Şimdi Ara

UEFI & Legacy dual boot sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar laptopumda 1 adet sata ssd, 1 adet nvme ssd takılı

sata ssd de (legacy) win7 kurulu

nvme ssd de (uefi) win10 kurulu

win 7 veya win10 a geçiş için biostan her seferinde legacy/uefi mod ayarını değiştirmek mi gerekir?

açılışta boot menüden seçim yapsak sorun oluşur mu?

Bu hafta yaşadığım sorun şu...

çoğunlukla win7 kullandığımdan bios ta boot ayarı legacy/legacy first ayarlı ve dogrudan win7 de açılıyor.

win 10 kullanacağım zaman biosa girip boot ayarını uefi yapıyordum..

bir haftadan bu yana biostan uefi moda ayarlamadan (bios boot ayarı legacy) açılışta boot menüden nvme ssd seçimi ile win10 u başlatıyorum. sorunsuz win 10 açılıyor, ancak sonraki win 7 açılışında hep dosya sisteminde tutarsızlık ve gözden geçirme başlatılıyor, bir kaç kez bu şekilde açıldı, nihayet dün win7 başlatılamadı çöktü. kurtarma vs işe yaramadı.

win10 u açtığımda win7 nin kurulu olduğu sata ssd içeriğine erişilemiyor ve ham olarak görünüyordu. Bugün tekrar win7 kurdum..

Bu problemle ilgili bilgi verebilecek var mı?

• UEFI ve Legacy  geçişlerinde böyle sorunlar olabiliyor size tavsiyem rufus yazılımı ile hem wvin 7 hemde win 10 isolarıyla ayrı ayrı uefi usb bellek oluşturun ve her iki diske uefi formatta format atın böylelikle sadece açılıştu boot ekranını seçersiniz biosta uefi modu sabit kalır geçiş yapmak zorunda kalmazsanız

Orijinalden alıntı: armagan_60

UEFI ve Legacy  geçişlerinde böyle sorunlar olabiliyor size tavsiyem rufus yazılımı ile hem wvin 7 hemde win 10 isolarıyla ayrı ayrı uefi usb bellek oluşturun ve her iki diske uefi formatta format atın böylelikle sadece açılıştu boot ekranını seçersiniz biosta uefi modu sabit kalır geçiş yapmak zorunda kalmazsanız

iki ayrı ssd de iki farklı (legacy & uefi) kurulumdaki windowsları bios boot ayarını değiştirmeden açılışta fn+f12 ile gelen boot seçenekleri ile seçip çalıştırmak ssd de hasar oluşturur mu?

öğrenmek istediğim bu

bios ta legacy de iken açılıştaki boot ekranında uefi kurulu olan ssd seçip win10 çalıştırıyorum ama sıkıntı bi sonraki açılışta legacy kurulu sata ssd de oluşuyor

• tundra202006 kullanıcısına yanıt

kararım belli hem masaüstünde hem laptopta win7 kullanıyorum zaten de nadiren laptopta win10 kullanmam gerektiğinden kurmuştum.

bios boot ayarı legacy iken, açılışta (fn+f12) boot ekranında pci nvme ssd seçip uefi win10 çalıştırmak sata ssd dosya sisteminde hasar oluşturur mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: armagan_60

Ssd de bir sorun oluşturmaz

şimdiye kadarki biostaki mod değişikliği kullanımımda böyle bi sorun yaşamadım, ancak bios uefi modu değiştirmeden açılış boot disk seçimi ile win10 başlattıktan sonra diğer ssd de bişiler oldu ve 3 ya da 4.ncü açılışta artık açılamadı win7

Belli ki bu şekilde kullanım legacy kurulumlu ssd de bi sorun oluşturuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 14 Ekim 2020; 16:40:38 >
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok fazla açıp kapatıp değiştiriyorsan bootları laptopda sorun olur ben w10 2016 ltsb kullanıyorum gayet hızlı

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.