Şimdi Ara

Bilgisayarım Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün bilgisayarı temizlemek için kasayı açtım bir güzelde temizledim Şimdi de bilgisayar açılmıyor. Kabloları doğru birleştirdiğime eminim, bios pilini çıkarıp 15 dk bekleyip yeniden taktım ramleri kontrol ettim ama yine çalışmadı.
    Temizlemeden önceki günlerde pc ara sıra kendi kendine kapanıyordu ve koku geliyordu ısıdan olduğunu düşünerek önlem almıştım. En sonunda da temizlemeye karar verdim. Şimdi güç düğmesine bastığımda kasanın kırmızı ışığı 2 saniyeliğine yanıyor, kasadan dııt diye bir ses geliyor (açılış sesine benzer) ama açılmıyor. Power Supply fan bozuktu ara sıra çalışıyodu. Power Supply ile ilgili bir sorun olmuş olabilir mi ne tavsiye edersiniz ?

Orijinalden alıntı: EUY*

Dün bilgisayarı temizlemek için kasayı açtım bir güzelde temizledim Şimdi de bilgisayar açılmıyor. Kabloları doğru birleştirdiğime eminim, bios pilini çıkarıp 15 dk bekleyip yeniden taktım ramleri kontrol ettim ama yine çalışmadı.
    Temizlemeden önceki günlerde pc ara sıra kendi kendine kapanıyordu ve koku geliyordu ısıdan olduğunu düşünerek önlem almıştım. En sonunda da temizlemeye karar verdim. Şimdi güç düğmesine bastığımda kasanın kırmızı ışığı 2 saniyeliğine yanıyor, kasadan dııt diye bir ses geliyor (açılış sesine benzer) ama açılmıyor. Power Supply fan bozuktu ara sıra çalışıyodu. Power Supply ile ilgili bir sorun olmuş olabilir mi ne tavsiye edersiniz ?

o kadar çok sorun biriktirmişsinki ,maaşallah yani..nereden başlamalı bilmiyorum

ilk önce ramleri tekrar çıkar ve tekrar tak..sonra aç düğmeye bastığında gelen sesi tam olarak tarif edebilirmisin ?
    buradan başlayalım bakalım neler olacak ..meraklanma çözeceğiz biraz zaman alsada halledeceğiz..

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

quote:

Dün bilgisayarı temizlemek için kasayı açtım bir güzelde temizledim Şimdi de bilgisayar açılmıyor. Kabloları doğru birleştirdiğime eminim, bios pilini çıkarıp 15 dk bekleyip yeniden taktım ramleri kontrol ettim ama yine çalışmadı.

o kadar çok sorun biriktirmişsinki ,maaşallah yani..nereden başlamalı bilmiyorum

ilk önce ramleri tekrar çıkar ve tekrar tak..sonra aç düğmeye bastığında gelen sesi tam olarak tarif edebilirmisin ?
    buradan başlayalım bakalım neler olacak ..meraklanma çözeceğiz biraz zaman alsada halledeceğiz..

Pc zaten bayağı eski, değiştirmeyi düşünüyorum ama beni biraz daha idare etmesi lazım. Son direnişler yani
    Çıkan ses hani pc nin güç düğmesine basarsın dııt eder açılır ya bizimkinden ses geliyo ama açılmıyo daha doğrusu 2 saniyeliğine açılıp kapanıyo nefesi yetmiyor gibi bir durum var sanki :D ses öyle kötü bir ses değil. Ramleri 2-3 defa çıkartıp taktım fayda etmiyor. Ben power supply ile ilgili olduğunu düşündüm. Tamam sorunları vardı ama normal açılan pc temizlendikten sonra niye açılmasın. Mesela bazen güç tuşuna bastığım zaman açılıp 10 sn sonra falan kapanabiliyodu.

• Sesli Hata Mesajları

Hata Anlamı
    1- Sürekli Ses Güç kaynağı arızası
    2- Birçok kısa bip Anakart arızası
    3- 1 uzun Bellek tazelenmesinde hata
    4- 1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası
    5- 1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
    6- 1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası
    7- 2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
    8- 2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası
    9- 3 kısa Belleğin ilk 64k�lık bölümünde hata
    10- 4 kısa Timer hatası
    11- 5 kısa İşlemci hatası
    12- 6 kısa Klavye işlemcisi hatası
    13- 7 kısa İşlemci hatası
    14- 8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
    15- 9 kısa BIOS ROM hatası
    16- 10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
    17- 11 kısa Tampon Bellek Hatası

bunlardan hangisi sana uygun yani ?

gelelim ikinci aşamaya..işlemci fanı düzgünce yerinde duruyor değilmi ...oynama çıkma vs yok artı o iki saniyelik açılışta psu fanı dönmektedir değil mi ? @EUY*

• bu arada bios pilini çıkarınca (cmosclear yapınca) power fişini söktün inşallah

Sesli Hata Mesajları

Hata Anlamı
    1- Sürekli Ses Güç kaynağı arızası
    2- Birçok kısa bip Anakart arızası
    3- 1 uzun Bellek tazelenmesinde hata
    4- 1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası
    5- 1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
    6- 1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası
    7- 2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
    8- 2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası
    9- 3 kısa Belleğin ilk 64k�lık bölümünde hata
    10- 4 kısa Timer hatası
    11- 5 kısa İşlemci hatası
    12- 6 kısa Klavye işlemcisi hatası
    13- 7 kısa İşlemci hatası
    14- 8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
    15- 9 kısa BIOS ROM hatası
    16- 10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
    17- 11 kısa Tampon Bellek Hatası

bunlardan hangisi sana uygun yani ?

gelelim ikinci aşamaya..işlemci fanı düzgünce yerinde duruyor değilmi ...oynama çıkma vs yok artı o iki saniyelik açılışta psu fanı dönmektedir değil mi ? @EUY*

Demin tekrar denedim bu sefer daha kısık bir ses çıkıyor ve tek bip gibi bir ses ama fişi çıkarıp taktığım zaman bu sefer hiç ses yok, tepki vermiyor. Önceki denemelerimde işlemci fanı tam tur dönmese bile oynardı şimdi o da yok. Fan yerinde oynama çıkma yok.

• Ses tam olarak bip gibi değil bu sefer. Sanki power supplydan geliyor çalışmak istiyor ama çalışamıyor, gücü kesiliyor gibi bir ses.
    bilgisayarım açılmıyor (ss)
    5 yıl önce açıldı
    Bilgisayarım kapanıyor
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bu arada bios pilini çıkarınca (cmosclear yapınca) power fişini söktün inşallah

Tabiki tüm fişler sökülüydü elektrik bağlantısı yoktu.
  • quote:

konu komşudan power ödünç alacağın birileri varmı ?
    yavaş yavaş donanım ihtimallerine girelim .başka türlü olmayacak

1 hafta sonra arkadaştan alıp denicem. Bu arada sesi tam olarak tarif etmek gerekirse hava kaçırma sesi gibi Ne sesmiş arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EUY* -- 21 Temmuz 2013; 17:41:31 >

quote:

konu komşudan power ödünç alacağın birileri varmı ?
    yavaş yavaş donanım ihtimallerine girelim .başka türlü olmayacak

1 hafta sonra arkadaştan alıp denicem. Bu arada sesi tam olarak tarif etmek gerekirse hava kaçırma sesi gibi Ne sesmiş arkadaş

hala anlamış değilim

• Ben de anlamadım . Bakalım PSU değişince ne olacak. Direkt elden de çıkarabilirim pc yi belli olmaz
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.