26 L kullanıcısına yanıt
    Öyle de demeyelim ya bana kalsa kimse yer değiştirmeden keşke bitirse . Ben burada bölümü kısaca tanıtmak istedim ama biraz uzun oldu :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bölüm hazırlık okuyanlar için %30 ingilizce okumayanlar için Türkçe olarak var . Yazılım mühendisliği bölümü ise %100 ingilizce arkadaşlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mezun olduktan sonra yurt dışına çıkma oranı diğer ünilere göre nasıl?
    Sizce %100 ingilizce okumamanın bir eksiğini hissedermiyim ?
    Tabii bunlar kişinin kendisiylede alakalı sizin gördükleriniz nelerdir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tari1907 T kullanıcısına yanıt

    Diğer üniversitelerde oran nasıl ki ? Boğaziçinde bilkentte yüksek mesela o kadar yüksek değil. Ama bir arkadaşım isveç'e iş yapıyor ankaradan kendi çevremde. Yani bu biraz insanın dil bilmesiyle alakalı durum yurt dışı olayı.


    %30 okursun istersen hazırlık sınavına girip geçersen sınavı %30'a çevriliyor. Diyelim girdin sınavı geçemedin hazırlık okursun sınavı geçtin yine%30'a dönüyor. Bu konuda başka yerler de de yazdım ama burda da yazayım. En iyi öğrenme ana dilde olur bunun kimse sanırsam aksini iddia edemez.


    Benim gördüklerim şunlar burda öğrenciler 2 tip oluyor. Bi kısmı bu dediklerini yapıyor yurt dışı olmasa da türkiyede yapıyor ve yaparken de iyi kazanıyorlar. Diğeri yapamıyor. Dün daha bir arkadaşım borsa istanbuldan (baya sektörün üzerinde maaş veriyorlar) öğrenci haliye +25binlik teklif aldı. Bu öznel bir örnektir ama geneli yansıtmaz. 6 ay iş arayan da oldu gerçi aradığı iyi oldu . Şu an o da çok güzel kazanıyor.


    Türkçe eğitim öcü değildir korkutmasın gözünü bu kadar. Senelerce insanlar türkçe eğitim alıyor ilkokuldan liseye bu insanlar değil mi ilk 1000'e 100'e girenler :)


    Saü'nün kötü bir eğitimi yok bu arada. Kaliteli bir eğitimi var. Sadece sakarya'da olması sorun bence :)





  • Saü Sakarya bilgisayar Ceng yazacaklar için günceldir. detaylı bilgi isteyen pm'den sorabilirler. geçiş yapmak isteyenler de sorabilirler

  • Sakarya ve Kocaeli kıyaslanır hep. Ne dersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bartez01 B kullanıcısına yanıt
    Biz gebzeden geçerken ikiside vardı geçiş yapacağımız yerlerde sakaryaya geçtik. 10larca kişi geçtik.

    Kocaelinde okumadım ama kocaelinin ders müfredatı bana daha kötü geliyor. Dersleri 1-2 diye hep ayırmışlar bu birazcık kötü geldi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhabalar ben de sakarya ve çukurova arasında kaldım sakaryanın türkçe olması dezavantaj ama sanayi bölgesine yakın olması avantaj sizce neden sakarya bir de2. öğretim sakaryada okunur mu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe İnce -- 1 Ağustos 2023; 2:7:59 >
  • Efe İnce E kullanıcısına yanıt
    2.öğretim bildiğin gibi paralı dersler genelde 3ten sonra başlar ortak derslerin de olabilir bu arada. Hocayla anlaşıp 1.öğretim saatinde derse girmek istediğini söylersin . Boşsa girersin(bu arada gelmeyen de çok oluyor girersin her türlü)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • WalterWhite3480 W kullanıcısına yanıt

    Merhaba ben yks'22 ye girmiştim bı sene ingilizce hazırlık okudum ceng 1 e geçtim myp ile sakaryaya geçmek istiyorum ama puanım 2. Öğretime yetiyor . 2. Öğretime başka kurumdan geçiş yapılabiliyor mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selennce S kullanıcısına yanıt
    Ek madde 1 kapsamında her bölüme puanın yetsin geçebilirsin(yerleştiğin seneki puana göre)
    EK MADDE 1 başvuruları 1-15 ağustos arası unutma

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yurt imkanları nasıl? Önereceğiniz özel yurt var mı?
    Kocaeli ile Sakarya arasında hangisi daha mantıklıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesaopp -- 22 Ağustos 2023; 13:32:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WalterWhite3480 W kullanıcısına yanıt

    Yazılım bilgim pek yok okula başlayınca zorlanır mıyım yeni başlayacaklara öneriniz var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selennce S kullanıcısına yanıt
    Bi çok kişinin başlangıçta bilgisi olmuyor zaten. Sorun olmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • WalterWhite3480 W kullanıcısına yanıt

    Dgs ile geçiş yapmayı düşünüyorum. Ikinci öğretim dahi yazdım. Web alanında birkaç bir şey biliyorum acaba staj veya part time gibi imkanları var mı kolay mı bulmak vb?

  • halodi H kullanıcısına yanıt
    Staj imkanı var ama stajlar daha çok size kalmış oluyor. Stajı nerde olursa olsun öğrenci kendi çabasıyla buluyor. Staj bulmak iş bulmaktan daha zor. Bu her yerde böyle.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.