Şimdi Ara

Bilgisayarımda tpm 2.0 modülü var fakat bilgisayarımda tpm 2.0 modülü görünmüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran Kartı: Nvidia Gtx 1050 Ti Bios modu:UEFI Ram:HyperX Fury 8gb ddr4 İşlemci:AMD Ryzen 5 2600

• Modül varsa bios üzerinden açmanız gerekiyordur...

Birçok anakart üreticisi bios güncellemeleri ile otomatik açık olacak şekilde ayarladılar ama ya sizin bios sürümünüz eski güncelleyeceksiniz veyahut elle açacaksınız çünkü sizin anakartınız için bir bios güncellemesi gelmemiştir bu konuda...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bios üzerinden tpm 2.0 modülünü açtığım zaman bilgisayarım recovery error veriyor. Format atıp windows 11 kurmaya çalıştığım zaman iste format ekranına geliyorum fakat uyumlu tpm modülü bulunamadı diyor ve format ekranından bilgisayar restartlanıyor ve sonra tekrardan windows 10 a geri geliyor. Bir türlü çözemedim. Tpm keylerini resetledim fakat bir işe yaramadı. Başka ne yapabilirim öneriniz var mıdır? Ve birde biosu fazla kez güncelledim fakat hiçbir işe yaramadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YellowWarriorW -- 18 Şubat 2025; 20:0:55 >
  • Bios güncellemeniz var ise yapın belki çözülür yada tpm 2.0 gereksinimini kapalı ayarlayıp Windows 11 isonuzu o şekilde yazdırın usb belleğe...

Bu şekilde kurulum esnasında tpm modülünü sormayacaktır...

Bunu rufus yazılımı ile yapabilirsiniz...

• franklinda F kullanıcısına yanıt

Tpm 2.0 ile kurulum yapmak istiyorum fakat dediğiniz yöntemi önceden denedim rufus programı üzerinden güvenli önyükleme tpm 2.0 gibi gereksinimleri kaldır dedim ve öyle kurulum yaptım bu şekilde windows 11 çalıştı fakat her oyun tpm istiyor ve bu sorun yüzünden tekrar windows 10'a geri döndüm... tpm başa bela maalesef :( yardımlarınız için teşekkür ederim başka bir yollar da varsa onları deneyebilirim. Herkese teşekkürler.

• Anakart üreticisinin servisi ile görüşün ya uygun bir yazılım yada bios güncellemeleri vardır yada tmp modülü desteklenmiyordur bilgi verirler...

• franklinda F kullanıcısına yanıt

Tpm modülü destekleniyor eskiden tpm 2.0 modülü bilgisayarımda sorunsuz bir şekilde çalışıyordu önceden windows 11e temiz kurulum ile geçtiğim ilk zamanlarda tpm modülünü görüyordu bilgisayar sonra bir format attım ve tpm modülünü görmemeye başladı bilgisayar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Windows 11 24H2 sürümünü mü yüklediniz bu sürümle alakalı sorun olabilir...

• İlk önce windows 11 23H2 yükledim sonra 24H2 fakat ikisinde de tpm görünmedi tekrardan windows 10 22H2 versiyonunu kurdum ve sonuç yine aynı tpm 2.0 modülünü yine görmedi bilgisayar.

• Dostum bios ayarlarını kontrol et gerekirse tpm ayarını düzenlemek için bir veya iki ayarı değiştirmen gerekiyor olabilir(bende böyle) eğer ayar degistirmeden direkt tpm ayari varsa kapa pc ni boot et sonra tekrar gir biosa tpm i aç ve tekrar boot et olmuyor ise tüm kullandığın bileşenlerin driverlarini yükle en son sürüme geç 24h2 indirme birde

• _Shazem_ _ kullanıcısına yanıt

Bios ayarlarımı kontrol ettim ve enable firmware tpm ayarı var fakat bu ayarı etkinleştirdiğimde bilgisayarım recovery hatası veriyor. Kapattığım zaman ise windows 10'a geri dönüyor, pc açılıyor. Tpm i kapatıp boot ettim fakat işe yaramadı. Biosu ise az önce güncelledim kurulum yapmayı denedim ve yine işe yaramadı. Her şey güncel 24H2 sürümünü kurmuyorum 23H2 sürümünü kuruyorum. Başka ne yapabilirim bilmiyorum. Sanırım tpm 2.0 modülünü bypass edip windows 11'e yükselteceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YellowWarriorW -- 20 Şubat 2025; 17:19:34 >
  • Bypass edip yaptığınızda valorant cs go gibi oyunlar çalışmayacaktır eğer tpm 2.0 indirme gibi bir seçeneğiniz varsa indirin fakat kurulabilir dosya olması gerekiyor

• Veya chatgptden sorgulayın tpm 2.0 dosya olarak adı nedir gibisinden araştırın

• YellowWarriorW Y kullanıcısına yanıt
    Kullandığın isoyu tekrar indir kur diskini sıfırla ve rufus yazılımı ile kur dosyalari eksik çekiyor olabilir.

• Dediklerinizi denedim işe yaramadı, yine de teşekkür ederim, son çare artık tpm'i mecburen bypass edicem...

• Bilgisayarımda tpm 2.0 modülü var fakat bilgisayarımda tpm 2.0 modülü görünmüyor.

ChatGPT'ye sorgulattım ve uyumluluk sorunu dedi tam olarak anlamadım nasıl bir uyumluluk sorunu?

sol da arama kısmından tpm yaz güvenlik işlemcisi sorun giderme tpm temizle

• Bilgisayarımda tpm 2.0 modülü var fakat bilgisayarımda tpm 2.0 modülü görünmüyor.

Temizleyemiyorum bu şekilde hata veriyor.

bios boot seçeneği uefi olmalı .

• potti34 P kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarımda tpm 2.0 modülü var fakat bilgisayarımda tpm 2.0 modülü görünmüyor.

Zaten uefi modda ve güvenli önyükleme durumu aktif halde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.