Şimdi Ara

Bilgisayarı İlk Günkü Hale Getirme YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, konuyu aradım ama tam olarak sorunuma yanıt alamadım. O sebeple konu açtım.

Laptop bilgisayarıma sürekli programlar yükleyip kaldırıyorum ve bilgisayarım ağırlaşıyor. Bu olayı sık yaptığımdan dolayı da 2-3 ay içinde format attırmam gerekiyor. Bu da ciddi masrafa neden oluyor. 2 ayda bir 30-40 TL . Öyle bir şey olmalı ki ben 2-3 ayda bir bilgisayarımı ilk günkü haline getire bilmeliyim. Belli bir süreden sonra Sistem Geri Yükleme de çare olmuyor. Depfreez diye bir program kullanıyordum onu da her seferinde aç kapa yoruyor insanı. Sizce bu duruma çare var mıdır? Şimdiden yanıtlarınıza teşekkür ederim...

• hypnosemir kullanıcısına yanıt
    bilgisayarınızın mark ve modelini yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız..
    Dostum kayıt defteridir disk birleştirmedir vs vs yaparsan fazla hız kyabı yaşamazsın düzenli bakım yap kısacası
  • quote:

Orijinalden alıntı: İsmailCanKurt

Dostum kayıt defteridir disk birleştirmedir vs vs yaparsan fazla hız kyabı yaşamazsın düzenli bakım yap kısacası

SSD candır
  • quote:

Orijinalden alıntı: thxdolby

bilgisayarınızın mark ve modelini yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız..

Bilgisayarım HP DV 6 Model...
    Bilgisayarınıza daha önce format atmamış veya attırmamışsanız ve fredost değil ise bilgi sayarınızın biosuna girip bios ayarlarını normal ayarlara döndürüp kaydet dedikten sonra yeniden başlattığınızda F11 tuşu ile recovery konsolunu açarak bilgisayara format atabilirsiniz.. fabrika ayarına yani satın aldığınız ilk gün ki haline geri dönecektir..
  • İlk yapmanız gereken format atmayı öğrenmek.Böyle işler için para vermeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum nasıl bu hale geldi?
    5 yıl önce açıldı
    antalya bu hale nasıl geldi?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: thxdolby

Bilgisayarınıza daha önce format atmamış veya attırmamışsanız ve fredost değil ise bilgi sayarınızın biosuna girip bios ayarlarını normal ayarlara döndürüp kaydet dedikten sonra yeniden başlattığınızda F11 tuşu ile recovery konsolunu açarak bilgisayara format atabilirsiniz.. fabrika ayarına yani satın aldığınız ilk gün ki haline geri dönecektir..

Maalesef çok format attırdım. O sebeple bu sıkıntıdan kurtulmak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: recebim59

İlk yapmanız gereken format atmayı öğrenmek.Böyle işler için para vermeyin.

Haklısınız ama her formattan sonra tek tek bütün sürücüler ve sürekli kullandığım programları yüklemek zor oluyor :(
  • O zaman ghost yedek alma programı ile yeni format+sürücü kurulumu+program kurulumundan sonra sisteminin yedeğini al ve ihtiyacın olduğunda sistemi ilk günkü haline 5 dakikada döndür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • recebim59 dedigi gibi yedek (imaj) yapma ben acronis kullanıyorum gerçekten süper bişi
    format olayına uzun bir zaman son vermek istiyorsan acronis gibi programlara takıl
    http://yadi.sk/d/4PzHUkVCNCDHU
  • Bilgisayarın eski haline getiriebeilmesi için ya format atıcan ya da daha hızlı olması için programları silmelisin. Yani böyle birşey pek iyi olmaz. Programları sildikten sonra kayıt deterinide silmelisin. regedit ten. Bunuda advanced system care yada ccleaner programıyla yapabilirs.n.
  • windows 7 veya 8 kullanıyorsan kendi sistem yedeklemesi ile yedekleyebilirsin.
    Örneğin sistemi kurup tüm sürücüleri ve güncellemeleri yap hatta devamlı kullandığın programları da yükleyip yedekle, format atman gerektiğinde sistemi yaptığın yedeklemeden yüklersen sürücü ve program kurma işleminden kurtulursun.

http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows7/products/features/backup-and-restore

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 25 Nisan 2014; 15:00:59 >
  • Daha önce yazıldığı gibi imaj programları ( Norton Ghost Acronis True Image) sizin sorduğunuz soruyu cevaplar ancak şöyle bir sorun var siz sistemi geri yükledikçe 3. parti programlar ve eklentiler ile sorunlar oluşabilir- güncel olmadığı için çalışmayabilir). Düzenlenebilir bir ortama yedek alsanızda en son ( veya daha önceki) yedeğin sağlam olup olmadığı belirsiz. Bu yüzden sisteme hakim olup daha fazla bilgi edinmelisiniz. Format bir çözüm değil sorunu geçici olarak çözmektir çoğu zaman. Öncelikli olarak sorunu tespit edip çözümlemelisiniz.
    Advence sistem care 7 + comfix ile tarayip eski haline getirebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.