arkadaşlar merhaba yaklaşık 3 haftadır başımda bir bela var kurtulamıyorum. bilgisayarım bazı zamanlar kendi kendine açılmamaya başladı ilk seferinde sabah uyandım ve power tuşuna bastığımda bilgisayar herhangi bir reaksiyon göstermedi. ana karta güç gidiyor ana kart ışıkları yanmakta ama ne işlemci fanı ne de kasa fanları çalışmadı. çok kurcalamamak adına bilgisayarcıya götürdüm ve 500 TL karşılığında sorunu çözdüm bana geceleyin elektrik kesintisinden veya fazla akımdan kaynaklı olabileceğini söylediler ben de gereği neyse yaptırdım ve tekrardan çalıştı her şey okeydi. 2 gün geçti ve sabahı yine aynı sorunu yaşadım ve direkt alıp dükkana gittim hiçbir şeyin değişmediğini söyledim ve bıraktım tekrardan. bıraktıktan 1 saat sonra arkadaş aradı ve hiçbir şey yapmadığı halde bilgisayarın açıldığını söyledi ve tekrardan gittim aldım geldim ve bugün akşam yine aynı sorunu yaşadım. çocuk yanında psu ve ram getirdi benim tak çıkar yaparak neyde problem olduğunu anlamaya çalıştı ama yine de sonuca varamadık sorunun nerde olduğunu bulamıyoruz başka psu deniyoruz olmuyor başka ramler denedik tepki vermedi anakartta tam olarak ne sorun olmuş olabilir kısa devre olduysa nerdee olmuş olabilir biri yardım ederse çok sevinirim bıkma derecesine geldim sürekli bi sakatlık çıkıyor bios pilini de değişmeyi denedim ona da tepki alamadım ve işin garip tarafı açılmıyor ve sonra neye göre açılıyor bir türlü çözemedim evdeki tüm prizleri gezdim ama aynı sonuca vardım elim boş resmen. sistemim: psu: Corsair CV550 CP-9020210-EU 550 W Power Supply ana kart: ASUS ROG Strix B450-F Gaming AMD Ryzen 2 AM4 DDR4 HDMI DP M.2 USB 3.1 Gen2 ATX Motherboard ekran kartı: ROG-STRIX-RX5600XT-O6G-GAMING ram: CORSAIR 16GB (1x16) Vengeance Siyah DDR4 3200Mhz CL16 Single Ram işlemci: AMD Ryzen 5 3500X Altı Çekirdek 3.6 GHz İşlemci ssd: Corsair 480 GB Force MP510 CSSD-F480GBMP510B M.2 PCI-Express 3.0 SSD not: bu olaylar yaşanmadan hemen önce Kingston FURY Beast 8 GB DDR4 3600 MHz KF436C17BB/8 RAM aldım ve slotlar arası bir boşluk kalacak şekilde anakarta ekledim. |
bilgisayarım bazen açılıyor bazen açılmıyor
-
-
Arada bir bir arkadaş ile benzer bir sorun yaşadık birkaç kez. Çocuğun bilgisayarı kendi evinde açılmıyor, getir bakayım diyorum bizim evde açılıyor sorunsuz.
Biz sorunu bilgisayarın bağlı olduğu güç kablolarını, ara kabloyu ve pirizi değiştirrerek çözdük. Denemenizi tavsiye ederim.
-
daha detaylı anlatır mısınız lütfen bugün tekrar bilgisayarcı arkadaşa götürdüm ve taktığı gibi açıldı tekrar alıp eve geldim ve yine tepki alamadım bana prizlerimin topraklı olup olmadığını sorduı ama topraklı lakin kullandığım üçlü yeni değil tam olarak nasıl bir yol izlediniz siz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lahmacunsevdalısı -- 3 Aralık 2022; 19:12:16 > -
Kasanın güç butonunun anakarta bağlı olduğu pinleri tornavida ile kısa devre yaptığınızda her seferinde pc açılıyorsa güç butonuna giden kablonun ve güç butonunun sağlamlığını kontrol etmek lazım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
şimdi durum biraz sizden önce cevap veren arkadaşın durumuna benziyor bizim evde takınca herhangi bir tepki yok lakin bilgisayarcı arkadaşa götürünce dükkanda gayet çalışıyor. ana şalter kutusuna baktım ve topraklama kablosunun bir kutuya uzandığını gördüm sanırım toprağa değil de bi mekanizmaya bağlı gibi ufak bir kutuya gidiyor. acaba topraklama hattı çekili ama gittiği yer mi yanlış diye düşündüm.
Benzer içerikler
- wd garanti sorgulama
- bu yazılım oyunla aynı anda kullanılamaz virtual controller
- img dosyası açma
- wifi sinyal güçlendirici tavsiye
- instagram linkleri uygulamada açılmıyor
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- bilgisayar hızlandırma
- bilgisayardan ses gelmiyor
- bağlantı sıfırlandı hatası
- komut istemi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X