Şimdi Ara

Bilgisayardan cık sesi ve donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim bilgisayarımda çok sıklıla olan bir problem var. Bilgisayarım bazen açılış düğmesine bastığımda sanieye sonra cık diye ses geliyor ve sürekşü oluyor sonra bilgisayar açıldığında bilgisayarda birşey yapılamıyor bu nedenle reset düğmesinden reset atmak zorunda kalıyorum. bazende bilgisayarı kullanırken yapıyor ve yine reset atmak zorunda kalıyoruım. vede benim windows yazısından sonra reset atma sorununm vardı bilgisayarcıya götürdüm onu çözdü.birde adama dedimki abi cık sesi geliyor ve donuyor onada bakarmısın diye adamı uyarmıştım . adam fanı değiştirdi (zaten değiştirilmesi gerekiyordu) birde muayene parası aldı eve getirdiğimde ise düğmeye bastım ve bilgisayardan yine aynı sorunun aldım. ve bu beni çıldırttı babam adamı aramış sorunun anlatmış sonra ben bilgisayarcıya yine götürdüm ve orada bir program yükledi ve test etti sorun olsaydı zaten ben görürdüm dedi (ozaman niye görmedin :) )bilgisayarında bir şey yok olsa olsa powersupply den olur dedi birde evin topraklamasında sorun olabilir,5li prizdede sıkıntı olabilir dedi .
    arkadaşlar lüttfen yardım edin bu sorun beni çıldırtacak

• güncel
  • Anlattığınız şekilde bir problemi anlamak oldukca güç. Söylediğiniz şey donanımsal olmayabilir cık sesi fanların tekinin bir tele takılıp dönmemesinden kaynaklanabilir. Donanım olarak düşündüğümüzde ise bu işlemci fanı ekran kartı fanı yada kasa içindeki bir fan eğer oda değilse hdd den dolayıdır. cpu fanı eğer durursa sistem donar ya kendini kapatır yada hiç bir işlem yapmaz. Ki bunu bilisayarcıya götürdüyseniz bulmaması görmemesi mümkün değildir. Söylediklerinizden başka bir çözüm çıkmaz sorunun nereden geldiğini kaynağını bulup söylerseniz ne yapılması gerektiği konusunda yardımcı olabiliriz.

Anlattığınız ve verdiğiniz bilgiler çok yetersiz bize ne zaman nasıl donduğunu ayrıntılı tasvir etmelisiniz..

Kolay Gelsin..
  • mtbrider741 M kullanıcısına yanıt
    İşe hdd testiyle başlayabilirsiniz hd tüne programıyla test edin.Programın bencmark bölümünden grafik testi yapın hiçbir uygulama açık olmasın,healt sekmesine bakın hata var mı? Error scan bölümünden de sektör testi yapın kırmızı kare var mı bakın bu seçeenği elemek gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

Anlattığınız şekilde bir problemi anlamak oldukca güç. Söylediğiniz şey donanımsal olmayabilir cık sesi fanların tekinin bir tele takılıp dönmemesinden kaynaklanabilir. Donanım olarak düşündüğümüzde ise bu işlemci fanı ekran kartı fanı yada kasa içindeki bir fan eğer oda değilse hdd den dolayıdır. cpu fanı eğer durursa sistem donar ya kendini kapatır yada hiç bir işlem yapmaz. Ki bunu bilisayarcıya götürdüyseniz bulmaması görmemesi mümkün değildir. Söylediklerinizden başka bir çözüm çıkmaz sorunun nereden geldiğini kaynağını bulup söylerseniz ne yapılması gerektiği konusunda yardımcı olabiliriz.

Anlattığınız ve verdiğiniz bilgiler çok yetersiz bize ne zaman nasıl donduğunu ayrıntılı tasvir etmelisiniz..

Kolay Gelsin..

evin topraklamasından olabilir demişti.
    cık sesi istediği zaman yapıyo ne zaman yapacağı belli değil ama genellikle windows açılırken cıklıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

İşe hdd testiyle başlayabilirsiniz hd tüne programıyla test edin.Programın bencmark bölümünden grafik testi yapın hiçbir uygulama açık olmasın,healt sekmesine bakın hata var mı? Error scan bölümünden de sektör testi yapın kırmızı kare var mı bakın bu seçeenği elemek gerekiyor.

hd tuneden daha önce tarama yaptmıştım yine yaparım ama önceki yapışımda o yeşil noktalardan sadece 2 tane kırmızı vardı.
  • Kırmızı uyarılar dediğiniz şeyleri yapabilir hdd içindeki smart hdd hatalarını bulmak ve kayıt almakla yukumlu bir sistem kırmızılar bulduğu hataları gösterir. Hdd nizin kafası düşmüş olabilir. Bu durumda değişik sesler duymanız olasıdır. Takılmalara sebebiyet verir. Evin topraklamasından yada evin elektiriğinden olacak tek şey pc nin çalışmaması yada beslemenin tam olarak yapılamayıp kapanması olur. Pc bozulmasına etkendir ama çalışmasına değildir.

Kolay Gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Tmm işte sıkıntınız o adetini düşük görmeyin 1 tane bile olsa okuma işlemi oraya geldiği an sistem donma yapar bu konuda tecrübem çok birçok bed sectorlü HDD'ye karşılaştım adeti düşük hdd regeneratör programıyla onarım yapılabilir ben daha önce yapmıştım program o bölgeleri onarmaz normalde fizikseldir çünkü ama o bölgeleri kapatıp sistemin oraları görmeden atlamasını sağlar.
  • quote:

Tmm işte sıkıntınız o adetini düşük görmeyin 1 tane bile olsa okuma işlemi oraya geldiği an sistem donma yapar bu konuda tecrübem çok birçok bed sectorlü HDD'ye karşılaştım adeti düşük hdd regeneratör programıyla onarım yapılabilir ben daha önce yapmıştım program o bölgeleri onarmaz normalde fizikseldir çünkü ama o bölgeleri kapatıp sistemin oraları görmeden atlamasını sağlar.

peki programın adı ne?
  • Yazdığımı doğru okumadınız galiba hdd regeneratör programıyla diye de vurgulamışım.Aynı gün yine bu bölümde aynı tip sorun vardı bu programı kullnmasını önerdim bedsectörü kapatınca hdd rahatladı sizde 1 tane var zaten hemen kapatır sistem daha orayı görmez.
  • quote:

Yazdığımı doğru okumadınız galiba hdd regeneratör programıyla diye de vurgulamışım.Aynı gün yine bu bölümde aynı tip sorun vardı bu programı kullnmasını önerdim bedsectörü kapatınca hdd rahatladı sizde 1 tane var zaten hemen kapatır sistem daha orayı görmez.

programı yükledim 5 tane bad sector buldu. yanlış hatırlamıyorsam scan and repair vardı ben ona girdim sonra 1 saat taradı. hd tuneden tarattım yine aynı ?
  • 5 tane bulduysa onları tamamını onarmaz bed sectörler yeşil tablonun hangi kısmında başına yakın yada sonundaysa o kısmını devre dışı bırakarak yani farklı bir ufak bölüm oluşturarak sistemi rahatlatabilirsiniz ama ayırdığınız kısmı kullanmayacaksınız bedsektörler zamanla çoğalabilir kaldıki ilk başta 1 tane dediniz 5 olmuş kısa sürede.Hddnin işi belli olmaz tavsiyem bütçeniz varsa yeni bir hdd almanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 31 Aralık 2014; 19:25:09 >
  • quote:

5 tane bulduysa onları tamamını onarmaz bed sectörler yeşil tablonun hangi kısmında başına yakın yada sonundaysa o kısmını devre dışı bırakarak yani farklı bir ufak bölüm oluşturarak sistemi rahatlatabilirsiniz ama ayırdığınız kısmı kullanmayacaksınız bedsektörler zamanla çoğalabilir kaldıki ilk başta 1 tane dediniz 5 olmuş kısa sürede.Hddnin işi belli olmaz tavsiyem bütçeniz varsa yeni bir hdd almanız

İlk olarak ilk başta bir tane yoktu ama çoğaldığı konusunda hemfikiriz.ben bilgisayarcıya gittim muayene içi 130lira aldı...ben adama bilgisayardan cık sesi geliyo ve dedim birde windows yazısında sonra reset atıyor dedim adam rese düzeltti aöa eve geldçm cık sesi yine geldi ertesi gün adama yine götürdüm vede toprakla adan yada 5lş prizden olabilir dedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: FrknD.

http://forum.donanimhaber.com/m_31650670/tm.htm

bi göz atın.

İlginiz için teşekkürler ben ona baktım ama benim kasa daha değişik 😭 bazen başka baEn daha farklı ses cıklıyor onu bu yüzden anlayamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bilgisayarcıya 130tl vereceğinize yeni bir hdd fena olmazdı çık sesi de ondan geliyor zaten
  • quote:

Bilgisayarcıya 130tl vereceğinize yeni bir hdd fena olmazdı çık sesi de ondan geliyor zaten

ama windows yazısından sonra reset atıyordu yani illa gidecekti :(
    dün başka bir bilgisayarcıya gittim oda bir aletle elektrik değerlerini ölçtü anakartın yazılımını sıfırladım dedi artık cık sesi cıkmaz dedi.
    bende hdd bad sector var dedim oda hd tuneden baktı hesapladı ilk 1.gb ta birtane var dedi bunun keseriz ama ileride sıkıntı varsa olmaz dedi bende ileride sıkıntı var dedim.
    sonr neyse eve getirdim düğmeye bastım yine cıklıyor.
    sonra babam tekrar bilgisayarcıya gitti durumu anlattı hdd değiştirmeden anlamamız çok zor ekran kartından da olabilir dedi kafayı yiyecartık

• Bende dediğimde duruyorum ekran kartıyla falan alakalı değil yeni hdd alman gerekir o kırmızı karelerde gittikçe daha da çoğalacak ve eğer en baştaki karelerde 1 tane bile bozuk sektör oluşursa hddnin içine ulaşman çok zor olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.