Şimdi Ara

Bilgisayarım birden kasmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, benim bir adet laptopum var (Monster t5 v19.1, 1060 6gb ekran kartı, i7-9750h işlemci, 16 gb 2x8 ram, win 10). Aralık ayının ortasında bilgisayara güncelleme yaptım, sonrasında ne zaman bilmiyorum fakat 1 haftalığına güncellemeleri kapattım. Onunla alakalı olup olmadığını bilmiyorum fakat 3 ay güncelleyemedim bilgisayarı. Çok da güzel çalışıyordu, hiçbir sorunum yoktu. Bugün bu sorunu çözmek istedim, keşke ellemeseymişim. 2-3 saatlik uğraştan sonra sorunum çözüldü. Bu süreçte birçok uygulamadan devre dışı bırakılmış arka plan işlemlerine kadar bir çok şey yaptım. Sorunumu çözen ise kayıt defterinde bir şeyi silmem ve bir dosyadan yüklememle oldu. Şimdi ise bilgisayarımda kasılmalar olmaya başladı.


    Bu sorun en son olduğunda (yine saçma sapan bir ton şey indirip başka bir sorun çözdüğüm için olmuştu) ekran kartının yazılımını güncellemiştim ve düzelmişti, şimdi ise işe yaramadı. Ben bu bilgisayarla hem evden çalışıyorum hem de oyun oynuyorum. Oyun oynarken fps öncekine göre çokça daha düşük. Sadece kalabalık yerlerde hissediliyor ama arada donmalar oluyor. Bazı uygulamalara/internete girerken kasılmaları çok rahat hissediyorum. Bu sorunla ilgili bilgisi olan var mı acaba? Nerelere bakıp bunu düzeltebilirim? Ekran kartını kontrol ettiğimde çalışıyor gözüküyor yüzdesel olarak oyunlarda falan. Fakat bir saniye %20 iken sonra %3-0 oluyor, sonra tekrar 15 oluyor.








  • Kasmaları her zaman önce harddiske bağlarım bir badsector taraması yap ve sağlığı gözden geçir. Ona göre diğer durumlar incelenebilir.

  • Ram fazla tüketiyor olabilir görev yöneticisinden bir bak
  • sistemde hdd varsa birde win 10 kullanınca hdd tam bir işkence oluyor ssd ye geç kasmalar düzelir

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.