Şimdi Ara

Bilgisayarı internete bağlamak için her seferinde modemi açıp kapatmak zorundayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar lütfenyyardımcı olun telefondan internete çokrahat baglanabiliyorum ama bilgisayarı her aaçtığımda modemi resetlemek zorunda kalıyorum ve Modem alt katta her seferinde gidip gelmekten bıktı . Ne yapmaliyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Modemi neden resetlediğinizide anlatsaydınız daha çok yardımı olurdu.
  • pek mantıklı gibi görünmüyor biraz daha düzgün anlatın
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig1020

Arkadaşlar lütfenyyardımcı olun telefondan internete çokrahat baglanabiliyorum ama bilgisayarı her aaçtığımda modemi resetlemek zorunda kalıyorum ve Modem alt katta her seferinde gidip gelmekten bıktı . Ne yapmaliyim

PC Oromatik ıp almıyodur. Elle bi IP yi modemden rezerve et ve pc nizdeki virüs programının ağı engellemediğinden emin olun bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Modemi neden resetlediğinizide anlatsaydınız daha çok yardımı olurdu.

Internet gelmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: BoSS03

quote:

Arkadaşlar lütfenyyardımcı olun telefondan internete çokrahat baglanabiliyorum ama bilgisayarı her aaçtığımda modemi resetlemek zorunda kalıyorum ve Modem alt katta her seferinde gidip gelmekten bıktı . Ne yapmaliyim

PC Oromatik ıp almıyodur. Elle bi IP yi modemden rezerve et ve pc nizdeki virüs programının ağı engellemediğinden emin olun bence

IP yi modemden nasıl rrzerve ederim biraz acarmisin

• Muhterem, sorunu güzelce izah ederseniz eminim burada size yardımcı olabilecek pek çok kişi bulabilirsiniz. Öncelikle kapatıp açmadan gelmiyor internet gelmiyor gibi tuhaf söylemleri bırakıp ne olduğunu güzelce anlatmalısınız olmadı bir videoya alın izleyelim bakalım sorun neredeymiş.

Modemin marka modeli, bilgisaayrınızın özellikleri kablolu kablosuz bağlantı çeşitlerinden hangisini kullandığınız kablo cinsi ve kablolama tipini belirtirmisiniz. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 5 Mayıs 2013; 2:42:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Açsaydın Konuyu Elinle IP Gir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KnowKinq -- 5 Mayıs 2013; 14:32:22 >
  • Bu sorunun altından çok tuhaf bir şey çıkacak gibime gelmeye başladı ya hadi hayırlısı...
  • Bakın şimdi biraz daha iyi anlatmaya çalışacağım. Bizim Evin alt katta kuzenler var bu kuzenlerin 1 kablosuz modemi var banada faturayı yarı yarıya ödemek şartıyla kablosuz internettin sşifresini verdiler. Neyse işte neti kullanıyorum ama yaklaşık 24 saatte bir net gidiyor ve bağlanamıyorum sonra aşağı iniyorum ve modemi açıp kapatır mısın diyorum açıp kapatıyor ve tekrar bağlanıyorum yani hergün inmekten bıktım sizce ne yapmalıyım

• quote:

Bakın şimdi biraz daha iyi anlatmaya çalışacağım. Bizim Evin alt katta kuzenler var bu kuzenlerin 1 kablosuz modemi var banada faturayı yarı yarıya ödemek şartıyla kablosuz internettin sşifresini verdiler. Neyse işte neti kullanıyorum ama yaklaşık 24 saatte bir net gidiyor ve bağlanamıyorum sonra aşağı iniyorum ve modemi açıp kapatır mısın diyorum açıp kapatıyor ve tekrar bağlanıyorum yani hergün inmekten bıktım sizce ne yapmalıyım

Evine internet bağlat :D
  • Hadi düzgünce yazdım işte bi yardım edin

• benzer sorun benim de basıma geliyordu modemin yazılımını değiştirdim dd-wrt yaptım sorun çözüldü. ama bu yazılım her modemi desteklemiyor
  • Modemin yazılımı 24 saatte bir resetlenmeye ayarlanmıştır. Sizin bilgisayar da anladığım kadarıyla otomatik ip almıyor. Çözüm karışık gibi. O yüzden sorunu özetleyeyim dedim.

• Öncelikle uaktan yapıalcak yardımların sorunun çözümüne %100 oranında yardımcı olamadığını belirtmek isterim.

Bahsettiğiniz durum kuzenlerinizin yada modemi açıp kurcalayan şahsın işgüzarlığına benziyor. Normal olarak modem üzerine RJ45 jack ile takılan yada kablosuz olrak bağlanan her bilgisayara bir adet IP tahsisinde bulunur. ve bunlar günlük olarak kiraya verilirler (korkmayın kira derken sizden bir kira parası istemez). Zaman sonunda bilgisyar tahsis edilen IP hala kullanımdaysa kira süresini uzatır. İşte burada 2 durum devreye giriyor.
    a. Modemin arayüzüne (ayarlar bölümüne) giren zat-ı muhterem kira süresini 24 saat ile sınırlandırmış.
    b. Modeminizin ayarları düzgün çalışmadığı için kiraya verilen IP no 24 saat süre sonunda iptal edilmiş.

Yalnız buradan da şöyle bir durum ortaya çıkmakta. Şayet kiraladığınız IP no süresi 24 saat sonunda bitmiş ise yeniden bağlan diyerek yada kendi bilgisayarınızı kapatıp açarak modemden yeni bir IP no kiralamasında bulunabilyor olmanız gerekirdi. Yani alt kata kadar inmenize gerek yok olması gerekirdi.

İşte konuyu düzgün anlatın derken buraya değinmiş olup yaptığınız tüm işlemleri ayrıntıları ile belritmenizi rica etmiş bulunmakta olmanın nedenide budur.

Öncelikle bilgisyarınız internete girmediğinde ekranın sağ alt köşesinde internet bağlantı ışıklarının orada sarı renkli üçgen içerisinde de ünlem çıkıyor olması gerekiyor. Tıkaldığınızda ise size ayrıntılı açıklama vermiş olmalı. Ip çakışması, Süresi biten IP vesair gibi. Şimdi siz oradaki açıklamayı bize bir iletiniz.

Sonrasında bilgisyarınızı kablosuz ağ bağlantıları kısmında bağlantı koptuğunda yeniden bağlan seçeneğini kullanarak tekrar bağlantı kurmaya çalışınız.

Bu işe yaramamış ise bilgisayrınızı yeniden başlatarak bağlanmayı dneyiniz.Sonuçları iletiiniz mümkünse pm dende mesajla bilgilendirmede bulununuz lütfen. Gelişmelere göre yeni bir değerlendirmede bulunayım. geçmiş olsun, kolay gelsin.

• Sorunu tanımla dediğimde çıkan bazı yazılar:

-arada Windows ip çakışması algıladı diyor otomatik olarak ip adresi al diyorum sonra sorun gideriliyor yazısı çıkıyor bekliyorum ve sorun giderilemedi yazısı çıkıyor
    -bazen sorunu tanila deyince karşıma bir pencere geliyor ve bir onarma seçeneği seçin diyor seçenekler:
    1)otomatik ip adresi al
    2)kablosuz ağ bağdaştırıcısını sıfırla neye tiklasam sonuç aynı

• Modemler çok fazlacana ilgi alanıma girmesede bir kaç öneride bulunabilecğeimi düşünüyorum.

Öncelikle
    -Yerel ağ bağlantısı
    -Özellikler
    -TCP/IP (internet iletişim kuralları) kısmı özellikler
    menülerini seçerek ip numaranız kısmına giriniz. Seçenek oalrak otomatik ip al'ı seçtiğinizden emin olunuz. Eğer bu seçenek aktif değilse aktif hale getiriniz. Tamam butonlarına basarak işlemi onaylayınız bilgisayarınızı kapatıp açınız bu şekilde sistemi test ediniz muhtemelen sorununuz çözülecektir diye düşünüyorum. Yinede çözülmeme ihtimalini düşünüp B planını aşağıda anlatıyorum.

1. Modemin arayüzüne girerek DHCP kira sürelerini kontrol ediniz. Eğer süre kısıtlaması varsa bunu kaldırınız. Ayarları kaydedip çıkınız.

İşe yaramamış yada ayarlar normal ise;

2. Modemi fabrika ayarlarına geri döndürünüz.
    a. Arayüze girip fabrika ayarlarına dön seçeneğini kullanabilirsiniz
    b. Modemin arka kısmında topluiğne başı kadar minik bir delik mevcuttur buraya uygun genişlikte materyali 20sn kadar basılı tutarsanız modeminiz fabrika ayarlarına dönecektir; ancak bu işlemi yaptığınızda modemin tüm ayarları sıfırlanacağı için kullanıcı adı şifrsi gibi kayıtlar silinecektir işlem öncesinde bu bilgilere sahip olduğunuzdan emin olunuz.

Hala daha sorununuzu çözemediğinizi düşünüyorsanız modeminizin shaware yazılımını güncelleyiniz. Üreticinin sitesinden en güncel sürümü indirip bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Kolay gelsin, geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 14 Mayıs 2013; 18:35:02 >

• sorunun neden olduğunu bilmem ama ip numarasından modeme sende bağlanabilirsin inmene gerek yok arayuze gir ip ile 192.168.1.1 mesela modem kullanıcı adı ve şifresini gir modemi ordan resetle neden gidiyorsun ki aşağıya :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkay11

sorunun neden olduğunu bilmem ama ip numarasından modeme sende bağlanabilirsin inmene gerek yok arayuze gir ip ile 192.168.1.1 mesela modem kullanıcı adı ve şifresini gir modemi ordan resetle neden gidiyorsun ki aşağıya :)

Genelde verdiğiniz ip nosu doğru olsada adı üzerinde "genelde" bunun haricinde pek çok ip noya sahip modemde mevcuttur. Kaldıki sizinkisi bir çözüm değildir anı kurtarmak için uygulanabilecek bir yöntem olabilir yalnızca. Buraya yardım için gelen ihtiyaç sahiplerini anı kurtracak vede sonrasında çok daha fazla sıkıntıya sevkedebilmesi muhtemel durumlar ile karşı karşıya bırakmak hiçte hoş bir durum değil kanımca. Eğer problemin çözümüne yönelik olduğunu düşündüğünüz bir çözüm öneriniz mevcut değilse bu tür yorumlardan kaçınmak ne tutarlı seçenek olmalıdır diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

quote:

Orijinalden alıntı: turkay11

sorunun neden olduğunu bilmem ama ip numarasından modeme sende bağlanabilirsin inmene gerek yok arayuze gir ip ile 192.168.1.1 mesela modem kullanıcı adı ve şifresini gir modemi ordan resetle neden gidiyorsun ki aşağıya :)

Genelde verdiğiniz ip nosu doğru olsada adı üzerinde "genelde" bunun haricinde pek çok ip noya sahip modemde mevcuttur. Kaldıki sizinkisi bir çözüm değildir anı kurtarmak için uygulanabilecek bir yöntem olabilir yalnızca. Buraya yardım için gelen ihtiyaç sahiplerini anı kurtracak vede sonrasında çok daha fazla sıkıntıya sevkedebilmesi muhtemel durumlar ile karşı karşıya bırakmak hiçte hoş bir durum değil kanımca. Eğer problemin çözümüne yönelik olduğunu düşündüğünüz bir çözüm öneriniz mevcut değilse bu tür yorumlardan kaçınmak ne tutarlı seçenek olmalıdır diye düşünüyorum.

hic usenmedinmi bukadar laf yazmaya :D insin ozaman aşağıya bumu cozum vay demek her modemin değişik bir ip nosu oldugunuda ogrenmissin bravo ANLADIM BEN SENİ POST KASIYORSUN SENDE HAKLISIN :d:d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkay11 -- 16 Mayıs 2013; 10:01:09 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.