Bildirim
Bilgisayarlı Tomografi Kesiti Sağ Sol

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dikkatli bakarsan arkada omurilik var, yani yuvarlak cemgerli tarag sag tarag
dostum onu goruyorum soyle anlatıyım misal vucudum ortadan ikiye ayrıldı. bir kafamın oldugu parça var bir bacakların. 'kesit' olarak kafamın oldugu parcaya bakarsak attıgım ss de yesil kısım benim solum olur. bacakların oldugu parcaya bakarsak yesıl kısım benım sagım olur.quote:
Orijinalden alıntı: .koter.
dikkatli bakarsan arkada omurilik var, yani yuvarlak cemgerli tarag sag tarag
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekir YENİKARAMURAT -- 22 Ağustos 2019; 18:42:17 >
Fotoğraftaki üstte parlak organ karaciğer karaciğer sağ tarafa doğru bulunduğu için işaretli alan sol taraf oluyor -
Tomografide hava dolu alanlar siyah görünür (dansite ayarı değiştiripmediyse) Siyah alanların tümü akcigerlerdir sol akciğer kalbin kapladigi alandan ötürü daha kücüktür bu nedenle ön taraftaki beyaz alan kalptir ve içinden bulunan alan sol akcigerdir. Dolayisiyla yeşil çemberde bulunan yer vucudun sağ tarafına tekabül eder.
-
Sol tarafınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzzmaan -- 22 Ağustos 2019; 19:29:18 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Orası sol taraf, tomografide hastaya ayak ucundan bakılır. Alttan bakıyor yani. Alttan bakan bir gözün sag tarafta gördüğü sey senin solundadir.
Ve evet karaciger yorumun doğru, karaciger sağa, kalp sola meyillidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7EF2AED6 -- 22 Ağustos 2019; 19:40:57 >
ekrana bakarken sol gördüğünüz kısım sağ, sağ gördüğünüz kısım soldu. Radyolojik incelemerde görüntü yönü genelde ters taraftadır.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X