Şimdi Ara

Bilgisayarlı Tomografi Kesiti Sağ Sol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangi taraf benim sağım hangi taraf benim solum oluyor? tıpta karşıdan bakıştaki sag sol kullanılıyor sanırım oyle cevaplamazsanız sevinirim. Kesite alttan mı bakılıyor üstten mi bilmediğim için sağ solu anlayamadım. Benim sağım ne taraf burada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• dikkatli bakarsan arkada omurilik var, yani yuvarlak cemgerli tarag sag tarag

• quote:

Orijinalden alıntı: .koter.

dikkatli bakarsan arkada omurilik var, yani yuvarlak cemgerli tarag sag tarag
    dostum onu goruyorum soyle anlatıyım misal vucudum ortadan ikiye ayrıldı. bir kafamın oldugu parça var bir bacakların. 'kesit' olarak kafamın oldugu parcaya bakarsak attıgım ss de yesil kısım benim solum olur. bacakların oldugu parcaya bakarsak yesıl kısım benım sagım olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekir YENİKARAMURAT -- 22 Ağustos 2019; 18:42:17 >
  • Fotoğraftaki üstte parlak organ karaciğer karaciğer sağ tarafa doğru bulunduğu için işaretli alan sol taraf oluyor
  • Tomografide hava dolu alanlar siyah görünür (dansite ayarı değiştiripmediyse) Siyah alanların tümü akcigerlerdir sol akciğer kalbin kapladigi alandan ötürü daha kücüktür bu nedenle ön taraftaki beyaz alan kalptir ve içinden bulunan alan sol akcigerdir. Dolayisiyla yeşil çemberde bulunan yer vucudun sağ tarafına tekabül eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: firatkrky

Tomografide hava dolu alanlar siyah görünür (dansite ayarı değiştiripmediyse) Siyah alanların tümü akcigerlerdir sol akciğer kalbin kapladigi alandan ötürü daha kücüktür bu nedenle ön taraftaki beyaz alan kalptir ve içinden bulunan alan sol akcigerdir. Dolayisiyla yeşil çemberde bulunan yer vucudun sağ tarafına tekabül eder.
    hocam su ilk ssde kalp sola dogru ikinci ssde karacıger( bu karacıgerse eger) saga dogru yonelmıs gıbı yani yeşil kısım benim solum gibi sanki ?
    Bilgisayarlı Tomografi Kesiti Sağ Solm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekir YENİKARAMURAT -- 22 Ağustos 2019; 19:14:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sol tarafınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzzmaan -- 22 Ağustos 2019; 19:29:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Orası sol taraf, tomografide hastaya ayak ucundan bakılır. Alttan bakıyor yani. Alttan bakan bir gözün sag tarafta gördüğü sey senin solundadir.

Ve evet karaciger yorumun doğru, karaciger sağa, kalp sola meyillidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7EF2AED6 -- 22 Ağustos 2019; 19:40:57 >
  • ekrana bakarken sol gördüğünüz kısım sağ, sağ gördüğünüz kısım soldu. Radyolojik incelemerde görüntü yönü genelde ters taraftadır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.