Şimdi Ara

Bilgisayarlarım sürekli bozuluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangi tür bilgisayar alsam(pc/laptop) bir süre sonra mutlaka fanları veya ekran kartı bozuluyor.

En çok karşılaştığım problem ekran kartının fanının bozulması/kirlenmesi.Temizlerken mi bir hata yapıyorum veya eksik mi temizliyorum anlamadım.Hadi masaüstü neyse de laptopun ekran kartını nasıl temizlemek gerekir bilmiyorum.

Çekindiğim için de garantiye yolluyorum.Var mı öneriniz?

-Ayrıca şarj kullanımı nasıl olmalı? Sürekli şarjdayken mi oynayayım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

fanları nasıl temizliyorsun bilmiyorum ama ben senelerdir sanayi tipi kompresör ile temizlerim,bir sorun oluşmadı,haa hava bastığında fanların dönmemesi lazım,fanlar dönerse statik elektrik oluşturur ve anakarta zarar verir.
    kompresör yoksa da ince uçlu bir fırça ve fön makinesinin soğuk kademesi varsa da iş görür(ama fanlar dönmeyecek burayı unutma)

laptop'u sürekli evde kullanıyorsan bataryasını çıkart,sürekli prize bağlı çalışsın.ama bataryanın da ölmemesi için 2 haftada bir doldur/boşalt yapmak fayda sağlar.

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • odanı tozdan arındır önce

Orijinalden alıntı: rasputin in alive

Laptop or PC ?
    Laptop

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

fanlar kirlenebilir bu normal bir şey,öncelikle pc'yi kullandığınız mekan temiz olmalıtozlu bir ortamda daha çabuk kirleniyor doğal olarak.

fanları nasıl temizliyorsun bilmiyorum ama ben senelerdir sanayi tipi kompresör ile temizlerim,bir sorun oluşmadı,haa hava bastığında fanların dönmemesi lazım,fanlar dönerse statik elektrik oluşturur ve anakarta zarar verir.
    kompresör yoksa da ince uçlu bir fırça ve fön makinesinin soğuk kademesi varsa da iş görür(ama fanlar dönmeyecek burayı unutma)

laptop'u sürekli evde kullanıyorsan bataryasını çıkart,sürekli prize bağlı çalışsın.ama bataryanın da ölmemesi için 2 haftada bir doldur/boşalt yapmak fayda sağlar.
    Hocam laptop kullanıyorum.Mesela ne periyotlarla temizlemem lazım? İçini açıp nasıl temizleyebilirim? Bir kere falan süpürge denedim ama en düşük modda yani fanlara zarar verecek şekilde yapmadım.

• hocanın birine okutun. Dua her sorunu çözer.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.