|
arkadaşlar laptopumda 1 adet sata ssd, 1 adet nvme ssd takılı sata ssd de (legacy) win7 kurulu nvme ssd de (uefi) win10 kurulu win 7 veya win10 a geçiş için biostan her seferinde legacy/uefi mod ayarını değiştirmek mi gerekir? açılışta boot menüden seçim yapsak sorun oluşur mu? Bu hafta yaşadığım sorun şu... çoğunlukla win7 kullandığımdan bios ta boot ayarı legacy/legacy first ayarlı ve dogrudan win7 de açılıyor. win 10 kullanacağım zaman biosa girip boot ayarını uefi yapıyordum.. bir haftadan bu yana biostan uefi moda ayarlamadan (bios boot ayarı legacy) açılışta boot menüden nvme ssd seçimi ile win10 u başlatıyorum. sorunsuz win 10 açılıyor, ancak sonraki win 7 açılışında hep dosya sisteminde tutarsızlık ve gözden geçirme başlatılıyor, bir kaç kez bu şekilde açıldı, nihayet dün win7 başlatılamadı çöktü. kurtarma vs işe yaramadı. win10 u açtığımda win7 nin kurulu olduğu sata ssd içeriğine erişilemiyor ve ham olarak görünüyordu. Bugün tekrar win7 kurdum.. Bu problemle ilgili bilgi verebilecek var mı? |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt