|
Bilgisayarınızın Windows 7 Şifresini Unuttunuz mu?
Windows 7 şifrenizi unutmak can sıkıcı olsa da kurtarmanız mümkündür. İşte adım adım izleyebileceğiniz adımlar:
- Yerel Yönetici Hesabını Kullanma: Bilgisayarınızda yerel bir yönetici hesabınız varsa, onu kullanarak şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Yönetici hesabına kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın.
- Şifre Sıfırlama Diski Oluşturma: Şifre unuttuğunuzda kullanmak üzere daha önce bir şifre sıfırlama diski oluşturduysanız, diski kullanarak şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Diski takın ve istemleri izleyin.
- Komut İstemi'ni Kullanma: Bilgisayarınızı Güvenli Modda başlatın. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve şu komutu girin: "net user username new_password". "username" yerine kullanıcı adınızı ve "new_password" yerine yeni şifrenizi yazın.
- Üçüncü Taraf Yazılım Kullanma: Ophcrack ve PCUnlocker gibi üçüncü taraf yazılımlar, Windows 7 şifrelerini sıfırlamanıza yardımcı olabilir. Bu yazılımları kullanmadan önce riskleri anladığınızdan emin olun.
- Microsoft'tan Yardım Alma: Hiçbir seçenek çalışmazsa, Microsoft'un Destek sayfasını ziyaret ederek yardım alabilirsiniz. Hesabınızın kurtarılmasına yardımcı olacak adımlar sağlayabilirler.
Şifrenizi kurtardıktan sonra, gelecekteki erişim sorunlarını önlemek için güvenli ve hatırlaması kolay bir şifre ayarladığınızdan emin olun.