Şimdi Ara

Bilgisayarım Anlam Veremediğim Şekilde Kitleniyor. Sorun Nerede Bilemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarım daha 4 aylık yeni bir bilgisayar. Bu sorun herhangi bir anda belirebiliyor. Saatlerce oyun oynarım bir şey olmaz lakin biraz nette takılayım derim bir anda karşıma çıkabilir. Donanımsal bir sorun gibi görünüyor. Bu durumda iken hiçbir şekilde yanıt vermiyor bilgisayar. Reset atmam ya da gücü kesmem gerekiyor. Aklıma ramlar veya ekran kartı geliyor. Ama emin olamıyorum. Sürekli olarak da karşıma çıkan bir durum değil bazen gün içinde birden fazla tekrar edebilirken 3-4 gün sorun çıkarmadan da kullanabiliyorum bilgisayarı.

    Siz bu konuda ne dersiniz nasıl kesin bir kanıya varabilirim. En azından sorunun nerede olduğunu bilsem garantiye gönderirim o parçayı.

    Sistemimi belirtmem gerekirse ;

    ASUS M5A97 R2.0
    AMD FX 6300
    ASUS HD7850
    2x4GB Ripjaws DDR3 1600MHz
    XIGMATEK 600W PSU

    Bunlar da bilgisayarımın kitlendiğinde verdiği ekran görüntüleri. Farklı tonlarda olabiliyor renkler.


     Bilgisayarım Anlam Veremediğim Şekilde Kitleniyor. Sorun Nerede Bilemiyorum. Bilgisayarım Anlam Veremediğim Şekilde Kitleniyor. Sorun Nerede Bilemiyorum.



    Edit:

    Arkadaşlar bilgisayarı Vatan Bilgisayara götürdüm incelemeleri için. Ekran Kartı driverini güncellemişler. 3 gün onlarda kaldı hata anı onlarda da belirsin diye. Ama olmadı normaldi bilgisayar. Ben de gittim aldım geldim 2 haftadır bende hala bir sorun yok şu an gayet normal. Olmayacak gibi duruyor. Driver güncellemesi sorunu çözdü gibi görünüyor. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbetbirgun -- 12 Ağustos 2014; 0:13:05 >







  • 1.fotodaki banada oluyor ekran kartından kaynaklı vga monitörün varsa dönüştürücü kullanıyosan bi çıkart onları güzel üfle temizle tekrar tak toksitlenmiş olabilir sıcaktan bi nem oluyor bide tam oturmuyorda olabilir ekran kartını çıkart anakarta oturtulan yerini temizle silgiyle sil tekrar tak düzelicektir ramlerede aynı işlemi yap
  • biladerim batterfly oynuyorum diyorsun sorun yoksa ama nette gezerken ekran bozuluyor sorun formatla çözülebilecegini düşünüyorum
  • Ramlari deneme şansım oldu iki farklı rami farklı günlerde farklı slotlarda kullandım sorun yine devam etti. bağlantıları kontrol ediyorum bir sorun göremiyorum. bilgisayar çalışırken de deniyorum hani olsa bi temazsızlık filan o zaman da çöker diye düşünüyorum. Yazılımsal olacağı hiç aklıma gelmiyor bu tip bir ekranın ortaya çıkması yazılımsal olarak nasıl açıklanır ki. Pff sorunun kaynağını bulamamak çok kötü. Bilgisayarı vatan bilgisayara götürsem çözerler mi ki.
  • aynı durum bende de vardı.. sonuç: anakart değişti..

    umarım senin durum bu kadar vahim değildir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sol!D SnAk3

    Ramlari deneme şansım oldu iki farklı rami farklı günlerde farklı slotlarda kullandım sorun yine devam etti. bağlantıları kontrol ediyorum bir sorun göremiyorum. bilgisayar çalışırken de deniyorum hani olsa bi temazsızlık filan o zaman da çöker diye düşünüyorum. Yazılımsal olacağı hiç aklıma gelmiyor bu tip bir ekranın ortaya çıkması yazılımsal olarak nasıl açıklanır ki. Pff sorunun kaynağını bulamamak çok kötü. Bilgisayarı vatan bilgisayara götürsem çözerler mi ki.

    ramlerden hala kıllanıyorsanız memtest86+ ile test yapın. error çıkmazsa sorun ekran kartında veya anakartın pci-e slotunda
  • Ramlardan şüpheli değilim. Dediğim gibi iki farklı rami tek tek kullandım. Benim de aklıma anakart geliyor. Vatan computer servisine götürmeyi düşünüyorum. Sonuçta orada toplandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bendede böyle bir sorun var fakat bende görüntü falan bozulmuyor sadece kitleniyor.Oyundayken sıkıntı olmuyor ama masaüstündeyken herhangi bir anda kilitleniyor.Sıcaklık problemim yok.ne yapmam gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bilgisayarı Vatan Bilgisayara götürdüm incelemeleri için. Ekran Kartı driverini güncellemişler. 3 gün onlarda kaldı hata anı onlarda da belirsin diye. Ama olmadı normaldi bilgisayar. Ben de gittim aldım geldim 2 haftadır bende hala bir sorun yok şu an gayet normal. Olmayacak gibi duruyor. Driver güncellemesi sorunu çözdü gibi görünüyor. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.