Şimdi Ara

Bilgisayarınızı Gece Açık Bırakıyormusunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bilgisayarınızı gece acık bırakıyormusunuz.Herhangi bir yangın vss. gibi tehlike yaratır mı?Kasamda 350 watt asus power supply var.Buna ek olarak 650 voltamper tunçmatik güç kaynağım var.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Benim makina yaklaşık 5yıllık.Ve aldığımdan beri fan temizliği bile yapmadım.Hemen hemen kasa her gece açık kalıyor.Arada 2-3gün açık kaldığı bile oluyor.Ama genelde 1gün geçtikten sonra 1saat falan kapatıp tekrar açıyorum.Bu zamana kadar hiç bir problem yaşamadım.Seninde yaşayacağını sanmam
  • ben bırakıyorum bazı zamanlar oyun oynadıgım günlerde her zaman acık bırakmak iyi degil ama arada nefes aldırmak lazım pc e :)
  • makinanın açık kalmasından dolayı çok birşey olmaz hele dediğin olmaz. ama hayvanıda arada dinlendirmek lazım dimi!... yoksa güçten düşer. demek istediğimi anlamışsındır...
  • 2 ay yaz tatiline gittim. 2 ay sora geldiğimde torrente bıraktıpım şeylerin % 96 lara geldiğini gördüm Bana bişiy olmadıysa sana bişey olmaz.Üstelik böyle bir başlık vardı forumda.Benden daha deliler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 2 Haziran 2008; 23:33:09 >
  • Yeğenimin çalıştığı şirkette 6aydan fazla açık olan server bilgisayarlar var.. 1-2gün değil , 6 ay..
  • Elektriğe yüzde 15 zam geliyor. O yüzden gündüzleri bile açmak lüks olacak :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: EneRGy.

Elektriğe yüzde 15 zam geliyor. O yüzden gündüzleri bile açmak lüks olacak :)

Forumdaki başlığı bulabilen varsa buraya yazabilirlermi?
  • Ben de çok açık bırakıyorum...
    Kimi zaman disk birleştiriyor, kimi zaman virüs taraması yapıyor, çoğu zaman dosya indiriyor bazen ben uyuya kalıyorum vs... ama genel olarak baktığında haftada 5 gece açık kalıyor nerdeyse...

Zaten 2-3 günde bir anca kapatıyorum...

Arkadaşlar bilgisayar parçalarının ömrünü kısaltan en önemli şeylerden biri bir ısınıp bir soğumasıdır... o genleşme ve büzülmeler en büyük ömür kayıplarını tetikler...14 15 senedir bilgisayarlarla içiçeyim ve şahsi düşüncem bilgisayarı zart zurt kapatıp açmanın kesinlikle ömrünü kısattığı yönünde...
    misal tuvalete mi gidiyorsunuz kapatmayın açık kalsın, bi 15 20 dk bakkala mı gitmeniz gerek, açık kalsın... alt kata iniip 1-2 saat muhabbet mi edeceksiniz, açık bırakın...

yani bunu akşamları sakın kapatmayın manasında demiyorum tabii, yanlış anlaşılmasın 24saate bir kapatmak sık sayılmaz, ben kopnu açılınca genel bir fikir vermek için söyledim...

soruya dönersek normal sartlarda bilgisayarı açık bırakmak hiçbir hasara sebep olmaz. ancak doktorlar insan sağlığı ve rahatı açısından uyurken tüm elektronik eşyaların bırakın çalışmayı, fişten bile çekilmesini öneriyor... (takana artık:) ) Eğer bilgisayar yattığınız odadaysa ve fan sesi rahatsız etmeyecek düzeyse donanımsal olarak bir sorun olmayacağını rahatlıkla söleyebilirim.

• quote:

Zamanında monitoru kapatın,kasa fazla elektirk yemez dendi ama ne kadar doğru?
  • Ayda bir toz vs bakım yaparsan, bir sorun olmaz ama sen ne kadar önlemini alsanda olacağı varsa olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: AttilaTheHun

quote:

Benin kafamı karıştırdı... Monitörler 100-150 watt, kasalar ise normal bir power supply ise 300 watt.. Doğru mudur?
  • Elektrik kesilmediği sürece 365/24 saat gün açık.elektrik kesilsede güç kaynağı otomatik kapatıyor.Bios tan S1+S3 güç tasarruf modunu ve kullandığın işlemciye göre işlemci hız düşürme özelliğini açarsan bilgisayarı kullanmadığın zaman tüketeceğin enerji mininum olur.Tabii bilgisayarında kullancağın parçaların hata vermeden önceki Ortalama ömürlerinide dikkate alman lazım (Hareketli parçalar (Fanlar,Harddisk gibi) Doğru parçaları kullandıktan sonra hiçbir sorun olmaz.
  • arkadaşlar eletrik işinden kormanıza çok da luzum yok...

P4 775 3.2LGA HT bir ay boyunca hiç kapanmadığında faturaya 20lira gibi bir yansıması var...

kısacası monitörü kapattıktan sonra cep yakacak bir durum olmaz ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: asiboldon

quote:

quote:

Benin kafamı karıştırdı... Monitörler 100-150 watt, kasalar ise normal bir power supply ise 300 watt.. Doğru mudur?

Tecrübeli bir abimizden cvp bekliyoruz

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: asiboldon

quote:

quote:

Tecrübeli bir abimizden cvp bekliyoruz

monitörlerin yenileme hızı/türü vs. vs. bissirü farklı etken var ama aşşa yukarı aynı elektrigi harcar

• Anlaşıldı bilgisayarcı geçinenlerin en masum sözlerine bile inamamak gerek. Teşekkürler
  • Benim pc herzaman açık. Monitör olarak 22" lcd var. Kasa da 300wattlık bir psu var. Elektrik faturası hiç şaşmaz her ay 45 gelir. Bide no frost buz dolabı var bosch o çok yakıyor

Avantajları dez avantajları nedir pc açık bırakmanın?

- Sınırsız net varsa download listenizi doldurursunuz yatarsınız sabah bi kalkarsnız listedekelir beklemeden inmiştir.

- Sürekli açık bir pc işi kolaylaştırır, beklemezsiniz açılmasını. Gider oturursunuz pc ye internet cafedeymiş gibi.

- Bilgisayar parçaları dah adoğrusu elektornik cihazlar aç kapa bozulur zamanla. Yani sık sık kullanılan bir cihaz bence kapatılmamalı. Pc yi işiniz bitti kapattınız, 15 dk sorna bişey geldi aklınıza tekrar açtınız tekrar kapattınız tekrar açtınız. Bu olay tüm parçalara zarar verir. Monitörlerinizi bile sık sk kapatmayın. Uyku modunda kalsın. Uzun süre kullanmıyacaksınız 4 - 5 saat ya da daha fazlası gibi ozaman güç düğmesinden kapatın.

- Pc açık bıakmanın elektrik faturası ve sürekli dönen fanların zamanla aşınıp balans ayarının bozulup ses çıakrtmasından başka dez avantajı yoktur. En çabuk fanlar aşınır özellikle ucuz fanlar kaliteli fanlar daha uzun süre dayanır.

- Diğer bir dez avantaj ise HDD ömrü. HDD de sürekli çalışacağından zamanla arıza çıakrtabilir. Ama kesin birşey demek yanlış olur. Çünkü ben yeni aldığım WD 250 Gb HDD mi 1,5 senedir kullanıyorum e PC sadece toplam 2-3 ay kapalı kalmıştır, diğer tüm günler çalıştı sürekli download edip kayıt yaptı ve çok şükür hiç bir sorunu yok. HDD de ses bile yok halen.

- Yangın tehlikesi ise çok düşük bir ihitmal. İşlemcin overcloklu değilse, çok yoğun programlar açık bırakıp işlemciyi ve güç kaynağını yormuyorsan hiç bi sorun olmaz, diyelim yordun pc yi aşırı ısındı hemen kendini kapatır zaten biosdan sıcaklık ayarı aktif ise kendini önleme alır pc. Bendeki dandik güç kaynağı bile çok ısındığında reset atıyordu ya da kapatıyordu pc yi.

- Son olarak, PSU varsa, hattınız topraklıysa korkmanıza gerek yok. PSU gerilim dalgalanmalarını önler. Kısa devre gibi sakat bir durumda da evin sigortaları vardır zaten hemen atar elektirği keser ve yangın ihtimalini en az seviyeye indirir.

Şunu demektende geçemiyeceğim. Eğer 3-4 gün evde olmayacaksınız kapatmanızı tavsiye ederim elbette. Ne olacağı hiç belli olmaz.

kolay gelsin

• 17 Şubat 2007- 21 Şubat 2008 arası askerde kullandığım bilgisayarı hiç kapatmadım

Evde dizüstü bilgisayarım var, her gece açık duruyor..

Sıkıntı olacağını zannetmiyorum..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.