bilgisayarım açılmıyor (ss)
-
-
bios gitmiş
_____________________________ -
-
İşletim sistemini legacy kurulum yapıp ta bios ayarlarında "UEFI" mod ayarlamış olabilir misiniz? Ya da tam tersi
BIOS ekranında "bios ayarını kurtarmak için lütfen setup (ekranına) girin anlamında uyarı var...
Bios güncelleme sırasındaki uyarıda da legacy/uefi problemi var gibi....
Öncelikle bios ayarlarına girip default ayarları geri yükleyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 5 Mart 2022; 0:11:29 >_____________________________ İnsanlar Ay'a benzer.Herkesin kimseye göstermediği bir karanlık yüzü vardır. -
Uyarı Rufus uygulamasına ait. Bellek UEFI modunda hazırlanmış, işleme devam etmesi için LEGACY modunda yeniden oluşturmak gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BUR@K- -- 5 Mart 2022; 0:35:0 >_____________________________ -
anakarttaki bios pilini değiştirin bitmiş olabilir
biosu güncelledim ama aynı sorun devam ediyor.
UEFI destekli BIOS ayarlarında "UEFI/Legacy Boot Mode" seçeneği hatalı olabilir.
Diyelimki
"UEFI/Legacy Boot Mode" ayarı "Legacy" (veya "Legacy Only") ayarlanmış olsun.
2 adet disk (hdd-ssd) takılı olduğunu varsayalım...
-HDD - Win7 Legacy kurulum
-SSD - Win10 UEFI kurulum
Boot edilecek Disk = UEFI kurulum yapılmış HDD ise
PC açılışında UEFI kurulumlu SSD yi bulamadığı için açılışı yapamayacak ve siz F1 ile boot ekranına gelip Legacy kurulum yapılmış HDD seçerek açılışı gerçekleştiriyorsunuz.
Ya da tam tersini düşünün...
Lenovo laptopum UEFI destekli, çift ssd var
2,5'' SSD ve Legacy kurulumlu Win7
Nvme PCI SSD UEFI kurulum Win10
Bir sistemden diğerine geçmek için BIOS üzerinden UEFI/Legacy mod değişikliği ve 1.boot disk seçimini değiştiriyorum. Bunu yapmadığım zaman sizin sorununuza benzer sorun yaşıyorum. Hatta ilk zamanlar bunun önemini bilmediğimden çokça hata almıştım.
Bununla ilgili 1,5 yıl önce konu da açmıştım
https://forum.donanimhaber.com/uefi-legacy-dual-boot-sorunu--145998862#146261016
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 11 Mart 2022; 19:48:50 >_____________________________ İnsanlar Ay'a benzer.Herkesin kimseye göstermediği bir karanlık yüzü vardır.
-
-
-
Sizin biosta "F8" tuşu ile Boot Menuye giriliyor sanırım, altta yazılı...
Orada Legacy/UEFI seçenekleri muhtemelen vardır kontrol edin.
Bundan daha önemlisi işletim sistemini UEFI mi kurdunuz, LEGACY modda mı kurdunuz bunu tespit edin.
Bunu Denetim Masası-Yönetimsel Araçlar-Bilgisayar Yönetimi-Disk Yönetimini açarak görebilirsiniz.
Legacy kurulumlarda "C:" bölümünden önce Sürücü harfi atanmayan tek "Sistem Ayrıldı" yazılı bölüm olur.
UEFI kurulumunda ise sürücü harfi atanmamış olan iki ya da Kurtarma bölgesi ile birlikte 3 bölüm vardır.
İşletim sisteminin kurulumuna göre BIOS ayarını değiştirirsiniz.
_____________________________ İnsanlar Ay'a benzer.Herkesin kimseye göstermediği bir karanlık yüzü vardır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

Hızlı