Şimdi Ara

Bilgisayarım çok yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel(R) Core(TM) i7-4600U CPU @ 2.10GHz
    Intel(R) HD Graphics Family 1.00 GB
    8 GB Ram
    118 GB Harddisk

Toshiba Z40 A 17K kullanıyorum ve bilgisayarım çok yavaş, zaman zaman bilgisayarım aşırı ısınıyor. Isınsada ısınmasada bilgisayarım çok yavaş, en basit oyunlarda bile donma oluyor. Hangi parçalarını neyle değişmemi tavsiye edersiniz? Yardımlarınız için teşekkürler.

• 118 GB harddisk mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylediğiniz şeyler çok normal çünkü cihazın kendisi bir Notebook.

Intel HD Graphics 4400 ekran kartı ile zaten oyun çok zorda, hani illa oynayacağım derseniz de, o zaman alacağınız FPS,ler belli.

⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓

• toshibanın bazı modellerinde ekran kartı dahili olarak geliyor.
    ama harici kart takmak içinde yuva oluyor.
    bi miktar masraf ile harici kart takabilirsin.
    ama bilgisayarının bi servis tarafından incelenmesi gerekiyor harici kart imkanı varmı diye.
  • @uurtygr
    Notebook'lar yapısı gerisi parça değiştirip yükseltilmeye uygun değiller. Eğer yavaşlık problemse tek çözüm mevcut olanı satıp oyun oynamaya daha uygun, güncel bir notebook satın almanız olacaktır.
  • Hocam beni yanlış anlama fakat neden oyun oynamak için laptoplar "gaming" adı altında farklı şekilde tasarlanıyorlar? İşlemcin eski nesil, grafik kartı zaten sadece ofis kullanımına uygun. En basit oyunları bile oynatabilecek bir sistem değil. Arkadaşların da dediği gibi parça değiştiremezsin, hadi diyelim parça değiştirsen de hiçbir etkisi olmaz. Yeni güncel bir sistem toplayacaksan bununla ilgili bir konu açabilirsin. Gaming laptop istiyorsan önerebiliriz. (Fiyatları çok yüksek oluyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PCHunt

Hocam beni yanlış anlama fakat neden oyun oynamak için laptoplar "gaming" adı altında farklı şekilde tasarlanıyorlar? İşlemcin eski nesil, grafik kartı zaten sadece ofis kullanımına uygun. En basit oyunları bile oynatabilecek bir sistem değil. Arkadaşların da dediği gibi parça değiştiremezsin, hadi diyelim parça değiştirsen de hiçbir etkisi olmaz. Yeni güncel bir sistem toplayacaksan bununla ilgili bir konu açabilirsin. Gaming laptop istiyorsan önerebiliriz. (Fiyatları çok yüksek oluyor)

Bilgisayarımdan eskisinden bile çok yavaşladı. Eskiden harddisk full dolu olmasına rağmen bu kadar yavaşlamazdı. Garip bir şekilde yavaşladı.Bunu parça değiştirerek halledebilirim diye düşünüyordum, olmuyormuş. Nasıl hızlandırabilirim bilgisayarımı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Setup Çok Yavaş :(
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • uurtygr U kullanıcısına yanıt
    Format atmayı denedin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denedim ancak aynı.
  • uurtygr U kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarın eskiyse harddiskte problem olabilir. 6-7 yıl içerisinde harddisk ömrünü tamamlayabilir. HD Tune ile bad sector kontrolü yapabilirsin. Sorun yazılımsala benzemiyor çünkü.
    Bu arada bilgisayarda sıcaklık yüksekse temizlik ile termal macunu yenileme yaptırmanda fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 11 Nisan 2017; 20:8:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uurtygr

quote:

Orijinalden alıntı: PCHunt

Hocam beni yanlış anlama fakat neden oyun oynamak için laptoplar "gaming" adı altında farklı şekilde tasarlanıyorlar? İşlemcin eski nesil, grafik kartı zaten sadece ofis kullanımına uygun. En basit oyunları bile oynatabilecek bir sistem değil. Arkadaşların da dediği gibi parça değiştiremezsin, hadi diyelim parça değiştirsen de hiçbir etkisi olmaz. Yeni güncel bir sistem toplayacaksan bununla ilgili bir konu açabilirsin. Gaming laptop istiyorsan önerebiliriz. (Fiyatları çok yüksek oluyor)

Bilgisayarımdan eskisinden bile çok yavaşladı. Eskiden harddisk full dolu olmasına rağmen bu kadar yavaşlamazdı. Garip bir şekilde yavaşladı.Bunu parça değiştirerek halledebilirim diye düşünüyordum, olmuyormuş. Nasıl hızlandırabilirim bilgisayarımı?

Yazılımsal olarak yapabileceklerin:
    Önbellek temizleme, .dll hatalarını bulma (CCleaner), Disk Birleştirme, Virüs Taraması, Malware ve AdWare taraması, Windows görünümünü ve performansını ayarlama (En yüksek performansı seçin), Gereksiz yazılımları kaldırma, Arkaplanda çalışan uygulamaları minimuma indirme, Başlangıçta lazım olmayan programları kaldırma, Windows güncelleştirmelerine önem vermiyorsan kapatma (Çok işe yaramayabilir), Windows'un diğer gereksiz hizmetlerini kapatma, ComboFix ile tarama yapma (Sadece Windows 7 için)

Donanımsal olarak yapabileceklerin:
    Notebook'un içini açıp kompresör yardımı ile tozların tamamını silme, işlemcinin ve ekran kartının termal macununu yenileme, Bilgisayarının altına kaliteli bir fan alma.

Bu çözümlerin hepsini arama motorundan arayıp detaylı bir şekilde yapabilirsin. İyi denemeler hocam

• @pchunt arkadaşın söyledikleri doğru. Notebookun içini açıp temizlemek ve macun yenilemek biraz rahatlatır. Birde notebook soğutucu alırsan faydasını görürsün.
    Ama yüksek performans ya da serin bilgisayar bekleme.
  • Yazılımsal olan her şeyi denedim bir faydası olmadı. Acaba rami arttırsam bi faydası olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uurtygr

Yazılımsal olan her şeyi denedim bir faydası olmadı. Acaba rami arttırsam bi faydası olur mu?

8GB RAM varmış zaten, istersen iki katına çıkar. Hiçbir faydası olmaz. Yukarıda arkadaş harddisk eskimiş olabilir demiş. Sorun bu sebepten dolayı da olabilir. O notebook'a SSD takılıyor mu bilmiyorum ama SSD takabilirsen sistemin gözle görülür bir şekilde hızlanır.
  • Bilgisayarın içini açıp temizledim, bilgisayarım gözle görülür şekilde eski haline döndü. Hepinize teşekkür ederim. Sağolun yardımlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.