Şimdi Ara

Bilgisayarımın güç düğmesine bastığımda bazen tepki vermiyor ve açılmıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sorunum bilgisayarımın power tuşuna bastığımda tepki vermemesi ve açılmaması.Bu olay herzaman olmuyor fakat olduğu zaman bazen 3. veya 4. basışımda açılıyor bazen ise anakartımın reset düğmesine bastıktan sonra power tuşuna basıyorum o şekilde açılıyor.Bilgisayarım açıldıktan sonra hiç bir sorun yaşamıyorum.Açıldıktan sonra kapanma gibi bir durumda olmuyor.Bu durum hakkında bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum.

Not:Bilgisayarımı onboard şeklinde kullanıyorum ekran kartım yok.Biosu en güncel sürümüne güncelledim.Kabloları takıp çıkardım fakat sorunum hala devam etmekte.Bilgisayarımı alalı 1-1.5 sene oluyor.

Anakartım: Asus Maxımus VII Formula Z97

Güç Kaynağı: Seasonic X-850 80+Gold 850W Modüler Güç Kaynağı

Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• aLoneStar07 kullanıcısına yanıt
    Power tuşunu anakarttan söküp, pinlere tornavida değdirerek açmayı dener misiniz? Kasadaki power tuşu temassızlık yapmaya başlamış olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam anakartımın üstündede start ve reset tuşu mevcut onlara bastığımdada aynı şey oluyor bazen açılıyor bazen açılmıyor.
  • farklı bir psu ile deneme şansın var mı. yine aynı sorunu yaşarsan anakartını garantiye göndermeni öneririm.
  • pckolog08 kullanıcısına yanıt
    Hocam malesef farklı bir psu ile deneme şansım yok.Bende sorunu tam kavrayabilsem garantiye göndermeyi düşünüyorum.Güç düğmesi sorununu yaşayıpta pc'yi açtığım zamanlarda gece geç saatlere kadar açık kalıyor pc performansda herhangi bir sorun yok ve kapanmıyorda.Bir tek açılışta bazen problem yaşıyorum.Anlam veremedim
    benzer bir sorunu çook eskiden bir müşterimde yaşamıştım. anakart sadece start verirken sorun yaratıyordu. garantiden değiştirmiştik. sanırım onunda markası Asustu. psu sorunu gibi görülmüyor. diğer bileşenlerde de sorun olsa çalışırken fark ederdiniz. garantisi bitmeden anakartınıza baktırın bence.
  • pckolog08 kullanıcısına yanıt
    İlginiz ve alakanız için teşekkür ederim hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLoneStar07

Hocam malesef farklı bir psu ile deneme şansım yok.Bende sorunu tam kavrayabilsem garantiye göndermeyi düşünüyorum.Güç düğmesi sorununu yaşayıpta pc'yi açtığım zamanlarda gece geç saatlere kadar açık kalıyor pc performansda herhangi bir sorun yok ve kapanmıyorda.Bir tek açılışta bazen problem yaşıyorum.Anlam veremedim

? Elektrikler kesildi veya Voltaj değişimi oldu bilgisayarım kapandı açılmıyor ne yapmalıyım?

Cevap

Ç1: Power Supply satın alırken voltaj düzenleyi ve voltaj koruma özelliği olmasına dikkat etmek gerekir eğer power supply ınızda voltaj koruma devresi yoksa bu tip problemler her zaman başınıza gelebilir. Ayrıca bu problemler anakartın veya başka bir bileşenin arızalanmasına bile sebep olabilir. İlk olarak bilgisayarın kasasının kapağını açın ve 24 pin konnektörü çıkartıp power açma \kapatma düğmesine birkaç kez basın ve 24 pin güç portunu takıp tekrar açılıp açılmadığını kontrol edin.

Ç:2 Aşağıdaki yöntemi uygulayıp power supply ın tamamen arızalanıp arızalanmadığını kotrol edin sonuç olumsuz ise power supply ınızı değiştirmeniz gerekebilir.

?Power Supply ın çalışıp çalışmadığını anakarta bağlamadan nasıl anlarım?

Cevap:

Ç:1 Power Supply larda dışarıdan tetikleme için bir yöntem mevcuttur. Bo yöntemi uygulayıp power supply ın tetikleyip tetiklemediğini kolayca anlayabilirsiniz.

Bir kablo temin edin , kısa kablonun uçlarını yalıtınve aşağıdaki resimdeki gibi 3. ve 4. pinlere temas ettirip güç kaynağını açın. Eğer Power supply ın fanı dönüyorsa power supply tetikliyor ve çalışır durumdadır.

24 pin li konnektörün 3. ve 4. portunu (kırmızı ile işaretli) bir kablo ile birbirine bağlayın.

3. ve 4. pinler siayh yeşil renktedir ve konnektörün kilitleme plastiğinin olduğu taraftadır.

“Başka pinlere kısa devre yapmayınız demir veya tel kullanmayınız. Ucu açılmış ortası yalıtkan kablo kullanınız.”

http://outervision.com/power-supply-calculator (bilgisayar güç hsaplama)

https://www.youtube.com/watch?v=tU7Gvtt4sPw (eğitici ve öğretici bir video izlemenizi tavsiye ederim.birşeyler yapmak için illa diploma gerekmiyor)

<script>console.log('sha256 sonrası: 0.016')</script><script>console.log('1.1: 0.016')</script>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat_Akın -- 12 Ekim 2016; 18:15:14 >

• Serhat_Akın S kullanıcısına yanıt
    Hocam attığınız nejdat ustanın videosunu izledim.Zaten bu olay bir anda oldu ben ilk önemsememiştim fakat son günlerde sinirimi bozmaya başladı.Hocam güç kaynağının tetiklediğini fark ettim fakat arkadaki prize giden güç kaynağı kablosunu ufak bi oynatışımda bile ''cazır cuzur'' elektrik seslerinin çıktğını fark ettim.Bilmiyorum bu durum normalmi?

Sorunun nerede olduğunu hala bir türlü anlayabilmiş değilim.Gene az önce pcyi açtım güç düğmesini 4-5 defa bastım hiç tepki alamadım sonrasında anakartın arkada bulunan reset tuşuna bastım hemen sonrasında güç düğmesine bastım gene açılmadı.Bu işlemi 2. tekrarlıyışımda açıldı ve şu an bilgisayarımdan yazıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLoneStar07

Hocam attığınız nejdat ustanın videosunu izledim.Zaten bu olay bir anda oldu ben ilk önemsememiştim fakat son günlerde sinirimi bozmaya başladı.Hocam güç kaynağının tetiklediğini fark ettim fakat arkadaki prize giden güç kaynağı kablosunu ufak bi oynatışımda bile ''cazır cuzur'' elektrik seslerinin çıktğını fark ettim.Bilmiyorum bu durum normalmi?

Sorunun nerede olduğunu hala bir türlü anlayabilmiş değilim.Gene az önce pcyi açtım güç düğmesini 4-5 defa bastım hiç tepki alamadım sonrasında anakartın arkada bulunan reset tuşuna bastım hemen sonrasında güç düğmesine bastım gene açılmadı.Bu işlemi 2. tekrarlıyışımda açıldı ve şu an bilgisayarımdan yazıyorum.

o videoyu izlediysen ve dikkat edersen adam kondansatörleri değiştirdikten sonra güç kaynağı çalışmaya başlıyor fakat güç kaynağı bilgisayarı çalıştırmıyor.çünkü güç kaynağından anakarta bağlanan 24 pin kablonun 1 pinine elektirk gelmiyordu.yani güç kaynağı tetikleniyordu fakat anakartın bir tarafı voltajı almıyordu.ve anakart çalışmıyordu haliyle.bene sen bir psu bul dene en garanti yolu.ona göre psu nu değiştirirsin.

Power kablosunu oynattığınızda cazır cuzur sesleri normal değil. Belli ki pinleri temassızlık yapıp ark yaptırıyor. O kabloyu hemen çöpe atıp iyi bir güç kablosu alın. Fişin plastik kalitesinden belli olur iyi olup olmadığı, ayrıca bilgisayara taktığınızda kemik gibi sağlam tutması lazım hiç oynamaması gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.