Şimdi Ara

Bilgisayarımdan koku gelmeye başladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-2 senedir böyle birşey yoktu Güç kaynağımda kaliteli bir kaynak ancak bu sıralar oyunda 15 dkdan fazla durunca bilgisayardan koku gelmeye başlıyor. Havalar ısındığı içinmidir bilmiyorum ama birkere koku olmasına rağmen oyundan çıkmadım bir süre sonra bilgisayar dondu. Sonra reset çaktım düzeli normal çalışmaya devam etti. Nedenini bilmiyorum havalar ısındı ve o yüzden soğutmamı yetersiz kalıyor? Bilgisayarın kasasını kokluyorum tam CPU fanının olduğu yer ve ramlerin olduğu yerden geliyor koku.
    Sorun nedir ne yapmalıyım? Aleti yakıcam diye korkuyorum.

• Sıcaklık değerlerini buraya yazarsan yardımcı oluruz.(Yukte)Nasıl bakıcam dersen everest adlı programdan kolayca bakabilirsin.Direk ss atarsan daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koku % 90 psu dan gelmektedir..bence sisteminizi daha fazla riske atmadan hemen emanet bir psu bulup bir gün kadar deneyin göreceksinizki koku felan kalmayacak....
  • koku psu dan olabılr arkadasların dedıgı gıbı ..sız emın olmak ıcın kasayı acın yatırn calsıtırın kokuyu tespıt edın .. kasa normal halde kokuyu alıyorsnaız acık halde sanırım tespıt edebılrsınız ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

koku psu dan olabılr arkadasların dedıgı gıbı ..sız emın olmak ıcın kasayı acın yatırn calsıtırın kokuyu tespıt edın .. kasa normal halde kokuyu alıyorsnaız acık halde sanırım tespıt edebılrsınız ..

Kasayı inceledim koku cpu fanının ve ramların olduğu kısımdan geliyor. PSU'da hiçbir sıkıntı yok zaten PSU'yu sonradan aldım şuanki sisteme yetip artıyor bile. Yetmiyor olsa aylar önce yapması gerekirdi bunu. Ben sıcaklık değerlerini arkadaşın dediği gibi everestten bakıp incelicem. Eğer sıcaklık fazlaysa muhtemelen fanda bir sorun vardır
  • anladım ustad .. sız sıcaklık degerlerını yıne konrtol edın ama psu yetrsız kaldıgı ıcın kokacak dıye bısı yok ..yanı 1000 w psuda arızalanırsa yanabılr koku yayabılr .. bu durum dıger parcalar ıcınde gecerlı .. cpu fanı stabıl calsıyordur fakat arıza yapacagı tutar bahsettıgınız gıbı yanık kokusu olur .. bunu anlatmak ıstedım ..ama sonucda kontrol ettınız psuda sorun yok .. ram ve cpsu fanı dıyorsunuz ...bakın bakalım umarım onemlı bısı degıldır ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

anladım ustad .. sız sıcaklık degerlerını yıne konrtol edın ama psu yetrsız kaldıgı ıcın kokacak dıye bısı yok ..yanı 1000 w psuda arızalanırsa yanabılr koku yayabılr .. bu durum dıger parcalar ıcınde gecerlı .. cpu fanı stabıl calsıyordur fakat arıza yapacagı tutar bahsettıgınız gıbı yanık kokusu olur .. bunu anlatmak ıstedım ..ama sonucda kontrol ettınız psuda sorun yok .. ram ve cpsu fanı dıyorsunuz ...bakın bakalım umarım onemlı bısı degıldır ..

aynen katılıyorum güç kaynağınızı bi kontrol edin, gelen akımda bi dalgalanma olmuştur sorun olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu hızla devam edersin o pc yi yakarsın hocam iyi soğut pc nin içini
  • fanları kontrol et derim benimde pcden koku geliyordu önce psudan sandım yeni almama rağmen baktım psuda bişi yok sonradan kokunun kaynağını buldum kasama takılı olan 12cmlik fanlardan birinden geldiğini tespit ettim fanı söküp motoruna baktığımda bakır sarılı olan yer simsiyah olmustu hemen fanı atıp yeni fan taktım.
  • hava üfleyebilen bir elektrik süpürgesi ile...
    power fanı penceresinden powerin içine hava basın...
    tüm pislikleri dışarı attırın...
    power fanı dönmüyor ise veya yavaş dönüyor ise...
    söküp fan milini yağlayın...
    kolayca dönmesini sağlayın...
    soğutma sorunu çözülürse koku kesilebilir...

bunlarda yetersiz kalırsa...
    power kartındaki...
    aliminyum soğutucu elemana bağlı çiplerin...
    çip ile aliminyum arasına macun sürülmesi...
    mevcut macunun yenilenmesi gerekir...
    bunu da yapmazsanız en sonunda o çipler patlar...
    power çöpe...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 28 Mart 2012; 7:54:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

Sıcaklık değerlerini buraya yazarsan yardımcı oluruz.(Yukte)Nasıl bakıcam dersen everest adlı programdan kolayca bakabilirsin.Direk ss atarsan daha iyi olur.

Normalde oyunda durduğumda 15 dakikada koku gelirdi (bu olay son 2 gündr arada bir oluyor her zaman değil) Bu sefer yarım saati geçtim ama koku gelmedi. Oyundan çıkıp sıcaklık değerine bakınca şunu gördüm;

Bilgisayarımdan koku gelmeye başladı.

Değerler normalmi?

• kuzey koprusunun sıcaklıgı sınırda ..70 den sonrası kartın kalıtesıne baglı ..normalde 50-55 derece yuk altında dedıgım gıbı rıskın durumu anakartın kalıtesıne sogutmasına baglı ...
  • Anakart biraz fazla sıcak galiba benimki 38 falan oluyor en fazla.Anakart modellerine gore degisiklik gösteriyor gerci. cpuda fazla ısınma yok ama oyun sırasında 75 derecelere cıkmıstır. Sorun bu sıcaklıklarından kaynaklı olmasa bile kasa ici sıcaklgı dusurmelisin
  • Teşekkürler. Diğer arkadaşlarımda sıcaklığın normalin üstü olduğunu söylüyor. En kısa sürede bir bilgisayarcıya gidip bakımını yaptırıcam İlk önce evde tozlardan temizlerim saç kurutma makinası ile. Eğer aynı sıcaklıkları görmeye devam edersem anlarımki fanda bir sorun var. Bilgisayarcıda fanı değiştiririm.
  • Oyundayken bakayım dedim 75-76 civarlarında seyrediyor. Kasaya burnumu yaklaştırdım kokuyu yine hissettim. Beyler acaba sorun gerçekten fandanmı kaynaklanıyordur değiştirince halledilebilirmi yoksa PSU'danmı kaynaklanıyor? Boşu boşuna param gitmesin. Hangisinde sorun olduğunu nasıl anlayabilirim?
  • Hocam sen kasanın içini temizle ve devam et kullanmaya sıcaklıklar düştüğü halde koku geliyorsa psudan olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.