< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
|
Uzun süredir bu konulardan uzağım ancak bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. Anakartınız için yeni aldığınız işlemciye özel bir BIOS sürümü yayınlanmış olabilir mi kontrol edin. Sistem özelliklerini detaylıca yazarsanız daha iyi olur. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayyildiz2941 -- 31 Aralık 2025; 12:37:56 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Güç kaynağınız yetersiz diyeceğim ancak pek ihtimal vermiyorum. Soğutucu montajı ile ilgili diyeceğim 1 saat oyun oynadım diyorsunuz. BIOS sıfırlayıp tekrar deneyin, daha önce sorun yaşadığım için söyleyeceğim RAM modüllerinin yerlerini değiştirin (İkisi aynı renkte takılı olsun aralarında 1 slot boşluk olsun) Aklımda şimdilik bunlar geliyor. |
|
Yeni aldığınız işlemci arızalı olabilir. 2.el aldıysanız geçmiş olsun sıfır aldıysanız değişim isteyin. Direk kapanması bir elektriksel / ısı arızasına işaret anakart gücü kesiyor. Bir tavsiyem de bir usb ye rufus ile linux mint kurup live usb olarak boot edin. Farklı bir işletim sisteminde çökme yaşanmazsa Windows'a format gerekiyordur. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 31 Aralık 2025; 13:1:55 > |
|
İhtimal her zaman var ancak öncelikle parça değiştirmeden elenebilecek ihtimalleri aradan çıkarmak lazım. Montajınızdan eminseniz ve özel ayarlarınız yoksa BIOS sıfırlayın, RAM modüllerini 1 slot arayla yerleştirin (eğer öyleyse iki RAM modülünü yerlerini değiştirin) Güç kaynağınız bana kalırsa sınırda bir model, 6 yıl içerisinde kapasitesinden kayıp yaşamış olabilir ancak 1 saat oyun oynamışsınız ve sistem yük altında değilken sorun yaşıyorsunuz. |
|
|
|
|
Birinci önceliğin bu pin yuvalarını temizlemek olmalı .1 pin 1 sene yüke binmez 1 sn enerji geçmesi gerekir çalışmaz.Ekran kartında başıma geldi 1 pin kopukmuş herşeyi oynadım cayır cayır teslerden geçen kart enshrouded oynarken 1 pinden pc kapatıyordu .geri kalan aklına ne gelirse rdr2 dahil cayır cayır oynatıyordu. Pinlerini kesin temizle %60 da pc ramden shutdown olur ram slotlarınında anakart bağlantılarında bişiler olabilir . |
| _____________________________ |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayyildiz2941 -- 19 Ocak 2026; 16:42:28 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|