Şimdi Ara

Bilgisayarım donuyor. Güvenli modda donmuyor yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarım donuyor. Asus X59SL model laptop'ım var orjinal işletim sistemi vista ama ben 3 seneden beri Windows 7 Ultimate 64 bit olarak kullanıyorum bu güne kadar hiç bir sıkıntım yoktu ama son 2 3 günden beri bilgisayarım donup kalıyor. Bilgisayarı açma/kapatma tuşuna basarak kapatıyorum donduğu zaman ve tekrar açıyorum bu sefer, windows başlatılıyor da donup kalıyor. Bilgisayar açılırken F8 tuşuna basarak güvenli modda açıyorum hiç bir takılma olmuyor o zaman. Format attım bilgisayarıma tekrar Windows 7 kurdum ama nafile format atınca düzelmedi. Yardımlarınızı bekliyorum gerçekten kafayı yemek üzereyim..

• virüs taraması yaptınız mı güvenli mod da virüs hareket edemez ondan kullanabiliyorsun combofix programını kurup güvenli modda tarama yapın virüs ihtimalini eleyelim sonra diğer seçeneklere bakılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

virüs taraması yaptınız mı güvenli mod da virüs hareket edemez ondan kullanabiliyorsun combofix programını kurup güvenli modda tarama yapın virüs ihtimalini eleyelim sonra diğer seçeneklere bakılır.

Hocam combofix'i indirip yükledim ve bir şeyler yaptı en sonunda not defterin de bir şeyler gösteri bana ama anlamadım hiç bir şey. Halen güvenli moddayım restart atayım mı yoksa yapmam gereken bir şey varmıdır halen ?
  • Çık bakalım ne olacak.
  • quote:

Çık bakalım ne olacak.

Hocam bilgisayari yeniden baslattim ama tekrar 'windows başlatılıyor' ekranında dondu kaldı ne yapmam gerekir yardimci olurmusun. Bu sekil
     Bilgisayarım donuyor. Güvenli modda donmuyor yardım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Format cd'si var mı onunla onarma yapabilirsin,birkaç kez daha dne açılmazsa dediğimi yaparsınız önemli bilgileriniz var mı?
  • quote:

Format cd'si var mı onunla onarma yapabilirsin,birkaç kez daha dne açılmazsa dediğimi yaparsınız önemli bilgileriniz var mı?

Hocam format cd'si yok ama usb de windows 7 var onunla atiyorum formatı. Bilgisayar icin de önemli dosyam yok guvenli moddan harici diskime yedekledim.

Usb den format atmaya kalktigimda 'windows dosyalari yukleniyor' olayini gecince tekrar windows baslatiliyor da kaliyor bilgisayar. Gercekten cok sinir bozucu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Formata başlamıyor mu biraz daha dene sabır işi bende bu tip sıkıntılarla karşılaştım.
  • quote:

Formata başlamıyor mu biraz daha dene sabır işi bende bu tip sıkıntılarla karşılaştım.

Hocam olmuyor. Yarim saat aralikla 5 defa denedim ama windows baslatiliyor da donuyor. Ne yapmam gerekir

• Gokcesel kullanıcısına yanıt
    Bazen USB'den başlatmayabiliyor cd bulabilirsen onunla dene formata izin vermezse hdd sıkıntılı olma durumu var.Farklı bir bilgisayarda deneme şansın varsa harici bir hdd kutusu alarak hddni orada test edebilirsin hd tune programıyla bak bakalım error scan bölümünden bedsector taraması yap sıkıntı var mı görürsün harici hdd siler gibi sıfırdan biçimlendirip yeniden işletim sistemi yükleme durumun var.
  • quote:

Bazen USB'den başlatmayabiliyor cd bulabilirsen onunla dene formata izin vermezse hdd sıkıntılı olma durumu var.Farklı bir bilgisayarda deneme şansın varsa harici bir hdd kutusu alarak hddni orada test edebilirsin hd tune programıyla bak bakalım error scan bölümünden bedsector taraması yap sıkıntı var mı görürsün harici hdd siler gibi sıfırdan biçimlendirip yeniden işletim sistemi yükleme durumun var.

Hocam şimdi laptoptan hdd'yi söktüm ve masaüstü bilgisayarıma bağladım ama görmüyor bilgisayar hdd'yi ama kabloyu taktığımda çalıştığını hissedebiliyorum. Önceden 1 kere daha bağlamıştım içinde ki verileri almak için o zaman görmüştü, şimdi görmüyor. Ne yapmam gerekir başka bir çözüm yolu var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokcesel -- 13 Aralık 2013; 21:39:11 >

• hdd soketinde sıkıntı olabilir
  • quote:

hdd soketinde sıkıntı olabilir

Bunun bir cözümü varmidir yoksa yeni bir harddisk mi almam gerekiyor laptop'a ?

• soket degilde sanki diskte fiziksel bzoulma var gibi. Ya ugrasıp bozuk yeri izole ediceksiniz ki bu kadar usta oldugunuz zannetmem yada gidip disk alıcaksınız. Benim tahminim budur.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisayari, bilgisayarciya verdim. Adam 3 kere test ettim bilgisayari, sıkıntının hdd'den oldugunu soyledi. Bende 320Gb'lık hdd aldim 60 liraya ve bunu bilgisayara takip windows kurmak istedigim de tekrar donmaya basladi. Bilgisayarin TouchPad'in arka kismina bastirdigim da donmadigini fark ettim ve sorunun Hdd ile ilgili olmadigini anladim yani bosuna 60 liraya hdd aldim. Bilgisayarda temazsizlik var ve o kisma baski yaptigim da calisiyor saniyorum orada ki civata tam sıkmıyor ve boyle bir sorun yaratiyor bana. Tesekkur ederim ilgin icin sag ol.

• Gokcesel kullanıcısına yanıt
    cihaz en az üç senelik olmuş. daha önce hiç bakım temizlik vs.. yaptırdınmı? sana tavsiyem elim yatkındır dersen cihazı aç işlemciyi sök termal macun kurumuştur. iyice temizle. yeni bir macun al ve güzelce sür işlemciyi tak. (mesela benimkinde fana bağlantılı soğutmayı sağlayan bakır çubuklar var. fanla bütünleşik. sendede varsa onuda sök. çünkü çubukların altındada macun var. ) donmaların sebeblerinden bir taneside macunun kuruması olabiliyor.. benim masaüstündede aynı şekilde donmalar oluyordu. macun yeniledim düzeldi. eğer yapamazsanda adam akıllı işini bilen bildiğin bir tamirciye ver. yoksa en garantisi servisine gönder. zaten senin sorunun hdd den kaynaklanmadığı belli. senin o tamirci fason olmalı. ayrıca ramlereden de kaynaklanabilir. ram veya ramleride bir sök geri tak. nebileyim aklıma gelenler bunlar işte..
  • Bilgisayar 6 yillik falan :) Hocam elim az cok yatkindir ama nerede neyin oldugunu bilmedigim icin pek ugrasmak istemiyorum acikcasi yanlis bir sey yaparim diye. Bugun baska bir bilgisayarciya gittim ve anlattim sorunu bastirdigim noktayi gosterdim, adam chip arizalanmis dedi ve 3 gunde yapar, 120 lirani alirim dedi. Güvenli modda calistigi icin vermedim en azindan kendimi duzeltene kadar idare edebilirim. Kendim yapabilecegimi insan tereddut bile etmem de işte guvenemiyorum kendime pek :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.