Herkese iyi günler. Bilgisayarımda bir problem var ama problem nerede çözemiyorum. Elimde Lenovo Legion y520 laptop var. Son zamanlarda (sürekli değil bazen oluyor) ani yavaşlamalar yaşıyorum. Birden hiçbir uygulama açık değilken fare çok yavaş hareket etmeye başlıyor, kendiliğinden fan hızlanıyor, Wifi bağlantısı kopuyor ve Wifi otomatik olarak kapanıyor daha sonra elle açmaya çalışıyorum açılmıyor. Hiçbir program açık değilken pc yi kapatmaya çalışıyorum kapanması bile 3-4 dk sürüyor. Valorant oynuyorum oyunu çok geç açıyor ve oyunda 'İstemci Düşük Fps' yazıyor. Tüm bunlara bakıldığında sorun ne olabilir acaba. Virüs mü var, ekran kartı mı zarar gördü... Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
Bilgisayarımın neresinde problem var?

-
-
Yüksek ihtimalle sağlam bir virüs girmiş PC ye kafasına göre takılıyor diye düşünüyorum başka bişey aklıma gelmiyor şimdilik hocam sağlam bir antivirüs programı ile çözülebilir görüşendeyim en kötü formatı bas geç hocam dert etme
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün Kaspersky virüs programıyla taradım pc yi herhangi bir virüs bulamadı. Bilgisayar işlerine de çok hakim değilim ama eğer virüs olsa program bunu bulamaz mıydı? yoksa bu tarz programların virüsü görememe ihtimali var mıdır ?
-
Format at geçer
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
temiz bi format at da geçmezse donanımı konuşuruz.
-
Vrüsle filan alakası yok, bu sorunun çeşitli nedenleri var, donanım kaynaklıda olabilir. Tespiti çok zor durumlardan biri.
Bu sorunla tekrar karşılaştığınızda, vakit kaybetmeden doğrudan olay görüntüleyicisinden raporlara bakın.
(Bu kısmı gereksiz bilgi vermemek için sildim)
Wifi modülünüzde arıza ve/veya sürücü uyum sorunları olabilir.
1.Tavsiyem,
Wifi sürücünüzü,hatta mümkün olan tüm sürücülerinizi üreticinin kendi sitesinden indirip yükleyin. Shutup10 gibi bir program ile windowsun otomatik sürücü güncellemelerini kapatın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 13 Mart 2023; 14:45:50 >
everest veya aida programı ile sıcaklık değerlerini gözlemleyin...
içinde bir test bölümü var tam yükte sıcaklık değerlerini gözlemleyin...
işlemci sıcaklığı veya donanımları kontrol eden çipsetin sıcaklığı sorunu olabilir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 13 Mart 2023; 16:29:22 > -
Büyük ihtimalle soğutmada bir problem çıktı. Genelde yeterince soğutma performansı olmadığında işlemci aniden çalışma frekansını düşürür ve yaşadıklarınız meydana gelir. Ama yazılım tarafında da bu işlemci düşüşlerine yol açan sorunlar olabiliyor. Sounlu bir Windows güncellemesi başta günelleme alan diğer programlar da sıkıntı çıkartıyor olabilir. Ama fanın hızlanmasından soğutmada bir problem olması daha olası.
-
Merhaba;
Lenovo support sitesinde ürününüzün sayfasına gidin (Dedect Product) Lenovo Service Bridge uygulamasını yüklemenizi isteyecek indirip kurun. Daha sonra sahip olduğunuz notebook' un bilgilerini listeleyecek (seri no, garanti, machine info vb.)
Önce Driver and Software den sisteminizi güncelleyin daha sonra Troubleshoot & Diagnose ile donanım taraması yapın; sorunlarınız devam ederse işletim sistemi bazlı sorunlara odaklanmak gerekir.
Kolay gelsin.
-
İşlemci anlık olarak frekans düşürüyor olabilir? Geçen benim de başıma geldi overclock yapmıştım sanırım voltaj az geldi sürekli işlemci hızı düşüp geri yükseliyordu oyunlar da sürekli takılma kasma oluyordu bios'dan 1-2 kademe hızı ve voltajı düşürdüm kendine geldi makina. Sizin de böyle bir sorun olabilir ısınma kaynaklı. Bir bakın derim. Sistemi de ADW Cleaner ve emsisoft emergency kit ile taratın. Kaspersky vs hikaye.
-
Sıcaklıkla alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum. Daha pc yi açar açmaz da yaşıyorum bu problemi. 30 sn içinde sıcaklık değerleri artar mı ki ?
-
Merhaba. Dediğiniz gibi Lenovo Support sayfasına gidip Driver and Software den güncelleme taraması yaptım. 1 kritik güncelleme bulundu ancak güncellemeyi yapmaya çalıştığımda '1 sürücü güncellemesi başarısız oldu' ibaresiyle karşılaştım. Güncellemeyi yapamama nedenim ne olabilir acaba ?
-
Merhaba.
2. ihtimal daha muhtemel gözüküyor. Çünkü daha pc yi yeni açtığımda, yani ısınmasını gerektirecek kadar bir süre geçmediğinde, dahi bu problemi yaşıyorum. Eğer sorun dediğiniz gibi yazılımsal bir sorun ise ne yapmam gerekir. Format tek çare midir?
-
Merhaba;
Hangi kritik güncelleme başarısız oldu? Varsa ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz?
Kolay gelsin.
-
Merhaba, format atın lenovanın sitesinden doğru ve en güncel sürücüleri indirin. Sorun düzelmezse donanımsal bir sıkıntı vardır. İşin içine donanım girerse en akla yatkın olan, soğutma güç ve io portlarla ilgili olanlardır.
Benzer içerikler
- ekran parlaklığı değişmiyor
- disk hataları onarılıyor tamamlanması bir saatten fazla sürebilir çözüm
- instagram linkleri uygulamada açılmıyor
- monster statik elektrik boşaltma
- kablosuz kulaklık kutusu kayboldu nasıl şarj edilir
- windows 10 ekran görüntüsü alma
- bilgisayar hızlandırma
- bin dosyası açma
- bilgisayar internete bağlanmıyor
- ssd hız testi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X