Şimdi Ara

Bilgisayarı Başlatma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese kolay gelsin. 1 hafta önce bilgisayar topladım ve sıkıntısız kullanmaktayım lakin önceleri görmezden geldiğim bir problem kafamı kurcalıyor. Bilgisayarımı başlatırken F2 tuşuna basıp "continue" demezsem bilgisayarım açılmıyor. Bu sorunun bir çözümü varmıdır yardımlarınız bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PesimistKedi -- 31 Temmuz 2017; 15:4:39 >

• Kardeş Bu hata genelde bios pili bittiğinde oluşan bir hata ama sne sistemi yeni toplamışsın senden isteğim bilgisayar açıldığında saati doğrumu gösteriyor eğer öyleyse sistem bot sıralamasını
    1-HDD
    2-CD/DWD row yap. başka bir şey gelmedi şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CappadociaLe -- 31 Temmuz 2017; 16:13:49 >
  • F1 tuşu ile bios'a gir F10 ile ayarları kaydedip çık. Bios menu kısayolları farklı olabilir amaç bios'a girip hiçbir ayarı değiştirmeden kaydedip çıkmak. AMD ryzen master uygulaması ile OC yapmadıysan tekrarlamayacaktır. Sorun devam ederse bios pili (CR2032) bitmiş demektir. Donanımsal farklı bir arıza varsa yeni anakart talep edin.
  • Yorumlarınız için teşekkürler dediğiniz gibi sıralamayı kontrol ettim ve kayıt edip çıktım. Yalnız şöyle bir durum var F2 ile başlangıcı bilgisayarı akşam kapatıp sabah açtığımda yapıyor akşam kapattığımda fişini çekip öyle bırakıyorum. Uzun süreli kapalı kalma durumu olmadığında sıkıntısız başlıyor. Ve bilgisayar saati başlangıçta yanlış hatırlamıyorsam doğru saat ile başlıyor. Problem çözülürse veya devam ederse yine sizi bilgilendiririm.(OC hiç yapmadım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PesimistKedi -- 31 Temmuz 2017; 17:9:48 >
  • Bios ayarlarını güncelledim ve arkadaşımın tavsiyesi üzerine bilgisayarı kapattığımda güç kablosunu prizden çekmedim sabah açtığımda sorunsuz bir şekilde başladı. Sistem daha 1 haftalık sorun bios pili ise pilinin bitip bitmediğini öğrenmemin bir yolu var mıdır ? Ve sürekli güç kablosunun prizde takılı kalması bir problem olur mu ?
  • benzer sorunu eski anakartımda yaşadım. üstteki arkadaşın dediği gibi pilden kaynaklanıyor.
    elektirik kesildiğinde bile BIOS sıfırlanıyordu ve açılışta F2 ile açmam gerekiyordu. Yeni bir pil takarak sorun düzeldi.
    Sisteminin sürekli prize bağlı olması sorun olmaz.
  • Herkese tekrardan kolay gelsin şuan bios pilini değiştirdim. İlk açılışta bu sefer böyle bi yazı geldi. Her bilgisayarımı açtığımda bu ekran karşıma gelicekmi ? Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PesimistKedi -- 7 Ağustos 2017; 18:31:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bios pilini değiştirdiğin için uyarı vermiş. Biosa gir kaydederek çık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.