Şimdi Ara

BİLGİSAYAR VE ELEKTRONİK EŞYADA ÖTV İNDİRİMİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
14.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BİLGİSAYAR VE ELEKTRONİK EŞYADA ÖTV İNDİRİMİ VAR MI BU İNDİRİMDEN ELEKRONİK EŞYA VE BİLGİSAYAR PARÇALARINI KAPSIYORMU BİLEN ARKADAŞ VARSA YAZABİLİR Mİ ona göre disk almayı düşünüyorumda

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarda ÖTV Var Mı?

Bilgisayar ve elektronik eşyalarda ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) bulunmaktadır. ÖTV oranları ürünün türüne ve özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir.

Örneğin, yurt içinde üretilen masaüstü bilgisayarlarda %18, yurt dışından ithal edilen masaüstü bilgisayarlarda ise %20 ÖTV uygulanmaktadır. Dizüstü bilgisayarlarda ise ÖTV oranı %18'dir.

ÖTV indirimi, bilgisayar ve elektronik eşyaların fiyatlarını etkilemektedir. ÖTV indirimi yapıldığında, bu ürünlerin fiyatları düşmektedir.

Hükümet, zaman zaman bilgisayar ve elektronik eşyalarda ÖTV indirimi uygulamaktadır. Bu indirimler, genellikle ekonomik koşullar veya teknolojik gelişmeler gibi faktörlere bağlı olarak yapılmaktadır.

ÖTV indirimlerini takip etmek ve bu fırsatlardan yararlanmak, bilgisayar ve elektronik eşya alımlarında tasarruf etmene yardımcı olabilir. Bilgisayar ve elektronik eşya satın almadan önce, mevcut ÖTV oranlarını ve indirimleri kontrol etmeyi unutmamalısın.

ÖTV indirimleri hakkında daha detaylı bilgi almak için ilgili resmi kurumların internet sitelerini ziyaret edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yok kapsamıyor.
  • ama neden arkadaşım başbakanımız bir mitingde elektornik eşyada da indirim yapacaz demişti çok iyi hatırlıyorum kesin yok mu yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilker90

ama neden arkadaşım başbakanımız bir mitingde elektornik eşyada da indirim yapacaz demişti çok iyi hatırlıyorum kesin yok mu yani

çamura yatmıştır
  • Beyaz eşya,Televizyon gibi şeyler için o.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kl_emre_1905

Beyaz eşya,Televizyon gibi şeyler için o.

televizyon derken lcd tv plazmada giriyormu bu katagoriye _? (saçma yaa eğer öleyse sadece onlardaysa indirim )
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilker90

quote:

Orjinalden alıntı: kl_emre_1905

Beyaz eşya,Televizyon gibi şeyler için o.

televizyon derken lcd tv plazmada giriyormu bu katagoriye _? (saçma yaa eğer öleyse sadece onlardaysa indirim )

giriyo heralde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arabada var onu biliyorum :)
  • "İşte KDV ve ÖTV'deki indirimler ve Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları:

* Araçlardan ve beyaz eşyadan alınan ÖTV 3 aylığına inecek.
    Dünyada olduğu gibi ülkemizde de otomotiv sektörü de en fazla etkilenen sektörlerin başında geliyor. İç talebi canladırmak, stokları eritmek için firmalar elinde bulunan araçlardan ÖTV'den üç ay süreyle indirim getiriyoruz.

* Beyaz eşya ve elektronik eşyada ÖTV indirimi
    Beyaz eşya ve elektronik eşyada uygulanan ÖTV'yide üç ay süreyle indiriyoruz. "
    quote:

http://www.haberexen.com/news_detail.php?id=9994

beyaz eşya ve elektronik eşyayı ayırmış yani biraz çelişkide kalıyor insan ben çözemedim çözebilen varsa bizi aydınlatsın

• pc parçalarında %18 kdv ekliyoruz fiyata. Başka vergi eklemiyoruz. ÖTV eklemiyoduk sanırım. Ondan indirim olmaz sanki. Ama bilmiyorum tabi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xenom

pc parçalarında %18 kdv ekliyoruz fiyata. Başka vergi eklemiyoruz. ÖTV eklemiyoduk sanırım. Ondan indirim olmaz sanki. Ama bilmiyorum tabi.

arkadaslar her üründe ötv yokki indirimi olsun. mesela laptop lar ithal edilirken bile sadece %18 kdv ödenerek ithal ediliyor. ötv alınan ürünlerde böyle bir indirim elbette olur ama hepsinde böyle bir indirim beklememek gerek.
  • kdv lerde %18 den %8'e düştü ama fiyatlara yansımadı heralde internette kdv indirimli ürün yok.
  • KDV indirimini hiç duymadım.
  • İNDİRİM VAR AMA. ÇOĞU SATICILAR BUNU KENDİ LEHİNE KULLANIYOLAR MALESEF. BUGUN BİR MAĞAZAYI DOLAŞTIM LCD TVLERE BAKTIM. GOYA FİYATLARA ÖTV İNDİRİMİ YANSITTIK DİYOLAR AMA, İNDİRİM GELMEDEN FİYATLARA ZAM YAPMIŞLAR SONRADA İNDİRİM YAPMIŞLAR. YANİ FİYAT AYNI. EŞYA ALACAK ARKADAŞLARA UYARI İYİ İNCELEME YAPSINLAR FİYATLARDA. BENİM BAKTIĞIM TÜRKİYENİN EN BÜYÜK VE YAYGIN ELEKTRONİK MARKETİ OLMASINA RAHMEN BUNLARI YAPIYORSA DİĞERLERİ NE YAPAR BİLEMEM.
  • yav bilgisayarda ÖTV varmı önce onu bi öğrensen
  • Aradan bayaa zaman geçti. Acaba anakart-cpu-ekran kartı vs gibi bileşenler için bi indirim yapıldımı?
  • ahhh ahh şimdi tam zamanı bilgisayarı yenilemenin telefonu almanın ama gel gör ki para yok şansıma ....
  • Hökümet 2 gün evvel açıkladı. Bilgisayarda KDV %8 e çekildi.
    Hazır doların ateşi de yatışmışken almak lazım.
  • beyazeşya da lcd plazma tv de dvd vcd oynatıcı da otv indirimi var ama bilgisayar ve bilgisayar malzemelerinde yok..
  • http://www.hepsiburada.com/musteri.aspx?id=130&type=1&utm_source=mainpage_lifeStyle&utm_medium=hepsiburada&utm_campaign=20090330kdv_banner

indirim olan kategoriler burda sıralanmış ama fiyatlara yansımışmı anlamadım hiç
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.