Şimdi Ara

wireless sürekli kopuyor! laptopta mı sorun var acaba??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
29.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben hp nx 8220 laptop kullanıyorum. ev ve işte wireless kullanıyorum ama wireless süreklü kesiliyor en fazla 5 dakika devam ediyor sonra kesiliyor ve sınırlı bağlantı diyor. sizce bunun nedeni ve çözümü nedir? çok kötü bir durum, lütfen yardım edin

• Öncelikle durumun laptopunuzla bir alakası yok. Yinede laptop tan şüpheleniyorsanız mümkünse bir usb adapter ile yada başka bir laptop ile deneyin. Sorununuza gelince, Tamemen kullandığınız modemle ilgili yada ortam ile ilgili olabilir. Bulunduğunuz bölgede radyo dalgalarıyla haberleşen başka bir cihaz varsa olabilir, firmware güncellemesi yapmanız gerekiyor olabilir. Elektrik dalgalanmaları yüzünden olabilir. Modeminizin markasını modelini söylerseniz bu konuda daha detaylı bir bilgi verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 18 Mart 2007; 1:59:28 >
  • benimde ayni sorunum var surekli kopuyor az oncede koptu 2saate yakin baglanamadim

vede soyle bi sorun daha var butun isiklar yesil yanmasina ragmen nete genede baglanmiyo
  • sorunun laptoptan kaynaklandığına eminim çünkü sadece evde ve işte değil başka yerlerde de aynı sorun oluyor. ayrıca ethernetten bağlanınca hiçbitr sorun yok. herşey yolunda. modemin markası airtess tam modelini bilmiyorum şu çift antenli olanlardan adsl2 uyumlu, 4 port lu falan işte. evde ve işte telsiz telefon var. ilk başta bunlardan kaynaklanıyordur diye düşündüm bende. ama her ikisini de devreden çıkardım yani elektirikten çektim aletleri ama faydası olmadı. birde ağ kimlik doğrulaması: açık, paylaşılan, wpa, wpa-ksk dan hangisi olmalı. ben bi ara oynamıştım bunlarla acaba bundan mı kaynaklanıyor? şuan wpa seçili. doğrusu hangisi olmalı. birde veri şifreleme var: tkip ve aes bunlardan hangisi seçili olmalı laptoptaki wireless ayarlarında.
    My System :Dell Inspiron 1520 NoteBooK -C2 Duo T7500 2.2Ghz - 2GB DDR2- 250GB- Geforce 8600 GT 256 MB- 2 .0 Kamera
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Advanced Firewall Filtering Enabled
    Intrusion Detection Enabled olursa internete bağlanamıyorum sebebi ne olabilir.

http://i19.tinypic.com/2vc97rr.jpg
  • Scudman kardeş senle aynı sorunları ben de yaşıyordum. Evde modeme 3-4 mt uzaklıktayım. Lep top 5-10 dk da gidip geliyor bir de online oyunlardan hiç bir zevk alamıyordum, paso kopuyordu. Sorunu çözdüm.

Sorunun kaynağı wireless kartının güncellemesiymiş. Biraz önce intelin sitesinden kendi kartımın güncellemesini indirdim ve sonuç harika gerçekten.

Ne kopma oluyor ne bağlantı sorunu.
  • arkadaşım hp nx6400 modelinde aynen senin dediğin gibi bir problem vardı hp ye gönderildi ve 1 ay bekledikten sonra yenisi geldi ve problemsiz çalışıyor şu an her ayarın dogru oldugundan eminsen geriye laptopın kendisi kalıyor.
  • arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.
    @loop, kardeş çok sağol. kartı güncelledim eve gidince hemen denicem.
  • daha da kötü oldu. önceden 5 dakika da bir kopuyordu bağlantı artık bir dakika bile sürmüyor laptopta sorun var sanırım. ama servise gönderemicem çünkü iş için kullanıyorum ve sürekli pc gerekiyor. pc de wireless var ama kullanamıyorum. çok berbat bişey ya...
    Çalışan sisteme dokunmayın.Bir program açılmıyorsa,bilgisayar hata veriyorsa,kapatıp yeniden başlatın,programı kaldırın,tekrar kurun. Kablolarını kontrol edin , çıkarıp tekrar takın .Yine de sorun çözülmüyorsa,bir bilgisayarcıya gösterin.Eğer bütçeniz yeni bir bilgisayar almaya uygunsa ,önce sorunla ilgili internette araştırın,daha sonra da bilgisayara girişin.Boza yapa, kendi sorunlarınızı çözecek kadar en azından bilgisayarcı olursunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enderkutlu

dostum orta halli bir usb kablosuz adaptör alabilirsen internete bağlanmaya devam edebilirsin

+1

usb bi wireless al , ustelik bu sekilde modemlerinde dogru calisip calismadigini test etmis olursun.... usr nin ve linksys nin usb wifi leri ucuz ve iyi

bendede oluodu modem ayarlarında frekansı manual belirledim artık koptunu görmedim o süreden sonra....
    şifrelemeyi kaldır.
    mac adres filtreleme kullan.
    ben de aynı sorunu yaşadım ve anlattığım şekilde çözdüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.